![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ma refeream la tine. Oricum, razi tu razi, da nu-i rasul tau. Numai bine.
|
||||
|
||||
![]()
Sa te ispitesc: la modul general, o constructie sub forma de biserica te ajuta cu ceva?
|
|
|||
|
|||
![]()
S-a apropiat de El o femeie, având un alabastru cu mir de mare preț, și l-a turnat pe capul Lui, pe când ședea la masă.
Și văzând ucenicii, s-au mâniat și au zis: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor. Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceți supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea față de Mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna; sau Dar ziua a început să se plece spre seară. Și, venind la El, cei doisprezece I-au spus: Dă drumul mulțimii să se ducă prin satele și prin sătulețele dimprejur, ca să poposească și să-și găsească mâncare, că aici suntem în loc pustiu. 13. Iar El a zis către ei: Dați-le voi să mănânce. Nici catedrala nu trebuie sa o lasam, nici pe saraci si bolnavi si necajiti nu trebuie sa ii parasim. Pe cei care trebuiau sa conduca acum tara i-am omorat la Gherla, la Aiud sau i-am impuscat si i-am aruncat in gropi comune. Aceia sigur ar fi avut verticalitatea si moralitatea de a nu lasa o tara intrega vraiste. Ne meritam viata si zilele in care traim. |
|
|||
|
|||
![]()
Se chinuie Parintele Iustin Parvu de 20 de ani sa faca o manastire la Aiud pentru Sfintii Inchisorilor si nu l-a sprijinit nici un mai mare din BOR iar pentru aceastra catedrala (sa avem noi credinta in Dumnezeu si nu ne pedepsete daca nu avem catedrala) se cheltuiesc sute de milioane de euro.
Bravo mai marilor care nu vor sa-i slaveasca pe Sfintii Inchisorilor dar au bani de aruncat aproape aiurea!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
eu cred ca in aceste vremuri in care traim pentu mantuirea cestei tari si a oamenilor nu cred ca ieste nevoie sa cheltuim milioane de euro. eu asa gandesc si nu cred ca e o frustare cum zice cineva... ci o gandire logica ,vazand cate biserici sunt in tara care nu au bani sa refaca constructia sau alte detali si de duc efectiv de rapa. si ma mai gandesc si la situatia actuala la care, eu personal stiu ,diversi preoti care nusi primesc salariile de luni de zile oare pt ei de ce nu sunt bani??? ei cu ce trebuie sa traiasca. eu stiu ca mai exista si preoti onesti care au frica de dumnezeu si inainte sa faca numite lucruri se uita in sus. si atunci noi ne permitem catedrale de sute de milioane . nu zic e mereu casa Bunului Dumnezeu dar eu cred ca Tatal se bucura mai mult de o biserica poate ceva mai mica dar plina de suflete credincioase. mi se pare exagerata decizia luata. pt mantuirea sufletului nu avem nevoie de o catedrala imensa ci de un preot credincios care sa ne inspire credinta si multe alte lucruri care ne lipsesc... .
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am să încep să descriu ce caracterizează viața unui creștin ortodox autentic. Nici nu am să dau, tocmai eu – „ăla bun”, sfaturi preacucernice de smerenie, modestie și nu în cele din urmă respect. N-am de gând să stresez capetele luminate ale unora de spiritul umanist, lipsit de bigotism, ce-i definesc.
Sunt niște oameni raționali, nu-i așa? Domniile lor nu pot să priceapă o regulă elementară de bun simț: de ce dai cu piatra, de ce acuzi nejustificat fără nici un argument? Acuză că biserica va fi construită din banii publici. Banii tăi, banii mei... Fraților, nu ne obligă nici măcar Cel de Sus să dăm ceva dacă nu vrem! Să-și vadă stimabilii de atitudinea lor ingrată și să nu mai lovească o instituție numai pentru că nu intră în calculele domniilor lor de modernitate și de afirmarea unor moravuri care nu au nimic de-a face cu spiritul creștin. Nu sunt cleric, nu sunt nici măcar laic, sunt pur și simplu un profan care vrea să gândească în termeni de eficiență socială: această catedrală a neamului nu cred că are darul de-a aduce nimic rău pentru societatea românească, ba, dimpotrivă, ar putea contribui la mobilizarea unor resurse latente ale acestui neam, ne-ar putea ancora în istoria europeană a acestui început de mileniu. Îmi vor replica unii că biserica creștină nu are nimic de-a face cu spiritul european prezent. Sincer să fiu, cred că are! Frivolitatea și superficialitatea vieții noastre centrate în promiscuitatea valorilor nu poate să constituie viitorul acestei umanități la răscruce de drumuri. (Chiar societatea capitalistă încearcă să-și redefinească pozițiile). Nu știu de ce luptă împotriva acestui neam. Singura instituție autentic românească din România este Biserica Ortodoxă Română. Dumnezeu să-i binecuvânteze credincioșii, clerici și mireni deopotrivă! Armata nu mai e a noastră (luptă pentru o alianță și interese străine de noi), poliția n-a fost niciodată, clasa politică nici măcar atât și aș mai putea enumera, dar n-are sens. Cine va vrea să priceapă, va pricepe și așa! Să lăsăm românilor noștri o speranță: este cineva alături de ei și acel cineva este Biserica Ortodoxă. Nu cred și n-am să cred vreodată că ne-ar putea reprezenta Biserica romano – catolică sau cea numai unită cu Roma, care amândouă reprezintă interesele infailibile ale Papei, nici măcar alte biserici protestante și neoprotestante, nemavorbind de confesiunile necreștine, care sunt supuse unor interese de aiurea ce n-au nimic românesc. Eu zic așa: să ne iubim rădăcinile, părinții și strămoșii și mai ales, să iubim această Biserică ortodoxă care ne aduce aminte constant și sistematic cine suntem și de unde venim! Să ne ferească Dumnezeu de rău! Cât despre sărăcia românilor (pensionari și alte categorii sociale defavorizate, oameni amărâți, inclusiv eu, fraților plângăcioși și lipsiți (unii!!!) de bărbăție și credință), lăsați-l pe Dumnezeu să se ocupe de asta! Nu cred că vă va părăsi sau a părăsit vreodată pe cineva dintre cei care s-au apropiat de El cu credință și nu din dorința de a obține ceva imediat, fie material, fie spiritual. Eu spun că a venit vremea să-L reîntronăm pe Dumnezeu în viețile noastre! Și de acesată dată, mă adresez și unor clerici care mai uită că tot ceea ce sunt astăzi o datorează lui Dumnezeu. Puțină smerenie n-ar strica nimănui. Mai spun că trebuie să ne rugăm constant și mai ales, să nu uităm să ne începem rugăciunile cu mulțumiri către Cel de Sus! Și să nu-mi spuneți că este greu fiindcă nu știți cu cine aveți de-a face. N-am să-mi pun (upload) pe internet povestea, dar când spun că Dumnezeu plouă cu binecuvântări, o cred cu sfințenie! Fraților, n-am murit deși mulți mă credeau și mă doreau mort (la figurat, desigur)! Cât despre cei care nu mai pot de grija săracilor, i-aș sfătui să facă ceva pentru ei, nu să le plângă de milă! Și toate acestea le-am scris fără a fi creștin autentic! Last edited by CalmDown; 10.07.2010 at 20:54:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai folositoare decat 10 biserici cat s-ar putea construi cu costul ei? Citat:
Citat:
Citat:
Cat este investit in partea spirituala si cat in cea materiala? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca trebuie sa existe un echilibru. Am ajuns ca atunci cand ingenunchiem in biserici sa ne lovim unii pe altii. Uneori nici nu avem loc sa inghenunchiem, deloc. Eu imi doresc o biserica mare, foarte mare, una in care cateva mii de oameni sa poata sa incapa fara sa isi dea foc la par la Inviere. Asta nu inseamna ca imi doresc mall :). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|