![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am si eu o problema si caut niste sfaturi. Sunt impreuna cu cineva de 1 an si 8 luni, il iubesc, ma iubeste, vrem sa fim impreuna pentru tot restul vietii, avem planuri de nunta deja. Problema este ca el vrea ca atunci cand o sa ne casatorim sa avem deja o stare financiara decenta ca sa putem trai dar este peste putinta ca sa asteptam inca 3-4 ani pentru a avea legaturi trupesti. I-am zis ca putem face logodna mai inainte ca sa putem avea viata conjugala si sa locuim impreuna, desi stiam ca asa ceva nu este permis. Nu stiu ce sa fac, nu vreau ca acest lucru sa ne afecteze, nu vreau sa il ranesc sau sa il pierd. Multumesc. Astept raspunsuri cat mai devreme cu putinta.
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca faceti logodna,asta nu inseamna ca puteti avea legaturi trupesti.Logodna e doar o pomisiune in fata lui Dumnezeu,ca va veti uni destinele,insa cea care da legitimitate unirii este cununia.
|
|
|
|||
|
|||
|
Stiu, cum pot sa il conving? Spune ca trebuie sa traim si noi din ceva. Nu inteleg cu ce ar impiedica casatoria asta?
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca nu este aproape de Biserica nu poate intelege sensul spiritual al unirii dintre barbat si femeie.Trebuie pus mai inainte Dumnezeu,si apoi grijile omenesti pentru ziua de maine.
|
|
|
||||
|
||||
|
Voi credeti ca rezolvarea acestor probleme de viata , sunt rezolvabile prin raspunsurile date aic ? Mergeti fratilor la biserica , vorbiti cu preotii , alegeti-va un Duhovnic , participati la viata Bisericii , la Sf. Slujbe , si nu mai cautati portite in a va justifica pacatul ! Hristos nu obliga pe nimeni sa-L urmeze ! Credinta ori este , ori nu este !
|
|||
|
|||
|
Buna ziua.As avea o mica intrebare,se mai oficiaza logodne religioase?! Din motive personale nu ne puteam casatorii civil..si am prefera o astfel de solutie momentan.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Logodna se face odata cu Sfanta Taina a Cununiei, nu acceptati jumatati de masura si nu tratati superficial Sfanta Taina a Cununiei! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ce atata graba? Trebuie sa priviti viitorul ca un ansamblu, aveti toata viata inainte de a fi impreuna. Daca va iubiti si aveti incredere unul in altul, de ce sa nu asteptati pana e posibil a le face asa cum trebuie? |
|
|
||||
|
||||
|
Eu nu inteleg scopul acestei logodne religioase??
Poate cineva sa ma lumineze si pe mine? De ce nu nunta direct?Ce inseamna logodna,ce pleaca cineva la razboi acum? Daca motivul este legitimarea viitorilor insuratei de a trai impreuna,va dati si dvs seama ca nu este o practica ortodoxa si tot in pacat traiti.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| inelul de logodna | madalinutza | Nunta | 25 | 09.10.2017 16:39:55 |
| Logodna-urgent | ioana26 | Nunta | 15 | 12.09.2010 18:27:17 |
| logodna | yulik_4_u | Nunta | 22 | 27.12.2008 03:15:20 |
| Logodna | misherban | Nunta | 23 | 15.02.2008 13:51:36 |