Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2010, 15:55:52
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cineva888 Vezi mesajul
am citit jurnalul convertiri de Danon Vasile oricum eu nu vreu povesti vreu fapte vreu sa fiu pe depin convins ca sa cred in ceva,in plus nu poti spune asa pur si simplu ca ortodoxia este adevarta ,asa pot spune si eu ca religia catolica este adevarata voi nu faceti alceva decat sa va certati intre voi cu toate relgile astea :ortodoxi zic:la noi este adevarul ,acolici la fel protestanti la fel nu pot sa inteleg cum puteti fi asa de siguri pe ceva :Cunosc doi preoti unu ortodox si unul catolic care s-au ceratat pana unul dintre ei a sarit la bataie si unul dintre ei a ajuns la spital bine ineles ca tot unul dintre ei era baut :) cand vezi faze deastea cum csa m-ai crezi in dumnezeu sau sa mai punem si pe preoti care beau,fumea si multe alte tampeni.Si acum sa nu imi veniti cu cine stie ce citate ca sa nu judeci ,cum adica sa nu judeci pe nime?eu nu pot fi asa din cauuza asta urasc crestinismul este de ne inteles mi se pare cea mai tampita religie din lume

scuzati ca folosesc cuvinte urate dar asa e sau poate ca nu vad eu bine MIE IMI TREBUIE ARGUMENTE CLARE CA SA CRED DEPIN INTR-O RELIGIE
Prietene,argumentele clare pe care la cauti tu sunt probabil minuni,ori cei care fac minuni nu stau pe forum,au alte chestii mai importante de facut cum ar fi...minuni.Incearca la Manastirea Prislop,la mormantul Parintelui Arsenie Boca,mare om.Totusi roaga-te cu inima smerita pentru ca voia Domnului sa se faca.De vei spune "Arata-mi Doamne sau nu mai cred" atunci ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau si vei ramane in intuneric.(aka yoga)
Vechi 03.01.2010, 15:57:45
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Dumnezeu a spus lui Toma: "Tomo, Tomo, tu ai vazut si ai crezut. Fericiti sunt cei care nu au vazut si au crezut". Poate te ajuta aceasta invatatura.
Vechi 03.01.2010, 16:00:46
Brielle's Avatar
Brielle Brielle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit

Repet...citeste despre istoria religiilor...cum au aparut si cand catolicii de ce exista evanghelici etc....si de cat timp exista ortodoxia ....si ai sa vezi de ce in religia ortodoxa nu s-au produs schimbari de mii de ani si de ce slujbele noastre nu sunt atat de moderne si sunt "mai plicticoase" decat ale sectantilor spre ex....
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:01:34
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cineva888 Vezi mesajul
(...) din cauuza asta urasc crestinismul este de ne inteles mi se pare cea mai tampita religie din lume

scuzati ca folosesc cuvinte urate dar asa e sau poate ca nu vad eu bine MIE IMI TREBUIE ARGUMENTE CLARE CA SA CRED DEPIN INTR-O RELIGIE
Nu stiu ce fel de yoga faci!... Yoghinii NU URASC!
Daca "crestinismul" ti se pare cea mai timpita... religie, nu prea inteleg ce cauti pe-aici? In plus, banuiesc ca ai un nume si ca te-ai botezat in numele Mantuitorului Iisus. Nu huli pe cel care s-a jertifit pe cruce pentru tine si caruia nasul tau de botez i-a fagaduit in numele tau ca te vei lepada de cel rau.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:07:33
Brielle's Avatar
Brielle Brielle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit

Ce face preotul este problema lui.
Tu mergi la biserica pentru a te intalni cu Dumnezeu nu pentru a judeca pe altii . Asculti Liturghia si nu urmaresti ce fac altii...o faci pentru sufletul tau...
Preotul e si el doar om si va fi raspunzator in fata lui Dumnezeu pentru faptele si gandurile sale. Inafara de asta el poate cere iertare lui Dumnezeu si tu nu ai de unde sa stii asta iar tu ramai cu pacatul de a fi judecat pe altul.
Si eu am avut o problema majora cu faptul ca usile Catedralei din Timisoara au stat incuiate pe 16 Decembrie cand tinerii au murit pe scarile bisericii...dar intre timp am inteles mai multe.
Începe primul pas al credintei prin a nu te considera mai bun decat oricine altcineva. :)
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:08:52
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

nu il judeca pe Dumnezeu dupa faptele oamenilor, caci nu noi L-am facut pe Dumnezeu, ci invers. Daca vrei sa gasesti aici, pe forum, argumente pentru adevarul ortodoxiei care sa te convinga in totalitate si sa iti schimbe viata, te anunt de pe acum - nu vei gasi! Du-te intr-o Biserica si deschide-ti mintea si inima spre tot ce primesti acolo. stiu ca e greu, ca trebuie sa treci de o bariera de orgoliu, dar asa cum Hristos s-a smerit, facandu-se om pentru a ne ridica mai apoi din robia pacatelor, la fel este si chipul descoperirii Lui. Nu prin argumente ajungi la credinta, nu prin ratiune, ci prin smerenie. Iti abandonezi ratiunea, pentru a o redescoperi, mai apoi, transformata si desavarsita. Credinta este rodul smereniei. Primul pas pe care il facem atunci cand credem in Dumnezeu, il facem din smerenie. Ce smerenie mai mare poate exista decat sa crezi in ceea ce nu vezi? Cat despre diferenta dintre ortodoxie si celelalte religii iti pot scrie multe cuvinte si iti pot recomanda zeci de carti, dar tu ai spus-o: vrei ceva concret, palpabil. Asta vei gasi doar in Biserica, doar prin rugaciune. "Doamne, arata-mi calea, arata-mi adevarul. Descopera-mi mie, pacatosului, calea cea dreapta!". sunt atatea "drumuri" spre Dumnezeu astazi, ai zice chiar ca exista mai mult dumnezei. un singur Dumnezeu, si totusi mai multe "cai" spre El.. ce mandrie omeneasca! Una singura este Calea, restul poarta pecetea pierzarii. Va rog pentru a 100a oara, nu interpretati ca numai ortodocsii se pot mantui, caci noi nu stim asta, nu suntem judecatori. noi stim doar unde este Adevarul intreg si neschimbat - in Biserica ortodoxa, singura Biserica, Trupul Mistic al Domnului. Iti spun sincer, fratele meu, imi place mult ca vrei sa gasesti unicul adevar. de fapt, asta e si un pleonasm - "unicul adevar". si imi place foarte mult ca vrei dovezi puternice, convingatoare. esti pe drumul cel bun! numai prin rugaciune si prin apropierea smerita de Biserica vei gasi cele mai puternice argumente. Sa iti arda inima pentru Adevar, frate! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:11:43
almaris
Guest

Implicit

Dragul meu, aceste framantari ale tale nu sunt altceva decat rezultatul unei cautari pentru a umple un gol din sufletul tau, gol pe care tu incerci sa il acoperi prin yoga si ocultism. Insa din cate pot sa-mi dau seama acestea nu ti-au adus satisfactia pe care o cautai pentru ca nici nu aveau cum.

In ceea ce priveste Biblia, aceasta carte este pentru multi o necunoscuta, au impresia ca stiu despre ce este vorba dar in realitate nu au citit nici macar un rand. Nu stiu daca este cazul tau. Este destul de rusinos pentru cineva ca in anul 2010 sa afirme ca Biblia este o carte de povesti pentru ca o astfel de afirmatie nu poate sta in picioare. Dintre cartile cu vechime, Scriptura este una care are dintre cele mai multe manuscrise, peste 15.000, foarte multe descoperite in secolul XX si care sunt foarte aproape de textul pe il cunoastem noi astazi din Bibliile noastre. Multi spuneau, de exemplu, ca regele David este un personaj imaginar pentru ca se gasea doar pe paginile Bibliei, insa recent arheologii au adus la lumina o inscriptie care certifica faptul ca David a fost un personaj istoric, Biblia ramane in picioare. Scriptura mai vorbeste si de anumite popoare despre care alte surse nu spun nimic, insa din nou arheologia vine cu dovezi scrise. Lista poate continua cu multe alte exemple.
Mai sunt si alte argumente, cum ar fi profetiile care s-au indeplinit intocmai. Cartea Apocalipsei de exemplu, care in original se numeste "Revelatia lui Isus Cristos" prezinta o serie de evenimente care in mare majoritate s-au intamplat sau se intampla sub ochii nostri.
As mai putea aduce in discutie si alte detalii, iti stau la dispozitie daca doresti mai multe.

Spui ca te rogi insa Dumnezeu pare ca nu iti raspunde. Cuvantul Domnului spune ca Ma veti cauta si ma veti gasi daca Ma veti cauta cu toata inima. Tot Scriptura spune "Inainte sa ma cheme, le voi raspunde". Poti sa fi sigur ca Dumnezeu iti asculta rugaciunea, insa trebuie sa ceri sprijin sa iesi si din contexul ocult pe care Dumnezeu nu il accepta, pentru simplul motiv ca il pune pe om intr-un cadru extrem de periculos din care cu greu se mai poate intoarce. Nu te lasa batut, cauta pe Dumnezeu si ti se va descoperi potrivit cu nevoile sufeltului tau.

Adevarul, dragul meu, poate fi gasit chiar in acesta lume pestrita care de multe ori insinueaza ca adevar absolut nu exista, ci doar adevar relativ, adevarul meu si adevarul tau etc. Biblia da cel putin 2 definitii ale adevarului, ca sa iti faci o idee. Prima, Cuvantul Tau este Adevarul, adica Scriptura, a doua, Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, adica Mantuitorul Cristos, Adevarul este asadar o persoana. Regele David mai spune intr-unul dintre psalmi :"Legea Ta este Adevarul"
In cautarea adevarului conteaza enorm sa fi eliberat de prejudecati si sa poti sa fi gata sa accepti chiar unele lucruri cu care nu erai obisnuit mai inainte. Daca tu esti deschis pentru aflarea adevarului, Dumnezeu ti-l va descoperi cu siguranta.

Intr-adevar, sunt multe religii in lumea noastra si multe biserici, fiecare sustinand ca are adevarul, insa acesta afrimatie este exagerata. Tot Biblia ne spune ca acum cunoastem in parte, asadar cat traim ne apropiem mai mult de el. Dumnezeu ne descopera mereu din adevarul sau.

Te incurajez ca in demersul tau sa nu ai in vedere oranduiri, doctrine, sa nu cauti sa fi dependent de usa vreunei biserici(atentie, nu spun ca biserica nu are rolul ei) ci sa privesti mai degraba spre "usa" pe care a deschis-o Dumnezeu in cer si pe care nu poate sa o inchida nimeni. Inca este timp, pentru mine si pentru tine, sa putem trece cu ajutorul Domnului, de la moarte la viata, de la minciuna la adevar, de la rau la bine.

In final, un cuvant de imbarbatare de la Mantuitorul Cristos:"Va dau pacea Mea, nu v-o dau cum v-o da lumea"

Last edited by almaris; 03.01.2010 at 16:15:34.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:18:42
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Dovezi clare despre Dumnezeu sunt chiar anumite fapte concrete .
E drept,cele mai concrete nu s-au intamplat acum ,ci in urma cu mult timp
Ele au fost vazute de cei care le-au vazut
Poporul evreu (sute de mii de oameni ) cand ,in desert fiind,si fugind de asupritori,Dumnezeu mergea inaintea lor "ca un stalp de foc".Apoi cand nu a mai fost mancare,a plouat din cer o mancare necunoscuta,numita 'mana' .
Fapte concrete sunt cu miile .Mai ales in vremea lui Iisus ,cand cerurile s-au deschis,si multime de fapte minunate s-au intamplat .Ele au fost vazute de oameni simplii,fara prea multa filozofie in cap.
Fapte minunate se intampla si azi ,unele vazute ,altele sufletesti ,interioare,nevazute
Daca o iei cu rabdare,credinta care ti se propune este foarte rationala si intemeiata pe fapte
Dar este o atitudine fundamentala de lamurit aici .
Daca aceste fapte s-au petrecut in prezenta altora,cum pot verifica eu ca nu sunt simple legende,povestiri .
Daca acest soi de argumente il cauti,putem vorbi,daca nu,spune tu ce cauti si cu ce nu esti de acord
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:35:28
cineva888
Guest

Implicit

bunn,mai e un lucru:Dc nu acepta dumnezeu yoga si aici nu ma refer la spiritism prin care multi au patito :aici ma refer la energie vitata :deschiderea chakrelor,telepatie,telekineze,clarviziune in nici un caz sa i faci rau cuiva.Adevarul e ca vreau foarte mult aceste puteri cu cate se pot ajuta chiar si oameni,stiu ca erau sfinti clar vazatori sau :Parintele Arsenie Boca el era clarvazator si acum veti spune ca i-a dat dumnezeu puterea asta dar so luam alcumva :fiecare om are 7 chakre ele daca sunt deschise pot oferie diferite puteri de exemplu aici este vorba de a-6-a chakra adica al-3-lea ochi asta si chakra daca e deschisa da puteri de clarviziune citirea gandurilor si telepatie,asa ca nu poate sti nimeni ce a facut el si cum a ajuns sa aiba puterile astea si apoy ca sa nu creada oameni ca e eretic a zis ca sunt de la Dumnezeu sau nu poate nega nimeni ca noi oameni nu aveam o aura pentru ca sa demonstrat fiecare om are o aura data de divinitatea care nea creat pentu a ne proteja si nu inteleg dc dumnezeu nu acepta asta pentru ca e spre binele meu si nu imi pot face rau si nu i poat face nimanui rau daca eu imi amplific aura sau pur si simplu este vorba de meditatie asta e si la crestini ca sa iti ti mintea curata si etc si scrie chiar in filocalie sau rugaciunea lui Iisus.O simpla meditate nu are ce rau sa faca si te ajuta sa te concentrezi mai bine la rugaciune.

asa ca nu vad care e problema?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2010, 16:55:35
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

fratele meu, e o diferenta foarte mare intre ortodoxie si meditatie. prin meditatie, te straduiesti sa te golesti de tot ce ai in tine, sa ai mintea curata, sa nu mai gandesti absolut nimic, pentru a se deschide cine stie ce 7 cai spre necuratul, care iti poate da orice inchipuire, numai sa faci voia lui. Religiile orientale si oculte se bazeaza foarte mult pe ce poate experia omul, dar din invatatura crestina stim ca asta poate fi mai degraba o cale de pierzare, caci omul slab este si multe inchipuiri le poate primi el ca fiind bune. se intampla multe lucruri pe care nu ni le putem explica, insa nu tot ce este "paranormal" este si bun. Diavolul poate lua si chip de inger, DIAVOLUL NE POATE DA PUTEREA DE A-I AJUTA PE ALTII, DOAR CA SA II SLUJIM LUI!
rugaciunea crestinului, descrisa cel mai bine in Filocalie (de care ai amintit), este exact OPUSUL: omul nu este capabil sa se goleasca de ganduri, de stari, de nimic CACI OMUL NU A FOST NICIODATA GOL. noi nu putem decat sa il chemam pe Hristos in noi, ca El sa-si faca loc in sufletul nostru si sa distruga tot pacatul, sa il dizolve. nu trebuie sa ne golim de rau, trebuie sa ne umplem de Hristos! suprapunem binele peste rau.. nu stiu cum sa ma exprim sa se inteleaga mai usor..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de niste sfaturi!! Calin21 Preotul 4 17.02.2011 15:32:09
Niste sfaturi,daca se poate elena1974 Generalitati 57 03.10.2010 13:50:58
Ajutor...am nevoie de sfaturi.. marcelpanait Secte si culte 11 02.08.2010 16:49:00
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! worldwide Intamplari adevarate 18 28.04.2010 22:52:32
sfaturi pt cei care au nevoie anna13 Intamplari adevarate 2 29.10.2006 15:57:48