![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Acesta a fost dictonul Bisericii Evului Mediu, niciodată al Scripturii.
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39) "Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun." (1 Tes. 5:21) Adevăratul spirit al tradiționalismului cere să crezi, să te supui orbește și să nu verifici nimic. Sau să analizezi numai superficial, doar cu scopul de a găsi argumente împotriva "ereticilor", nu pentru cunoașterea voiei lui Dumnezeu. Cu această splendidă afirmație (Crede și nu cerceta) ați ieșit din ortodoxie și ați intrat in catolicismul medieval. Cineva s-ar putea să ia în serios cuvintele dvs și, ca urmare să devină....”sectar”, ca toți aceia care au crezut orbește fără să cerceteze Istorie mai veche au credințele păgâne, asta nu le face să fie mai ortodoxe. Nu vechimea indică adevărul unei biserici, ci urmarea prescripțiilor cristice și apostolice. |
|
||||
|
||||
![]()
Crede si nu cerceta! parca asa zice ,nu ?
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Faptul ca anumite evenimente s-au petrecut duminica, nu-mi spune nimic.Daca este sa ne legam de evenimente petrecute, putem vedea ca acestea au avut loc si in alte zile ale saptamanii. Spre exemplu, in ziua de vineri, a avut loc un eveniment pe care Domnul Iisus Hristos ne cere sa-l comemoram (ceea ce nu se intampla cu celelalte). Este vorba despre Jertfa pe Cruce. "Ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului pana va veni El." Daca tot vrem sa schimbam ziua binecuvanta si sfintita de Dumnezeu (ziua a saptea) propun sa tinem vinerea ca zi sfanta. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Litanu;135584]1. Daca va referiti la sarbatori sau alt fel de manifestari exterioare, acestea nu apartin Bisericii Apostolice. Cultul din care fac parte are la baza credintei, moartea invierea, inaltarea si revenirea Domnului Iisus Hristos.
2. Este vorba despre Jertfa pe Cruce. "Ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului pana va veni El." Daca tot vrem sa schimbam ziua binecuvanta si sfintita de Dumnezeu (ziua a saptea) propun sa tinem vinerea ca zi sfanta.[/quote 1. Sigur este o dovada ca sarbatorirea Duminicii este o practica a Bisericii Apostolice. NU cred ca toate confesiunile crestine care tin duminica s-au inselat. 2. Cand se adunau Apostolii la frangerea painii?? |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=georgeval;135603]
Citat:
Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." 2. Apostolii si ceilalti crestini se adunau la frangerea painii in fiecare zi (nu numai in prima zi a saptamanii). "Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa.."(Faptele Apostolilor 2:46) 3. Ce va face sa credeti ca toate confesiunile crestine care tin ziua intaia a saptamanii nu s-au inselat? Nici eu nu am putut sa cred acest lucru, dar dovezile din Cuvantul lui Dumnezeu mi-au schimbat parerea. |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni..am citit afirmatiile si argumentele pe care le aduceti pro sau contra acestui subiect si unele (sa-mi fie cu iertare),dar unele mi se par puerile si fara nici cel mai mic suport.
Am citit si eu Scriptura si am ramas ingandurat si cu multe semne de intrebare..foarte multe.. Tot ce vreau sa spun este ca daca la creatiune DUMNEZEU a binecuvantat ziua a saptea(iar unii sunt de parere ca a fost Duminica, altii Sambata, altii Vinerea), in Noul Testament parca se face lumina si se scoate in evidenta, i se spune pe nume zilei in care sfintii apostoli merg sa se inchine. Temelia pe care se cladeste credinta parca se sfarama cand citesc de Sf. Pavel ca merge sa se inchine intr-o zi de sambata; privesc la credinciosii din acele vremuri care "au fost crestinati" de Iisus si care au auzit cu urechile lor ceeace ii invata EL, cum ii invita pe sfintii apostoli sa ramana si sambata viitoare ca sa-i invete. Pt mine este uimitor..si poate sa-mi spuna oricine ca nu-i asa..pentru ca eu am citit si am vazut cu ochii mei |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Ortodoxa are o istorie bogata. Va rog sa ne informati ce zi de odihna a respectat Domnul Hristos, ap. Pavel si Petru dupa inaltarea Domnului Hristos, comparativ cu parintii Bisericii? Din cate stiu pe timpul lui Constantin cel Mare a avut loc o schimbare zilei de odihna. Este adevarat?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu te supara daca intervin dar daca imi dai un text care in Biblie scrie ca sa tinem Duminica eu vin la tine la Ortodoxie! Atept raspuns Multumesc anticipat!
|
|
|||
|
|||
![]()
O lume crestina de atatia ani, a cinstit Duminica si vati gasit voi acum , dupa cei ce au murit pentru crestinism si au respectat Duminica, sa veniti si sa huliti impotriva ei ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pot sa spun ca adevarata si dreapta credinta se dovedeste prin Sfintii Parinti care au marturisit dreapta credinta...Cum? prin moartea lor,dar si dupa moarte.Dupa moartea acestora au lasat ca dovada drept marturisitoare,Sfintele moaste,lasate de Bunul Dumnezeu pentru a arata dreapta credinta.Mare pacat pentru aceia care nu cinstesc crucea si nu se inseamna pe trupul lor cu ea,pentru ca prin cruce Mantuitorul a calcat moartea,deci crucea este o biruitoare prin Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|