![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
si poate ca alexandra si cristi au dreptate: poate ca femeile machiate,imbracate nepotrivit, etc, au o rugaciune mai sincerca decat noi, cei care stam sa ii judecam si sa ii analizam in loc sa ne rugam pentru ei.
Am vazut cu ajutrul acestui topic si o alta latura a problemei: si eu m-am intrebat de multe ori cum de vin a biserica niste persoane imbracate necorespunzator, sau despre care stiam ca au o viata decazuta, dar sa ma bucur pentru ei..prea putin. Ma bucur ca am vazut si acest punct de vedere. Va multumesc Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu de ce, dar aici discutam discutii. Care este rostul? Oricum, am vazut ca majoritatea au opinii proprii destul de stabile vis-a-vis de subiectul tineri. Sunt din Bucuresti si cei care merg cu mijloacele RATB stiu ca anumite persoane au ceva cu "tineretul", termen ce a ajuns un cliseu. Si aceste persoane, au fusta, poarte uneori si batic, fac zeci de cruci cand trec pe langa o biserica, dar sunt gata sa ridice un tanar cu mana rupta, un copil ce sta pe scaun. Odata recunosc, m-am asezat jos, desi de obicei nu fac asta. Citeam un ziar si nu eram atent in jurul meu cand a venit o astfel de persoana si m-a luat de mana sa ies afara. Nici nu am stiut ce sa zic. Daca o vedeam venind cu siguranta ma ridicam.
Si ma uimeste cu si cei mai fragezi in varsta acuza tinerii. Nimeni nu isi pune problema ca fata de generatie trecuta unii din noi ne-am schimbat. Suntem alt gen de oameni, cu alte ocupatii, nu suntem toti manelisti, nici houseri, nici din aia care isi fac veacul in baruri. Suntem si unii care vor sa isi croiasca un drum in viata, cu greu, cu ispite pe de o parte, cu biserica pe alta parte, dar cu gandul ca vom ajunge niste oameni cu capul pe umeri, care sa il iubeasca pe Dumnezeu, in felul nostru. Si a iubi cu adevarat inseamna a ierta, lucru care trebuie sa il invatam toti!!! Imi cer scuze daca am ofensat pe cineva! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
adevarul e ca poate nu am descris- o f bine in randurile pe care le am scris mai sus, prin expresia de fata buna nu se intelege mare lucru. ce pot sa spun e ca sunt f putini tineri ca ea in ziua de azi, care sunt in stare sa renunte la putinul lor pt aproapele, nici chiar cei care frecventeaza sf biserica nu fac asta intotdeauna sau cu mare usurinta ca ea. in plus ce ma supara f tare este ca daca s-ar fi intamplat sa am si eu un prieten ca al ei, care sa nu inteleaga macar cat de putin cuvantul lui Dumnezeu, care sa nu inteleaga ca a avea relatii inainte de casatorie este un f mare pacat, poate as fi cazut si as fi savarsit si eu pacatul si cine m ar fi ajutat sa scap de el? ma intreb cati astfel de tineri sunt care nu si gasesc ajutorul?? eu o sa incerc sa o conving sa mai vb inca o data cu un parinte, eventual cu parintele ce ii era recomandat. sper sa si reusesc. doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt intr-adevar multi din acesti tineri, care nu au primit o educatie crestina acasa, ba chiar au fost invatati de proprii parinti sa rada de cei care merg la Biserica, sa-i ironizeze si sa se comporte cu un fel de superioriate ...neghioaba bineinteles. Eu am fost unul din acestia, si daca am reusit sa ma retrag din sfera de influenta a celor care ma indrumau spre o viata necrestina, nu mi-a fost usor sa ma apropii eu insami de Biserica si sa ma lamuresc, luptand mult timp cu mine ca sa nu ma mai intorc la o viata in pacat, indiferent de circumstante. Totusi, daca reusesc sa intrevada ca Cineva ii asteapta si pe ei sa le asculte durerile si sa ii ajute sa duca o viata in dreapta credinta, mai este o sansa reala si pentru acestia. Dar este pacat pentru ca cei care "bat pragul Bisericii" ani de zile, se comporta cu raceala si raspund cu indiferenta celor care vor sa se intoarca, ei vazandu-si de fatarnicia lor, parca de teama de a nu fi corupti. Unde ne este inima, Dumnezeu stie, si El ne va rasplati dupa masura fiecaruia. Sper ca bunul Dumnezeu sa ne ajute macar pe noi, cei care mai intelegem cate ceva, sa-i indrumam si pe apropiatii nostri care nu Il cunosc si care inseteaza si ei dupa adevarul vietii lor.
|
|
|||
|
|||
![]()
alin, dragomirna, m-au impresionat mult cuvintele voastre.
Sa ne ajute Dumnezeu tuturor sa ne smerim noi, pentru ca prin noi sa se mantuiasca si cei din jurul nostru! Eu cred ca problema asta cu tinerii exista de multicel..dar se amplifica proportional cu "obraznicia " unor adolescenti. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
io ca adolescent baiat...nu mi prea plac fetele spoilate...:-s..ce? nu s ele frumoase de cum le o facut Dumnezeu/>??:dozingoff:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, usor usor si acesti oameni trebuie sa incerce sa se alinieze la cele cerute de Biserica. Personal cred ca foarte importanta este lupta aceasta a lor si incercarea de a se ridica spiritual. Acesti oameni trebuie ajutati cu multa rabdare si dragoste. In rest, si eu cred ca ar trebui sa fim naturali atat in exterior cat si in interior. |
|
|||
|
|||
![]()
Apropo, mi se intampla mereu sa raman uimita in fata frumusetii copiilor. Cata gingasie si cata simplitate...si ce mult se fac ei astfel iubiti...!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
ihi..aici uneori plang copii...woai...si un copil odata tot vroia sa intre printre tetrapoade in altar prin usile imparatesti:))
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti de tinerii care fac urmatoarele.... | victortiti89 | Generalitati | 26 | 03.06.2011 00:53:32 |
tinerii de azi | ionyk | Generalitati | 34 | 22.03.2010 20:06:25 |
BISERICA SI TINERII | iosif | Biserica Ortodoxa Romana | 298 | 15.09.2008 19:22:04 |
Copiii, tinerii si Biserica | irina77 | Generalitati | 16 | 20.10.2007 23:09:38 |
DIALOG CU TINERII | Laurentiu | Generalitati | 8 | 11.12.2006 01:00:59 |
|