Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2016, 16:49:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Ingrijorator, pentru noi ORTODOCSII, poporul lui Isus Hristos!

Organizarea unui SINOD, dupa ce ORTODOXiA a HOTARAT ca LEGEA este INTREAGA la la 7-lea SINOD.

Noi ORTODOCSII, barbati sau femei, noi suntem cei care PRIMIM LUMINA SFANTA DIRECT DE LA DUHUL SFANT.

Din NOI se rasfrange LUMINA DUHULUI CEL SFANT asupra PREOTULUI SATULUI.

De la PREOTII SATELOR se rasfrange LUMINA asupra EPISCOPILOR si in cel din urma asupra PATRIARHULUI.

La CATOLICI este INVERS.
daca nu stiai, a avut loc si sinodul 8 ecumenic, in 879-880
Vechi 10.06.2016, 18:15:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
De acord cu textele scrise s™i citate de fratele Ion Pop, afară de faptul că a scris "Isus" cu un i, nefiind biblic corect.
De unde ai scos-o?
Vechi 10.06.2016, 18:16:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Eu nu stiu ce efect vor avea. Si eu sunt curioasa. Vom rezista oare tentatiei de a ne moderniza? Numai catolicii sa aiba infailibili? Iaca, se pare ca vor si unii ortodocsi! Daca la sinod se aproba toate enormitatile, sa vezi cati ,,infailibili" va avea si Ortodoxia!
Pai tu nu esti una din ei?
Vechi 10.06.2016, 22:42:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai tu nu esti una din ei?
N-am cum sa fiu. Caci scris este, negru pe alb, ca ultimul cuvant in materie de credinta va urma sa-i apartina acestui sinod! Ca doar nu degeaba e mare si sfant!
Reply With Quote
Vechi 10.06.2016, 23:17:11
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
N-am cum sa fiu. Caci scris este, negru pe alb, ca ultimul cuvant in materie de credinta va urma sa-i apartina acestui sinod! Ca doar nu degeaba e mare si sfant!
Eu stiam ca Dumnezeu are ultimul cuvant...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2016, 23:31:07
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Eu stiam ca Dumnezeu are ultimul cuvant...
Si eu stiam la fel, dar se pare ca ne-am demodat...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2016, 23:43:07
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=dRi9ntc257I
Reply With Quote
Vechi 11.06.2016, 00:12:09
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Nu e ecumenic, deci stati linistiti.

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Noi ORTODOCSII, barbati sau femei, noi suntem cei care PRIMIM LUMINA SFANTA DIRECT DE LA DUHUL SFANT.

Din NOI se rasfrange LUMINA DUHULUI CEL SFANT asupra PREOTULUI SATULUI.

De la PREOTII SATELOR se rasfrange LUMINA asupra EPISCOPILOR si in cel din urma asupra PATRIARHULUI.
Ce congregationalism baptist imi este dat sa citesc aici?
Bre, ce preotul satului? Singurul mod in care un preot poate sa faca liturghia este in calitate de imputernicit al episcopului locului. Pentru niste oameni care mor cu patristica si cu hotaririle sinoadelor de gat, de la acesti vajnici aparatori ai Ortodoxiei aud niste tampenii atat de cripto-protestante sau de neo-donatiste de multe ori.
Vechi 11.06.2016, 21:27:26
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
De acord cu textele scrise s™i citate de fratele Ion Pop, afară de faptul că a scris "Isus" cu un i, nefiind biblic corect.

Nu avem nevoie de încă un sinod. Ereziile romano-catolice (franco-latine) au fost condamnate la Sfintele Sinoade Ecumenice (nu ecumeniste) al 8-lea s™i al 9-lea, pe care le putem numi sinoade panortodoxe, apoi din nebuniile catolicilor au ies™it protestantii si neo-protestantii, stim deja, noi rămânem sub paza lui Hristos Domnul Slavei, nu avem nevoie de niciun sinod.

Da, Sfânta Biserică în dragostea s™i discernământul ei, poate să ridice în numele Sfintei Treimi, un Sfânt Sinod, dar numai dacă va fi nevoie. Si slavă Domnului că nu e nevoie. Decât de Sfinte Sinoade locale,nsă fie biblico-dogmatico-patristice, la nivelul fiecărei Patriarhii, ca să se combată ereziile s™i demonii hristos™i mincinos™i ai frăt›iorilor nostri preaiubiti si risipitori în eresuri.

Eventual să se înfiinteze mai multe Patriarhii, cres™tin ortodoxe si canonice, recunoscute autocefal s™i să participe orice cleric sau mirean ca audientă sau cu cuvântul înt›elept, smerit si iubitor, la Sfântul Sinod, în adunarea natională sau adunarea poporului, asa cum place Domnului. Dacă nu este, să se înfiinteze, slavă Domnului. Iar hotărârile mântuitoare, în sfatul poporului, să fie luate de episcopii nostrii preaiubiti.
Atât. S˜i asumarea, trăirea, practicarea preadulcelui crestinism fără erezie, numit ortodox. E tot cat avem nevoie.

Domnul sa aibe milă de noi, să nu ajungem si noi dezbinat›i ca miile de tălmăciri si mărturii neo-protestante, sărăcut›ii dei ei si de noi tot›i oamenii, că suntem chinuiti cu totii îngrozitor din pricina mândriei s™i neiubirii...

Doamne miluieste...
Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 12.06.2016, 23:03:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumnezeu in general e mai rezervat, noroc ca sar altii cu gura sa-l reprezinte, chipurile.

Thread Tools
Moduri de afișare