![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
De la Luther incoace a aparut ideea ridicola ca existenta Bisericii a fost/este legata de existenta tiparului :)
Si desigur, a "profetilor" care sa talmaceasca, pentru prostime, cum sa priceapa litera scrisa. Si a reusit sa-i proasteasca atat de desavarsit, incat ei cred ca au "priceput" cu mintea lor, in nici un caz nu recunosc ca li s-a spus CE sa inteleaga de acolo, ca de fapt ei apara si promoveaza nimic mai mult decat o traditie moderna, un mod (gresit) de intelegere, nicidecum "crestinismul originar" cum au impresia.
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Dragomir ceva nu imi este clar la dvs :) Nu stiu ce este mai aproape de realitate:fie doriti sa participati la dialog,fie sa folositi o aspecte din ce scriu eu ca rampa de lansare pt propriul discurs confesional.In prima situatie ma bucur daca doriti sa analizam impreuna.In a doua varianta trebuie sa va spun,asa ca un exemplu, ca in disputa Hippolit vs Zefirin/Calixst eu inclin sa-i dau dreptate primului desi inteleg ratiunile practice ale ultimilor doi.Ca sa stim pe ce coarda dansam :)
|
|