![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Asa este, nu stim din ce motiv se imbolnavesc animalele si sufera f tare exact ca noi oamenii fara ca ele sa aiba constiinta.
Sincer cred cu tarie ca boala nu e de la Dumnezeu si nu stiu cat de mult ii poate folosi omului. Dostoievski, in idiotul da exemplu unui om condamanat la moarte care pretuieste fiecare clipa ramasa pana la momentul executiei si promitand daca scapa ca o sa abordeze altfel viata, este limpede ca nu s-a intamplat asa. Cred ca si noi oamenii, in momentele suferintei suntem dispusi sa renuntam la multe dar daca am fi sanatosi cu siguranta ca n ar fi asa. Exista si exceptii.... Ce vreau sa spun este ca boala si suferinta pe care le am vazut la un caine nevinovat nu au de a face cu pacatele foar ca noi avem obiceiul sa explicam lucruri care sunt taine pt noi in momentul asta. |
|
|
|||
|
|||
|
Suferinta unui animal nu e tot una cu suferinta unui om.
Animalele nu au suflet nemuritor. Daca ar avea, poate nu le-am mai manca. Desi ne mancam intre noi, la o adica.. Daca vrei un termen de comparatie sunt ca un fel de robotei, programe sa raspunda intr-un anumit fel la un anumit gen de stimuli. Restul, este imaginatia/empatia noastra.
|
||||
|
||||
|
Oare cum putem sa stim ca suferinta animalelor e diferita de a noastra? Eu l am vazut cum suferea... E un subiect complicat, mai ales ca unii spun ca au suflet altii ca n au. Se ghideaza dupa instincte dar totusi iubesc si sufera
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
sper ca pe Mihnea să nu-l apuce din nou dorul de ducă - după asemenea dragoste pentru aproapele manifestată în cel mai pur stil ortodox !! |
|
|
||||
|
||||
|
Ce are primirea călduroasă cu învățătura catolică diseminată de el pe un forum ortodox?
Și lasă-mă, te rog, cu "iubirea de aproapele". Cu iubire am scris ce-am scris, că nu i-am dat în cap, nu l-am înjurat, nu nimic.
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 29.05.2014 at 07:28:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
și să reformulezi critica la adresa "învățăturii catolice diseminate ...". Chestie de principii și bune maniere, dacă vrei. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E cea mai lungă postare a ta. Felicitări! |
|
|
||||
|
||||
|
De obicei sunt mai concis. Iartă-mă!
|
||||
|
||||
|
Citat:
In viata sunt si ispite in care "cadem" pentru ca nu am avut acoperamantul lui Dumnezeu. A cunoaste pronia lui Dumnezeu atunci cand noi suntem departe de Dumnezeu este imposibil. A cunoaste realitatea vietii noastre, prin prisma gandirii Dumnezeiesti este imposibil, daca noi nu avem experienta duhovniceasca. |
|
|