Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2014, 00:04:33
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Tit 3
10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.

De unde rezultă că există erezii și oameni eretici.

Dacă nu ești ortodox (= dreptcredincios) atunci ești eretic.
Nu vreau sa incep o cearta sau sa par nesimtit, dar inca nu mi-ai aratat folosind Biblia ca ortodox=crestin si orice alta denominatiune religioasa de sub sfera crestinismului este automat un eretic care va ajunge in fundu' iadului; si daca o persoana nu este de acord cu una dintre doctrinele ortodocsilor (cum ar fi, cultul mortilor, cultul icoanelor, rugaciunile la sfinti si la Maria, etc...) ea este automat considerata a fi eretica/pagana. Pe ce baza spui lucrurile astea?

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Tu, fiind eretic, vorbind românește, avînd acces la interpretările Bibliei lăsate de Sfinții Părinți, avînd acces ușor la biserici ortodoxe și la preoți, ai tot ce-ți trebuie la îndemînă pentru a intra pe calea cea strîmtă care duce la viață.
E adevarat ca ortodocsi considera Sfanta Scriptura ca fiind egala cu scrierile unor oameni pe care acestia au decis sa-i numeasca Sfintii Parinti? Daca da, atunci intrebarea inevitabila este urmatoarea: De unde stiti ca scrierile acelor "sfinti" au fost insuflate de Dumnezeu?

Isus e impotriva ca preotii sa invete pe oameni poruncile omenesti, in locul poruncilor lui Dumnezeu:

Matei 15:1-9

1. Atunci niște farisei și niște cărturari din Ierusalim au venit la Isus și I-au zis:
2. „Pentru ce calcă ucenicii Tăi datina bătrânilor? Căci nu-și spală mâinile când mănâncă.”
3. Drept răspuns, El le-a zis: „Dar voi de ce călcați porunca lui Dumnezeu în folosul datinii voastre?
4. Căci Dumnezeu a zis: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta” și: „Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit negreșit cu moartea.”
5. Dar voi ziceți: „Cine va zice tatălui său sau mamei sale: „Ori cu ce te-aș putea ajuta l-am închinat lui Dumnezeu”
6. nu mai este ținut să cinstească pe tatăl său sau pe mama sa. Și ați desființat astfel Cuvântul lui Dumnezeu în folosul datinii voastre.
7. Fățarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis:
8. „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
9. Degeaba Mă cinstesc ei, învățând ca învățături niște porunci omenești.”
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:11:25
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

vezi si:
http://orthodoxwiki.org/Soteriology
Vechi 07.02.2014, 00:21:44
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
by St. Athanasius of Alexandria: "The Son of God became man, that we might become god"

Serios? Voi chiar credeti ca omul poate sa devina un dumnezeu? Daca nu gresesc, asta cred mormonii.

Isaia 43:10 "„Voi sunteți martorii Mei – zice Domnul – voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, și după Mine nu va fi."

Isaia 44:6 "Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: „Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe Urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu."

Isaia 44:8 "Nu vă temeți și nu tremurați; căci nu ți-am vestit și nu ți-am spus Eu demult lucrul acesta? Voi Îmi sunteți martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!”"

Isaia 45:5 " Eu sunt Domnul, și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, înainte ca tu să Mă cunoști."
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:34:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
by St. Athanasius of Alexandria: "The Son of God became man, that we might become god"

Serios? Voi chiar credeti ca omul poate sa devina un dumnezeu? Daca nu gresesc, asta cred mormonii.
Dumnezeu Creatorul este Unul în Ființă și întreit ca Persoane, pe cînd dumnezei în har sîntem cu toții invitați să devenim.

Psalmul 81, 6

Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt".

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:44:29
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:

The statement by St. Athanasius of Alexandria, "The Son of God became man, that we might become god", [the second g is always lowercase since man can never become a God] indicates the concept beautifully. II Peter 1:4 says that we have become " . . . partakers of divine nature." Athanasius amplifies the meaning of this verse when he says theosis is "becoming by grace what God is by nature" (De Incarnatione, I). What would otherwise seem absurd, that fallen, sinful man may become holy as God is holy, has been made possible through Jesus Christ, who is God incarnate. Naturally, the crucial Christian assertion, that God is One, sets an absolute limit on the meaning of theosis - it is not possible for any created being to become, ontologically, God or even another god.

Gregory Palamas affirmed the possibility of humanity's union with God in His energies, while also affirming that because of God's transcendence and utter otherness, it is impossible for any person or other creature to know or to be united with God's essence. Yet through faith we can attain phronema, an understanding of the faith of the Church.
Vechi 07.02.2014, 02:22:10
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:

Isaia 43:10 "Voi sunteți martorii Mei zice Domnul voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, și după Mine nu va fi."

Isaia 44:6 "Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe Urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu."

Isaia 44:8 "Nu vă temeți și nu tremurați; căci nu ți-am vestit și nu ți-am spus Eu demult lucrul acesta? Voi Îmi sunteți martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!"

Isaia 45:5 " Eu sunt Domnul, și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, înainte ca tu să Mă cunoști."
Doamne ajută.

Din nou, același răspuns, că aici se cuprinde totul :

Biserica Creștină, învață doar poruncile dumnezeiști ! De unde știm ? Ia uite de aici, din Scriptură:
Matei 28, 19: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile,"
Ce anume să învețe Sfinții Apostoli toate neamurile ?
2 Tesaloniceni 2, 6: "predania pe care ați primit-o de la noi."
Care e predania ce am primito de la Sfinții Apostoli ? Cea omenească ? Nu. Cea după Hristos.
Coloseni 2, 8: "să nu vă fure mințile cineva cu filozofia și cu deșarta înșelăciune din predania omenească, după înțelesurile cele slabe ale lumii și nu după Hristos."
Ce facem cînd ținem predania ce am primito după Hristos ? Suntem lăudați !
1 Corinteni 11, 2: "Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat."
Predaniile în Hristos de la Sfinții Apostoli, sunt doar în epistole ? Adică scrise ? Nu, sunt și în cuvînt, adică vorbite:
2 Tesaloniceni 2, 15: "Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră."
Nu cumva Sfinții Părinți, prin Duhul Sfînt ne-au lăsat din gură în gură, apoi au și scris, învățătura/predania care nu e doar în epistole, ci și în cuvînt ? Ba da. De unde știm ?
Evrei 13, 7 "Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința."
Deci zice că ne-au grăit nouă, aceea e și Sfînta Tradiție. Adică ce nu este în Biblie, și care există dinaintea Bibliei, pe care s-a format și scris Biblia. Ce știa Moise înainte de Pentateuh ? Toată Legea din Pentateuh ! Asta știa ! Apoi a scriso. Întîi a vorbito. Deci să ascultăm pe Sfinții Părinți ? Da. De ce ?
Luca 10, 16: "Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine."
Cine ascultă de Sfinții Apostoli și de episcopi, preoți și diaconi, care i-au lăsat Apostolii în cetăți, și care sunt Sfinții Părinți ?
Ioan 10, 27: "Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine."
Și cine nu ascultă pe Sfinții Apostoli și pe Sfinții Părinți ?
Ioan 8, 47: "Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu."
Dar avem voie să înțelegem cuvîntul lui Dumnezeu după cum primim de la duhul ? Nu:
2 Petru 3, 16: "Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."
Și-atunci despre ce duh e vorba ? Nu cumva duhurile proorocilor mincinoși, adică duhurile satanei ? Ba da:
I Ioan 4, 1: "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume."
Duhul Sfînt ne arată cînd vor veni și cine sunt duhurile satanei ? Da! Uite:
I Timotei 4, 1: "Dar Duhul grăiește lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor."

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:30:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Daniel,

Citat:
Nu vreau sa incep o cearta sau sa par nesimtit, dar inca nu mi-ai aratat folosind Biblia ca ortodox=crestin
Noi credem că ortodocșii sînt singurii în posesia adevărului nealterat așa cum ni l-a lăsat Hristos și mai apoi Duhul Sfînt. Creștinii de atunci aveau aceeași dogmă ca ortodocșii de astăzi. Doar faptul că ulterior s-au produs schisme și rupturi de Biserică a dat creștinilor autentici supranumele de ortodocși.

Citat:
si orice alta denominatiune religioasa de sub sfera crestinismului este automat un eretic care va ajunge in fundu' iadului;
Asta ai zis-o tu, nu eu. Eu am luat cazut tău particular, de român eterodox care alege să înoate pe lîngă corabie.

si daca o persoana nu este de acord cu una dintre doctrinele ortodocsilor (cum ar fi, cultul mortilor, cultul icoanelor, rugaciunile la sfinti si la Maria, etc...) ea este automat considerata a fi eretica/pagana. Pe ce baza spui lucrurile astea?

Lista din paranteză ai auzit-o din zbor și nu ai încercat să vezi lucrurile mai în profunzime. Ce zici, dacă-ți dau un argument biblic pentru ceea ce numești ”cultul morților”, te apuci de cercetat în amănunt cum e cu icoanele și cu Sfinții?

Citat:
E adevarat ca ortodocsi considera Sfanta Scriptura ca fiind egala cu scrierile unor oameni pe care acestia au decis sa-i numeasca Sfintii Parinti?
Deopotrivă ar suna mai bine. Sfînta Scriptură e temelia credinței creștin-ortodoxe. Filocalia, Patericele, Viețile Sfinților, Hexaimeronul, Omiliile șamd sînt interpretări ale Bibliei, se bazează pe ea și nu contrazic învățătura Evangeliilor și a celorlalte cărți ale Bibliei.

Citat:
Daca da, atunci intrebarea inevitabila este urmatoarea: De unde stiti ca scrierile acelor "sfinti" au fost insuflate de Dumnezeu?
Nu știm, credem. Deoarece Hristos ne-a promis că ne va trimite pe Cineva Care ne va învăța pe noi toate. Duhul Sfînt ne-a vorbit prin Sfinții Săi și ei ne-au lăsat scrise cărți care ne ajută în urcușul spre desăvîrșire. La fel cum și însăși Biblia e scrisă tot de oameni insiprați de Dumnezeu.

Citat:
Isus e impotriva ca preotii sa invete pe oameni poruncile omenesti, in locul poruncilor lui Dumnezeu:

Matei 15:1-9

1. Atunci niște farisei și niște cărturari din Ierusalim au venit la Isus și I-au zis:
2. „Pentru ce calcă ucenicii Tăi datina bătrânilor? Căci nu-și spală mâinile când mănâncă.”
3. Drept răspuns, El le-a zis: „Dar voi de ce călcați porunca lui Dumnezeu în folosul datinii voastre?
4. Căci Dumnezeu a zis: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta” și: „Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit negreșit cu moartea.”
5. Dar voi ziceți: „Cine va zice tatălui său sau mamei sale: „Ori cu ce te-aș putea ajuta l-am închinat lui Dumnezeu”
6. nu mai este ținut să cinstească pe tatăl său sau pe mama sa. Și ați desființat astfel Cuvântul lui Dumnezeu în folosul datinii voastre.
8. „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
Slăbuț argument, caracteristic neoprotestanților care-i acuză pe ortodocși că țin ”datini” și ”obiceiuri omenești”. E confuzia clasică dintre ceea ce numiți voi tradiție și ceea ce este în realitate Sfînta Tradiție despre care nu vă povestesc predicatorii de la pupitru - nu de alta, dar nici ei nu știu de fapt ce e Sfînta Tradiție.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:31:21
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Amin! Nici nu stii cata dreptate ai! Deci... nu poti sa spui ca... n-ai stiut.
Nu-L mai cinsti pe Mantuitorul Hristos cu gura, ca nici de aia nu esti vrednic. Cand spunem Sfinti Parinti, incepem inclusiv cu autorii celor 4 Sfinte Evanghelii, pe care tu o interpretezi dupa... harul tau!... Mantuitorul Hristos, cand s-a adresat apostolilor ca vor avea de patimit si vor fi chinuiti, nu doar despre ei a vorbit, ci despre tot neamul ce avea sa vina (in special Sfintii Parinti), si care, prin Duhul Sfant (de care voi nu aveti habar, fiindca sunteti inafara lui), ne-au lasat toate invataturile ortodoxe, pe care si voi le-ati respectat pana la un moment dat, cand ati apucat pe alte cai, iar apoi altele si tot asa!
Am mai spus-o: nu e in interesul nostru sa te lamurim. Faptul ca tu iti arogi dreptul sa filozofezi peste Sfintii Parinti, mijlocitori pana in zilele noastre, care au Sfinte Moaste si care nu odata s-au infatisat in mod real in momente delicate, acelora care aveau mare nevoie de asta (citeste cum s-a ajuns la sarbatoarea ortodoxa a celor 3 sfinti ierarhi, Vasile (cel Mare), Grigorie (Teologul) si Ioan (Gura de Aur) ), dupa care vei vedea ca nu mai e nevoie sa bolborosesti tot felul de nazbatii, care intr-o zi... iti vor pune capac!...
Oricum, din punctul meu de vedere, cred ca am spus mult mai mult decat iti era necesar. Te las intr-ale tale, si de care eu ma dezic pur si simplu. Sa fii sanatos si sa-ti dezvaluie bunul Dumnezeu Adevarul Lui, nu cel pe care deja crezi ca-l stii!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 02:19:58
Banned

Implicit

E adevarat ca ortodocsi considera Sfanta Scriptura ca fiind egala cu scrierile unor oameni pe care acestia au decis sa-i numeasca Sfintii Parinti? Daca da, atunci intrebarea inevitabila este urmatoarea: De unde stiti ca scrierile acelor "sfinti" au fost insuflate de Dumnezeu?

Isus e impotriva ca preotii sa invete pe oameni poruncile omenesti, in locul poruncilor lui Dumnezeu: [/quote]

Doamne ajută.

Citat:
si daca o persoana nu este de acord cu una dintre doctrinele ortodocsilor (cum ar fi, cultul mortilor, cultul icoanelor, rugaciunile la sfinti si la Maria, etc...) ea este automat considerata a fi eretica/pagana. Pe ce baza spui lucrurile astea?
Pe ce bază? Pe baza a cum erau creștinii, între anii 0-1054. Ce făceau? Cînd? De ce? Cum? Scripturistic? Sigur că da, dar asta ține deja de catehism, de dogme, de Adevărul, care e foarte cuprinzător. Deschizi alte topicu, și aștepți cu răbdare să primești răspunsurile scripturistice. Cine nu cunoaște Sfînta Scriptura, să nu-ți răspundă.

Citat:
Pardon ? Dragul meu, unde o iei, pe arătură ? Nu-i voie. Dar cine învață pe oameni poruncile omenești ? Biserica Creștină, învață doar poruncile dumnezeiști ! De unde știm ? Ia uite de aici, din Scriptură:

Matei 28, 19: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile,"
Ce anume să învețe Sfinții Apostoli toate neamurile ?
2 Tesaloniceni 2, 6: "predania pe care ați primit-o de la noi."
Care e predania ce am primito de la Sfinții Apostoli ? Cea omenească ? Nu. Cea după Hristos.
Coloseni 2, 8: "să nu vă fure mințile cineva cu filozofia și cu deșarta înșelăciune din predania omenească, după înțelesurile cele slabe ale lumii și nu după Hristos."
Ce facem cînd ținem predania ce am primito după Hristos ? Suntem lăudați !
1 Corinteni 11, 2: "Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat."
Predaniile în Hristos de la Sfinții Apostoli, sunt doar în epistole ? Adică scrise ? Nu, sunt și în cuvînt, adică vorbite:
2 Tesaloniceni 2, 15: "Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră."
Nu cumva Sfinții Părinți, prin Duhul Sfînt ne-au lăsat din gură în gură, apoi au și scris, învățătura/predania care nu e doar în epistole, ci și în cuvînt ? Ba da. De unde știm ?
Evrei 13, 7 "Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința."
Deci zice că ne-au grăit nouă, aceea e și Sfînta Tradiție. Adică ce nu este în Biblie, și care există dinaintea Bibliei, pe care s-a format și scris Biblia. Ce știa Moise înainte de Pentateuh ? Toată Legea din Pentateuh ! Asta știa ! Apoi a scriso. Întîi a vorbito. Deci să ascultăm pe Sfinții Părinți ? Da. De ce ?
Luca 10, 16: "Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine."
Cine ascultă de Sfinții Apostoli și de episcopi, preoți și diaconi, care i-au lăsat Apostolii în cetăți, și care sunt Sfinții Părinți ?
Ioan 10, 27: "Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine."
Și cine nu ascultă pe Sfinții Apostoli și pe Sfinții Părinți ?
Ioan 8, 47: "Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu."
Dar avem voie să înțelegem cuvîntul lui Dumnezeu după cum primim de la duhul ? Nu:
2 Petru 3, 16: "Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare."
Și-atunci despre ce duh e vorba ? Nu cumva duhurile proorocilor mincinoși, adică duhurile satanei ? Ba da:
I Ioan 4, 1: "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume."
Duhul Sfînt ne arată cînd vor veni și cine sunt duhurile satanei ? Da! Uite:
I Timotei 4, 1: "Dar Duhul grăiește lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor."

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 00:50:21
Banned

Implicit

Citat:
As avea si eu o mica intrebare: Care este calea spre mantuire? De ce este conditionata mantuirea, din punctul de vedere al ortodocsilor? Mi se pare ca am auzit pe unii spunand ca cei mantuiti vor fi doar cei din randul ortodocsilor. Puteti sa sustineti aceasta parere cu niste versete din Sfanta Scriptura? Multumesc.
Doamne ajută.

În primul rînd, bine-ai venit între creștini, martorule al demonului iehova, Daniel S.

De ce este condiționată mîntuirea, întrebi ? Două versete ar trebui să-ți ajungă:

Ioan capitolul 6:

53 Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55 Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.

și

I Corinteni 6, 9-10

9 Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10 Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

Deci da, poți să fi botezat și să fi adulter de exemplu, toată viața, că nu te mîntuiești. Simplu. Da, mîntuirea este condiționată. Și Stalin a fost botezat, dar nu s-a mîntuit.

DAR FĂRĂ BOTEZ NU SE POATE SĂ TE MÎNTUIEȘTI. Conform Bibliei:

Ioan 3:

5 Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Continuăm imediat. Răspund și la alte nelămuriri ale tale, tot biblic.
Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2014 at 00:52:51.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare