![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
@Mihnea
Daca pentru tine e greu,gandeste-te pentru un ortodox,care nu mananca nici produse lactate,nici peste (in afara de unele zile ingaduite). Solutia este urmatoarea pentru ortodocsi)cartofi prajiti sau fierti salate fasole sau ciorba de legume(numai la restaurante) Daca esti mai putin prtentios,poti sa iei o tocana de legume sau zacusca la borcan si sa mananci cu paine. Daca esti si mai putin pretentios,o bucata de paine si eventual cateva mere sunt suficiente. Acu depinde de fiecare.... |
|
|
|||
|
|||
|
no bine, in tara ii greu sa gasesti mancare de post???? haideti in germania sa vedeti cum e, painea e cu lapte si unt. anul trecut in postul craciunului, si anul asta in postul pastelui io faceam painea, de fapt am invatat sa fac paine si pana la urma mi-a si reusit. insa de cateva luni mi-am cumparat masina de facut paine.
anul acesta in iunie am fost in tara, si era post. am fost cu sotul meu la restaurant, si am comandat fasole verde scazuta cu mujdei, si desert am vrut clatite de post(nu erau trecute in menu), dar mi-au facut si inca or fost ff bune. tot in iunie am fost in concediu, si eram tare suparata, avand trei mese incluse, si ca va tb sa intrerup postul. spre surprinderea si fericirea mea, timp de 5 zile, 3 mese pe zi, mi-au gatit de post. deci se poate!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In al doilea rand, hai sa fim seriosi ca puteai manca cartofi prajiti daca tot tii post catolic,pentru ca puteai gasi la orice fast-food sau restaurant. In al treilea rand, cand tii post, fa-o cu smerenie,sa nu te stie nimeni ,doar Dumnezeu,nu trambita de forum ca tii post! Si in ultimul rand, fiecare tine post cum poate deci sa-ti ajute Dumnezeu si sa-ti fie cu folos! PS- SCUZE, ACUM AM VAZUT CA ESTI CATOLIC! :-)) DECI TII POST BINE! :-)) |
|
|
|||
|
|||
|
Eu de obicei zic fara carne va rog, sau cumpar numai cartofii.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma ingrozesc de romanul carnivor, dar mai tare ma inspamanta "canibalul" care sunt. Desigur, in intelesul pe care Sfantul Antim Ivireanul il folosea in una din cuvantarile sale privitoare la post, aceea ca am ajuns a "ne manca" fratii intre noi, a ne vorbi de rau, a ne blestema.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
După ce am recitit primul mesaj mi-am dat seama că soluția problemei e foarte simplă, anume fast food de la piață. Niște morcovi, gulii, broccoli, ridichi, miez de nucă, fructe dulci se pot consuma așa cum sînt și drum bun în continuare!
|
||||
|
||||
|
Nu merge, sunt cu carne, n-auzi?
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Hramuri in Romania ! | windorin | Biserica Ortodoxa Romana | 14 | 05.10.2016 01:11:10 |
| Let's do it Romania | Florin-Ionut | Intamplari adevarate | 20 | 28.09.2010 14:05:55 |
| Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 23:58:28 |
| Romania | IonutS | Generalitati | 3 | 10.05.2009 02:38:27 |
| Romania | ancah | Generalitati | 5 | 27.09.2007 18:08:53 |
|
|