Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2010, 16:22:13
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

''Fenomenele din Ardeal''?

Poti sa fi mai explicit?

Citat:
În prealabil postat de ionion Vezi mesajul
Va rog cu adevarat din suflet sa-l popularizam pe acest blog pe Sfantul Ignatie Briancianinov. Sa citim cu totii si aducem citate si scrierile sale. M-as bucura sa incepem cu "DESPRE INSELARE".

Am fost din nou uimit de fenomenele din Ardeal, de contactul pe care-l au cei care se cred ortodocsi cu elementele protestante, de inselarile demonice din starea a ceea ce ei numesc rugaciune, de infierbantarile sangelui, de stimularea imaginatiei, de necunostinta elementara a starii adevarate de rugaciune si nu in ultimul rand de vulnerabilitatea si deschiderea catre demoni prin surescitarea aceea necrestineasca. Am fost uimit cum protestanti fara istorie mentioneaza de marturisitori ortodocsi ai primelor veacuri crestine ca si cand ar fi de-ai lor si asta CULMEA in contextul in care scrierile acelor marturisitori subliniaza ortodoxia. Nesimtire, nestiinta, ignoranta, prostie, manipulare !

Sa invatam fratilor sa ne rugam ! Nu va amagiti, diavolul acum e la costum si cu biblia in mana. Cititi rogu-va "DESPRE INSELARE" si popularizati pe forum. O voi face si eu cat timpul imi va permite. Am totusi o familie si un loc de munca, timpu-i limitat. Dar impreuna putem face o treaba buna !!!

E totusi bine, nu-i nimic rau cu adevarat, proorociile spun ca la sfarsitul veacurilor Biserica Lui Hristos va straluci ca diamantul in lumina soarelui. Nu se mai poate, trebuie sa stim de ce suntem ortodocsi. Ideea m-am botezat sau parinti-mi sunt ortodocsi, nu mai tine ! Apostazia va veni printr-un singur mod esential pe care Sfantul Maxim Marturisitorul il subliniaza: "nestiinta este cauza tuturor relelor"

Doresc sa indemn pe oameni aici, pe cei care voe citi acest blog sa citeasca in primul rand, mai ales si indeosebi cartea(brosura) DESPRE INSELARE a Sfantului Ignatie Briancianinov.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 16:31:46
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
''Fenomenele din Ardeal''?

Poti sa fi mai explicit?
Mirabela, dupa cum vezi, Ion nu-ti mai poate raspunde deocamdata, fiindca apare "banned"...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 17:23:57
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mi-a placut si mie mult aceasta zisa in cartea Sfantului Ignatie,desi nu prea o pun in practica ca ma apuc sa mustru uneori aiurea pe altii sau sa ii invat sau stiu eu cate si mai cate:
"Daca vrei sa fii un fiu credincios si ravnitor al Bisericii Ortodoxe, atinge-ti telul prin implinirea poruncilor evanghelice legate de aproapele. Nu indrazni sa-l lauzi ! Nu indrazni sa-l inveti ! Nu indrazni sa-l lovesti si sa-l mustri ! Acestea nu sunt fapte ale credintei, ci ale ravnei lipsite de judecata, ale parerii de sine, ale trufiei."
Sau aceasta:
"Da cinstire aproapelui ca unui chip al lui Dumnezeu - cinstire care sa fie in sufletul tau, nevazuta pentru ceilalti, descoperita doar constiintei tale. Faptele pe care le savarsesti sa fie, in chip tainic, pe potriva starii tale sufletesti.
Da cinstire aproapelui, fara sa iei seama la varsta, fara sa faci deosebire intre barbat si femeie, fara sa te uiti la rangul pe care-1 are in lume - si iubirea sfanta va incepe, treptat, sa se faca aratata in inima ta. Pricina acestei iubiri nu sunt trupul si sangele, nu inraurirea simturilor, ci Dumnezeu.
Cei lipsiti de slava numelui de crestin nu sunt lipsiti de cealalta slava, pe care au primit-o cand au fost ziditi: ei sunt chipul lui Dumnezeu."

Last edited by mihailt; 27.10.2010 at 17:33:16.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 17:29:05
Senior Member

Implicit

Da, asa e! Nimic nu-i intamplator.

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Mirabela, dupa cum vezi, Ion nu-ti mai poate raspunde deocamdata, fiindca apare "banned"...
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 15:14:26
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

"Despre inselare" o carte minunata care ne invata sa nu cadem in cursa vrajmasului ,crezand ca le facem pe cele bune ,sa traim o ortodoxie de mijloc.
Scrie si despre habotnicie si depre multe altele si se poate lua si de pe net ,de unde de alfel am citit-o si eu.
Este pentru cine vrea sa o listeze chiar pe crestinortodox.
Doamne ajuta !
IonIon e posibil sa aiba dreptate ,citeam despre par.Nicodim Mandita ca a avut mult de luptat si de adus la ortodoxie cu cei trecuti la sectanti in satele din Ardeal .
La fel ,am citit o carte despre par.Dometie ,duhovnic la man.Rameti ,in Apuseni ,cat a mai luptat cu sectele si parintele Arsenie Praja tot de la acea manastire.
Nu stiu de ce in Ardeal sectele au trecere mai mare ,poate pentru ca acolo se pune mai mare accent pe viata materiala ,pe avere?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 00:19:24
Senior Member

Implicit

Cum iti permiti sa judeci niste oameni??? Cine esti tu sa judeci???
Ai trait sau traiesti cumva in Ardeal?

Ar tb sa-ti dea de gandit de ce sunt doar preoti din Ardeal care duc o astfel de lupta. Ar tb sa plangi si sa te intrebi oare de nu se intampla la fel in Muntenia si Moldova.

Poate ca de acolo de sus par. Arsenie Boca, inca ne iubeste si inca ''lupta'' pentru noi, dar de fapt sunt sigura ca e alaturi de noi, pentru ca sunt ardeleanca, si m-a ajutat de foarte multe ori, inclusiv zilele trecute, si-i multumesc din tot sufletul meu.

Inca ceva, majoritatea ucenicilor par. Arsenie Boca, sunt in Ardeal, iar ei continua ceea ce parintele a inceput, s-ar prea putea ca acesti preoti pe care i-ai mentionat sa fie ucenici ai parintelui.

Si cred ca din punct de vedere material, Ardealul e instarit material( duhovniceste mai avem multe de invatat), si nu pentru ca ne ajuta tarile din vest cum sustin cei din sudul tarii.

Exista manastiri in Ardeal construite dupa revolutie, dar necunoscute inca intregii tari. Dar odata ce ai calcat pragul unei manastiri aici,in Ardeal, nu-ti mai vine sa pleci, astfel de manastiri sunt Crisan(pur si simplu simti ca plutesti prin curtea manastiri, si nu ca pasesti, aici se afla moaste-particele a cel putin 14 sfinti, printre care si Sf. Nectarie), Manastirea Oasa, (care se afla in munti, si singura cale de acces e un drum forestier), Manastirea Colt, Ramet, Nicula, etc.

Si sa nu uitam de manastirea Prislop, unde se afla mormantul par. Arsenie Boca.

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
"Despre inselare" o carte minunata care ne invata sa nu cadem in cursa vrajmasului ,crezand ca le facem pe cele bune ,sa traim o ortodoxie de mijloc.
Scrie si despre habotnicie si depre multe altele si se poate lua si de pe net ,de unde de alfel am citit-o si eu.
Este pentru cine vrea sa o listeze chiar pe crestinortodox.
Doamne ajuta !
IonIon e posibil sa aiba dreptate ,citeam despre par.Nicodim Mandita ca a avut mult de luptat si de adus la ortodoxie cu cei trecuti la sectanti in satele din Ardeal .
La fel ,am citit o carte despre par.Dometie ,duhovnic la man.Rameti ,in Apuseni ,cat a mai luptat cu sectele si parintele Arsenie Praja tot de la acea manastire.
Nu stiu de ce in Ardeal sectele au trecere mai mare ,poate pentru ca acolo se pune mai mare accent pe viata materiala ,pe avere?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Ignatie Briancianinov, Rugaciune la necazuri si suparari George.m Rugaciuni 1 23.01.2011 16:04:25
Fuge de lumina, dar nu poate trai fara ea. Ce-i? amatyyy Generalitati 5 20.11.2009 00:34:06
Sf. Ignatie Briancianinov "Nu vorbi despre cresti- razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 10 09.04.2008 22:50:42
Sfantul Ignatie Briancianinov eusiatat Despre Biserica Ortodoxa in general 0 02.05.2007 00:12:41
Sfantul Ignatie Briancianinov antiecumenism Despre Biserica Ortodoxa in general 11 24.12.2006 22:41:00