Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2008, 13:17:59
emanuel2007
Guest

Implicit

din ce ai spus vsovi sa inteleg ca se poate sa tin sarbatorile tot pe vechi si in bor ? caci asa reiese din ce ai spus ... oricum asta nu ar fi nici o problema , caci daca as face asa nu cred ca as incalca nici un canon , caci as tine la fel ca si athosul , ierusalimul , rusia ... eu asa as face ... insa nu pot sa zic nimic sigur pana ce nu voi vorbi cu fostul meu duhovnic din bor , duminica cand ma voi duce din nou la slujba in bor ...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 13:30:13
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

eu doar intuiam shi auzisem ca un fel de zvonuri prin TV dar daca dumneata afirmi cu mai multa cunoshtiintza, ca poate te-ai informat, atunci multzumesc ca ne pazeshti shi pe noi pana la urma de lupii imbracatzi in haina de oaie shi facand pe mielusheii... ca asha este scris, ceva de genul asta: citat amestecat din memoria mea plina de rateuri, shubreda shi cu multe lapsusuri shi gauri negre shi stupiditatzi de ma blochez dar totushi : "multzi se vor ridica sa traga dupa ei turma in prapastie, facandu-i sa-shi puna nadejdea in ei inshishi sau in mai marii lor, orbi calauzitzi de orbi ce ajung cu totzii in groapa, nori fara apa, nori fara furtuna, caci oamenii sunt ca oile pamanteshti care se molipsesc de omul rau shi de necredintza acestuia, caci omul rau este o boala grea, iar oile cereshti, alea stau in spatele pastorului shi il urmeaza cand le scoate din tzarc shi le duce Blandul Pastor la pashune, la loc de odihna..."

CLD:
"O, ce mofturos esti, mai poporul Meu! Pâna când, Israele? Pune-ti capul pe umeri, tată, si du-ti crucea asa cum am dus-o Eu. Du-ti sarcina, pe drumul Meu du-o, că pe drum cu Mine Eu te ajut si ti-o iau dacă nu vei mai adăuga la ea din lumea ta si din cea din afara ta. Pune-ti capul pe umeri si mergi apoi asa, si să mergi bine, că Eu Mă scol să-Mi săvârsesc prin tine cele profetite si încă nearătate, si nu te teme, Israele, că iată, Eu rostesc acum de deasupra ta si spun: binecuvântat să fii, poporul Meu Israel. Binecuvântată să-ti fie întelepciunea si fapta întelepciunii cea cu binecuvântare. Dacă încă mai gresesti, nu ai întelepciune. Să îndrăznesti să biruiesti lumea, că în aceasta stă toată taina lucrării întelepciunii si a vederii slavei lui Dumnezeu. Să nu te temi de ploi si de furtuni, să nu te temi de foc si de apă, să nu te temi de ceată si de întuneric, să nu te temi de duhul rău. Tu esti binecuvântat, să nu te temi. Eu, Domnul Iisus Hristos, îti spun să nu te temi, că toate acestea îti vor sluji tie la porunca Mea, Israele; ele vor lupta pentru izbăvirea ta si pentru slava Mea. "

:):):rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 13:41:04
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
din ce ai spus vsovi sa inteleg ca se poate sa tin sarbatorile tot pe vechi si in bor ? caci asa reiese din ce ai spus ... oricum asta nu ar fi nici o problema , caci daca as face asa nu cred ca as incalca nici un canon , caci as tine la fel ca si athosul , ierusalimul , rusia ... eu asa as face ... insa nu pot sa zic nimic sigur pana ce nu voi vorbi cu fostul meu duhovnic din bor , duminica cand ma voi duce din nou la slujba in bor ...
eu ziceam sa tzii raduiala dupa calendarul binecuvantat de BOR daca mergi la BOR ca asha mi se pare normal ca doar liturghiile se fac dupa calendarul Bisericesc shi asha se tzin shi sarbatorile shi posturile, dar ziceam sa cautzi daca sunt prea scurte posturile sau prea ushoare nevointzele sau altele sa te uitzi in Ceasloave shi sa vezi cum erau randuite sa te iei dupa acelea daca vrei sa depasheshti fariseii shi carturarii in credintza.... nu ma refer la calendar caci durerea pe care o zice Hristos este ateizarea calendarelor shi micshorarea shi simplificarea nevointzelor deci lepadarea cailor de mantuire, shi sfintzire... dar nu shtiu ce sa zic de schimbarea datelor unor sfintzi sau sarbatori... cred ca e bine dupa ambele calendare, dar daca revi in BOR atunci asha ar fi normal sa le shi tzii....

dar iata CLD:
"... Fiecare sfânt ocroteste si are grijă de sufletul care-i poartă numele. Cereti ajutorul sfântului, dar fiti crestini, nu ca lumea care foloseste înjurătura si fapta rea. Fiecare sfânt plânge de sufletul care-i poartă numele dacă vede rele la crestin. Sfântul Vasile are multe suflete care-i poartă numele, si putini are care-l cinstesc după vointa cerului. Multi zic că îi fac cinste sfântului Vasile, si îl bucură pe satana cu ce fac în ziua sfântului. Dacă vrei să faci o vointă a sfântului, fă o masă si cheamă săracii. Azi e plin pământul de cei care poartă nume de sfinti, dar în ziua sfântului îl cinstesc pe satana. O faptă plăcută sfântului este să dai ceva la cine n-are, din putinul pe care-l ai. Să dai o sfântă Liturghie, să te rogi Domnului, că sfânta Liturghie scapă sufletele de la pieire."

:dozingoff::):rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 13:53:58
emanuel2007
Guest

Implicit

apoi eu stiu ca tinerea sarbatorilor FIXE dupa calendarul gregorian este calcare numai a tipicului ceea ce nu este anatema , dar nici buna nu este ... caci nu e bine sa calci tipicul care a fost scris de un sfant , caci asta este lipsa de evlavie ... deci eu ma intorc la bor dar voi tine sarbatorile cu athosul pe vechi ... caci se poate ... caci voi merge la biserica in fiecare sarbatoare care este pe nou , caci nu este interzis sa mergi la biserica in orice zi daca vrei , chiar daca in calendarul care il tii tu nu este nici o sarbatoare ... insa posturile le voi tine tot pe vechi , adica craciunul il voi sarbatori cu 13 zile mai tarziu decat bor , dar voi merge de boboteaza la biserica si voi lua agheazma mare de acolo , insa o voi bea cand va fi boboteaza dupa calendarul vechi , adica cu 13 zile mai tarziu ... caci aghiaza se sfinteste chiar daca e facuta pe nou ... numai ca eu voi tine postul craciunului cu 13 zile mai tarziu decat bor , la fel si boboteaza ...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 14:30:41
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

poi ca sa nu fi shi asha shi asha de ce nu te duci fie la o BO ce pastreaza vechia randuiala fie la una pe noua randuiala, de ce trebuie sa tzii shi dupa ambele calendare? cand nu calendarele sunt atat de importante ca nu ele te mantuie ci nevointzele shi sfintzii shi sarbatorile shi sfintzirile din ele... iar sarbatorile shi Liturghia mi se pare ca daca se sfintzesc darurile in ziua respectiva este normal sa le cinsteshti folosindu-le in ziua respectiva shi celelalte zile ce urmeaza... shi nu ashteptand dupa unul sau altul din calendare... dar cel mai bine este ca daca mergi intr-un loc, cu preponderentza la o anumita Biserica atunci sa intrebi un preot shi sa tzii randuiala locului respectiv.... ca sa fii in acea comunitate dupa aceiashi randuiala.... dar ce shtiu eu, sa te lumineze Hristos shi cei pe care i-a trimis shi slujitorii cei buni ai Sai... :)
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 14:51:27
emanuel2007
Guest

Implicit

apoi eu nu ma pot duce la athos sau la ierusalim ca nu am bani si acuma sunt si la facultate ... asa ca aici am sa tin pe vechi , stand in bor ...

Domane ajuta !
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 17:07:38
razvan_m
Guest

Implicit

Rafael a spus:
Citat:
iarasi am auzit ceva rau de slatioara ...

am auzit din sursa sigura ca galaction cordun a fost homo si cica de asta a fost el caterisit de catre sinodul bor si nu din alte motive ... ori daca asta este adevarat atunci el a fost caterisit din motive canonice , deci nu mai avea voie sa slujeasca ... deci cand a trecut la bosvr era caterisit si deci nu mai putea sa mai transmita harul preotiei mai departe ... deci daca toate hirotoniile facute de el au fost invalide atunci toti ierarhii bosvr facuti de el nu au fost ierarhi ci numai mireni fara har ... de unde rezulta ca preotii hirotoniti in bosvr nu au preotie valida caci cei care i-au " hirotonit " pe ei nu erau episcopi ci numai mireni ... deci bosvr este numai o simpla asociatie religioasa fara cler valid si sfinte taine si fara mantuire ... caci este cazuta in neascultare de sinodul bor asa cum spus si par ilie cleopa ... deci pana la urma au dreptate athosul ca nu slujesc cu ei si cei din bor ca ii considera schismatici si fara har si mantuire ...

am mai aflat ca cei din bosvr pana la intrarea lui galaction cordun in biserica lor , ei rebotezau pe cei care veneau la ei din bor , indiferent ca erau botezati in bor prin stropire sau prin afundare ... ceea ce este erezie ... caci daca botezul prin stropire este erezie cum am mai zis , apoi si a reface botezul care a fost valid , prin afundare , este tot erezie ... este adevarat ca ei s-au corectat cand a intrat galaction cordun in biserica lor si nu mai facut rebotezare in cazul cand botezul din bor era valid , dar totusi , pentru motivul ca galaction nu avea har lucrator fiind caterisit ei nu mai au preoti si sf taine si mantuire in ziua de azi ... si cica chiar si sf ioan maximovici venea uneori prin romania si se intalnea cu cei din bosvr dar niciodata nu a acceptat sa intre in comuniune cu ei caci stia ca sunt eretici , caci rebotezau si in cazul botezului valid prin afundare ...

deci iata ca bosvr sta mai rau pana la urma decat bor : caci daca bor are o ierarhie super si supra si extra si foarte eretica , gresind prin foarte multe incalcari de canoane si avand asupra ei multe anateme , totusi mai are si in ziua de azi har si mantuire si cler valid si sfinte taine ; dar bosvr , cum am spus mai sus , nu mai are cler valid nici sf taine si nici mantuire , fiind in neascultare de sinodul bor si pentru ca cred intr-o ierarhie invalida si in taine care nu sunt sf taine , ceea ce este erezie ...

apoi eu stiu ca respectivul a fost homo de la unii din ucenicii lui care l-au cunoscut foarte bine pe vremea aceea inainte de a fi caterisit de bor ... a spus asta un staret din bor care are 82 de ani si care este intr-devar impotriva ecumenismului , si care a fost ucenic de-al lui galaction la patriarhie si a vazut ca acela era homo ... de aceea nici nu l-a urmat pe galaction cand a plecat din bor caci stia ca era caterisit dupa canoane si ca nu mai avea preotie lucratoare ... acum , acel staret de 82 de ani nu mai este in bor ci a trecut in comuniune cu biserica in care se afla ps avondios care a mai postat aici pe forum ... ei sunt pe vechi dar nu s-au despartit de bo oficiale pentru calendar ci pentru ecumenism ... deasemenea ei sunt in comuniune cu biserica rusa din catacombe si cu manastirile din athos care sunt pe stil vechi si sunt impotriva patr ecumenic si ecumenist de la constantinopol cum este esfigmenu ...

si sf ioan maximovici a refuzat comuniunea cu slatioara cu toate ca aceasta este tot de stil vechi , la fel si manastirile de stil vechi din athos , nu recunosc preotia celor de la slatioara pentru ca ei stiu dedesupturile bosvr ... am mai aflat si aceasta : ca sinodul de rezistenta din grecia care mai este in comuniune cu slatioara este condus de nimeni altul decat acel kyprian care a fost si el caterisit , odata de cei de pe stil nou , si apoi de doua ori de cei de stil vechi din grecia ... si iarasi , rocor care acuma este in comuniune cu bosvr nu mai este aceeasi rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , caci sf ioan nu a acceptat niciodata comuniunea cu slatioara ... in plus , bosvr are legatura cu kgb-ul si exista dovezi in privinta asta ... unii , care au vrut sa dea pe fata aceste legaturi cu kgb-ul ale bosvr au fost amenintati cu moartea chiar si de catre slujitori din bosvr ... deci iata ce se ascunde in spatele manevrei numite bosvr , si cata mantuire va aduce aceasta miscare celor care cred in ea ... este o organizatie lumeasca asa cum este si catolicismul ... fara mantuire si sf taine ...
Frate Rafael,

Toate acestea le stii de la acel calugar,fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, care astazi e calugar la unul din asezamintele Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Milano? Cum ai aflat de el? Sau PS Avondios ti-a vorbit cumva de acest calugar?

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 17:17:32
razvan_m
Guest

Implicit

Inca ceva despre BOSVR: mi-am amintit cum ca in 2006 in Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite, privitor la incalcarile drepturilor omului, era amintita si BOSVR in calitate de victima, "agresorul" nefiind altul decat BOR.

Oare de asemenea "avocati" ecumenisti, eretici si unii chiar satanisti (Secretarul de Stat al SUA & Co)avea nevoie BOSVR de vreme ce se gasea in dreapta credinta? Ca acesti lupi in blana de oaie [a se citi, politicienii americani] abia asteapta sa sfasie ceva sau pe cineva aflat in dreptslavitoarea credinta ortodoxa. si, iata, dupa cat se pare, victima acestora este BOR, cu tot cu unele fapte mai mult decat reprobabile ale ierarhilor ecumenisti din fruntea acesteia.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 17:46:03
irinadobre irinadobre is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Inca ceva despre BOSVR: mi-am amintit cum ca in 2006 in Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite, privitor la incalcarile drepturilor omului, era amintita si BOSVR in calitate de victima, "agresorul" nefiind altul decat BOR.

Oare de asemenea "avocati" ecumenisti, eretici si unii chiar satanisti (Secretarul de Stat al SUA & Co)avea nevoie BOSVR de vreme ce se gasea in dreapta credinta? Ca acesti lupi in blana de oaie [a se citi, politicienii americani] abia asteapta sa sfasie ceva sau pe cineva aflat in dreptslavitoarea credinta ortodoxa. si, iata, dupa cat se pare, victima acestora este BOR, cu tot cu unele fapte mai mult decat reprobabile ale ierarhilor ecumenisti din fruntea acesteia.
fratilor nu il bagati pe PS Avondie si Mitropolia de Milano in toate barfele astea despre Slatioara....Ei cei din Milano (occidentul ortodox), au alte lucruri mai importante decat sa-si barfeasca fratii din romania.
Si inca ceva ce a devenit forum-ul ortodox, un loc de sezatoare , de barfe, de taifasuri pe teme de credinta? Eu ma feresc de oamenii ce cauta cu orice pret vina cuiva, barfiind despre alti crestini. Ia mai rusinati-va putin si nu mai judecati Slatioara si crestinii de stil vechi. Cine sunteti voi sa ii judecati si jigniti? Ce stiti mai voi de Cordun ? erati pe vremea lui?. Va luati dupa babe si oameni rauvoitori!!! Pacatele voastre nu le vedeti ci ale altora da!!! RUSINE NU SUNTE-TI CRESTINI!!!!

Reply With Quote
Vechi 18.06.2008, 18:00:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

shtii de ce cred ca problema cu calendarul este o falsa problema?

pentru ca recalibrarile astronomice ale calendarelor se pot face in functzie de ciclicitatzile eclipselor de luna sau de soare, de fazele lunii, astfel ca atunci se poate considera un moment zero pentru renumararea zilelor pana la o sarbatoare dupa un astfel de moment shi se poate stabili ca dupa urmatoarea eclipsa in aceleashi perioade anuale sa se presupuna ca s-a inceput un nou ciclu... shi nu apare astfel nici o greshala intrucat se renumara zilele pana la sarbatoarea respectiva...

dar a numara numai dupa o singura ciclicitate e greshit ca aia nu este ciclicitate corecta de exemplu dupa solstitzii sau echinoctzii ca este vorba de un singur luminator shi ciclicitatzile corecte se pot face numai dupa ambii luminatori, Soarele shi Luna, dar shi stelele care shi ele ne pot calibra deci iata ca doar cu Harta Cerului shi impreuna cu fazele lunii cu eclipsele de luna shi de soare ne putem da seama unde ne aflam in ciclul mishcarii ca sa numaram zilele ce au trecut de la un astfel de eveniment...

Dar se pot intampla modificari in aceste cicluri neobservate sau observate din moment ce Domnul a lungit candva ziua ca Israel sa bata pe cineva, nu mai tzin minte unde am citit in scripturi, deci s-a consemnat caci a putut fi observata acea modificare ce depashea legile naturii...

deci iata ca problema calendarului este o problema grea dar moshii shi stramoshii noshtrii s-au descurcat sa sarbatoreasca in aceleashi zile shi sa tzina posturile caci ei le shtiau numara ... de la cumpana anului... :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ati auzit de Klaus Kenneth? Daniel777 Despre Biserica Ortodoxa in general 318 02.07.2012 08:49:51
Am auzit de un film fain! fratia Stiri, actualitati, anunturi 4 07.08.2008 20:21:45
Ati auzit de ... eternetyz Stiri, actualitati, anunturi 5 28.02.2007 16:25:06