![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Stimate domn doctor ... vreau sa va spun cu toata seriozitatea ca nu va pot lua in serios ... Atitudinea pe care o aveti fata de cei care indraznesc sa aiba o relatie personala cu Domnul Isus, diferita de cea pe care o sustineti dumneavoastra, imi intareste convingerea ca va supuneti altor porunci decat cele pe care Domnul le-a lasat...
Cand Isus a spus " luati si beti ... acesta este sangele meu, luati si mancati ... acesta este trupul meu ... si faceti aceste lucruri in amintirea mea ... " nu a lasata o anumita schema dupa care trebuie facuta aceasta impartasire si nu a spus ca numai anumite impartasanii sunt valabile si altele nu. Tot ce este in plus fata de aceasta porunca simpla, este pus de om ... Marea problema pe care o aveti este ca va agitati foarte mult pentru forma ... si mai putin pentru fond. Uitati de fapt, singurul lucru esential: daca cineva sfinteste ceva, acela este Domnul Isus. El sfinteste vinul si in biserica dumneavoastra si in biserica noastra. Poate ca v-ar fi mai de folos daca v-ati da jos de pe scaunul de judecata a lui Dumnezeu si v-ati ocupa timpul cu punerea in practica a poruncilor lui Dumnezeu. Cum ar fi cea cu iubeste-ti aproapele, nu judecati ca sa nu fiti judecati si inca multele altele, despre care as indrazni sa remarc ca nu le regasesc in comportamentul inversunat pe care-l aveti ... NIMIC din tot ceea ce a-ti spus nu m-a facut sa banuiesc macar ca s-ar putea ca eu sa ma fi inselat. Dumnezeul meu nu este Dumnezeul unei religii, ci este Creatorul. Dumnezeul meu ma invata iubirea, iertarea, toleranta si bunatea fata de semenul meu. Nu mai invata ca sunt superioara celor care nu merg la aceeasi biserica cu mine si nu ma invata ca biserica mea este singura cale. Nu am nici un motiv sa renunt la El, pentru un altul mai mic, ascuns in spatele unor reguli si regulamente facute de oameni ... "Neoprotestanții sunt eretici, iar în cazul în care nu se vor pocăi de ereziile lor și de separatismul lor trebuie ca Biserica să întrerupă orice formă de dialog cu acești blestemați eretici. Ortodocșilor, întăriți-vă în adevărata credință a Bisericii lui Hristos și păziți-vă de ereziile sectarilor neoprotestanți. Acești eretici blestemați trebuie puși la punct." :-) |
|
|||
|
|||
![]()
Am descoperit într-un text al Ellenei G. White sursa ereziei neoprotestante adventiste cu privire la Euharistia Bisericii lui Hristos. Textul este incredibil, chiar șocant, și plin de niște mizerii pe care numai un om înveninat și lipsit de lumina Duhului Sfânt a putut să le spună. Bineînțeles că există și aspecte pozitive ale protestanților, însă aceastea nu anulează pleiada de inepții omenești pe care le-au debitat de-a lungul timpului. Și acum să vedem textul:
"Rânduiala biblică a Cinei Domnului fusese înlocuită cu jertfa idolatră a liturghiei. Preoții papali pretindeau că prin bufoneriile lor fără sens, transformă pâinea și vinul simplu în "trupul și sângele lui Hristos". Cu o încumetare hulitoare, ei pretindeau pe față că au puterea de a crea pe Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor. Creștinilor li s-a cerut, sub pedeapsa cu moartea, să manifeste credința în această oribilă rătăcire hulitoare a Cerului. Mulțimile care refuzau erau date flăcărilor." sursa: Ellen G. White - Tragedia veacurilor - Editura Proteios, 1994, pag. 50 Repet încă o dată că nu se pot contesta și aspecte pozitive ale protestanților, însă aceste aspecte pozitive nu i-au împiedicat să cadă pradă ispitelor Satanei pentru a enunța astfel de texte hulitoare, omenești, deraiate complet de la Revelația Dumnezeiască și care atestă încă o dată că aceste grupări protestante nu sunt în adevăr. Faptul că au încercat să aducă o reîntoarcere la moralitate și la o atenție mai mare acordată Scripturii, asta nu înseamnă că ei au fost feriți de înșelările Satanei fiind rupți de adevărata înțelegerea a Sfintei Scripturi din Sfânta Tradiție a Bisericii. Însă ceea ce trebuie scos în evidență pentru a demasca aceste grave abateri de la Revelația lui Iisus Hristos, pentru a neutraliza acest fals mit al sectarismului adventist și pentru a lămuri în ce hal de ignoranță și minciună religioasă sunt ținuți adepții neoprotestanți cel puțin cu privire la Euharistia Bisericii, este suita de atribute și caracterizări hulitoare pe care le aduce Sfintei Taine a Euharistiei acest prooroc înșelat al adventismului. Iată ce caracterizări se aduc Sfintei Taine a împărtășirii cu sfântul trup și sfântul sânge al Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos: - jertfa idolatră a liturghiei; - bufoneriile fără sens ale preoților; - tăgăduirea sfintei prefaceri a darurilor de pâine și vin în trupul și sângele Domnului Iisus; - Cu o încumetare hulitoare, ei pretindeau pe față că au puterea de a crea pe Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor; - oribilă rătăcire hulitoare a Cerului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
După cum poate vedea oricine cam asta este rădăcina concepției adventiste asupra Sfintei Euharistii a Bisericii lui Hristos:
- jertfa idolatră a liturghiei; - bufoneriile fără sens ale preoților; - tăgăduirea sfintei prefaceri a darurilor de pâine și vin în trupul și sângele Domnului Iisus; - Cu o încumetare hulitoare, ei pretindeau pe față că au puterea de a crea pe Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor; - oribilă rătăcire hulitoare a Cerului. Printre toate aceste huliri grave a celor sfinte, cea mai mare mi se pare aceea în care Ellen White pretinde că preoții Bisericii lui Hristos ar pretinde ei înșiși că ar avea puterea de a crea pe Dumnezeu. Într-adevăr nu mi-a fost dat să aud ceva mai aberant și mai străin de adevărata credință a Bisericii decât această inepție fără margini. Se poate vedea astfel ce false concepții sunt băgate în mințile adepților adventiști, concepții referitoare la Euharistia Bisericii celei adevărate a lui Iisus Hristos, concepții care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea și care sunt depărtate grav de la Revelația Dumnezeiască a Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții. Dealtfel Biserica nu a pretins niciodată o asemenea inepție, cum că l-ar crea pe Dumnezeu, inepție care nu putea ieși decât dintr-o minte ignorantă profund cu privire la Sfânta Euharistie a Bisericii lui Hristos. Adevărata învățătură de credință a Bisericii este însă că darurile de pâine și vin se prefac sau se transformă în trupul și sângele euharistic al lui Iisus Hristos prin Duhul Sfânt. Însăși epicleza sau rugăciunea de pogorâre a Duhului Sfânt peste daruri spre sfințirea acestora mărturisește aceasta. Doamne, Cel ce ai trimis pe Preasfântul Tău Duh, în ceasul al treilea, Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoiește nouă, celor ce ne rugăm Ție. Doamne, Cel ce ai trimis pe Preasfântul Tău Duh, în ceasul al treilea, Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoiește nouă, celor ce ne rugăm Ție. Doamne, Cel ce ai trimis pe Preasfântul Tău Duh, în ceasul al treilea, Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoiește nouă, celor ce ne rugăm Ție. Încă aducem Ție această slujbă duhovnicească și fără de sânge, și Te chemăm, Te rugăm și cu umilință la Tine cădem: Trimite Duhul Tău cel Sfânt peste noi și peste aceste Daruri, ce sunt puse înainte. Preotul binecuvântează peste Sfântul Agneț, zicând: Și fă, adică, pâinea aceasta, Cinstit Trupul Hristosului Tău. Preotul binecuvântează sfântul potir, zicând: Iar ceea ce este în potirul acesta, Cinstit Sângele Hristosului Tău. Preotul face odată semnul crucii asupra sfântului disc și asupra sfântului potir, zicând: Prefăcându-le cu Duhul Tău cel Sfânt. Pentru ca să fie celor ce se vor împărtăși, spre trezirea sufletului, spre iertarea păcatelor, spre împărtășirea cu Sfântul Tău Duh, spre plinirea împărăției cerurilor, spre îndrăznirea cea către Tine, iar nu spre judecată sau spre osândă. Bineînțeles că și celelalte inepții omenești ale "profetesei", roade ale unei ignoranțe care mai degrabă ar îndemna la smerenie decât la hule la adresa celor sfinte, sunt la fel de groaznice, dar parcă nici una nu depășește această pretenție absolut falsă cum că preoții ar pretinde că ar avea puterea de a "crea pe Dumnezeu". Incredibil dar adevărat !!! Însă când stau și mă gândesc cu ce inepții sunt "hrăniți" adepții adventiști îmi dau seama în ce hal de înșelare și ignoranță sunt aceștia ținuți de "pastorii interpreți infailibili ai Scripturii" !!! Dumnezeu să îi ierte pentru astfel de hule și să îi întoarcă la credința cea adevărată și la Biserica cea adevărată a lui Hristos, întemeiată la anul 33 nu la 1863 !! Last edited by doctor_faustus; 17.11.2010 at 19:24:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Lamuriti-ma, va rog ... cina Domnului, pe care eu o cunosc, este eretica pentru ca nu este euharistia ortodoxa???
"și-au făcut și propria lor cină a Domnului care nu este Euharistia Bisericii lui Hristos ci este un ritual omenesc care practic plagiază adevărata Euharistie. Așa-zisa cină a Domnului a cultelor neoprotestante este eretică atât în doctrina de credință cât și în practică. Prin urmare să pretinzi o identitate între Euharistia Bisericii și ritualul omenesc al cinei neoprotestanților este mai mult decât o aberație, este fie produsul unei ignoranțe crase, caz în care autoritatea acelei pretenții este zero, sau este fie o înșelătorie satanică, adică tot un caz în care autoritatea unei asemenea păreri omenești bazate pe interpretarea eretică a Scripturii referitoare la Euharistie este tot egală cu zero." M-am linistit ... dumneavoastra sunteti suparat pe mine pentru ca am parasit biserica ortodoxa ... As fi fost mai putin sau chiar de loc blestemata daca nu as fi plecat din biserica ... ?? Domnul doctor, sunteti intr-o mare confuzie ... biserica este o adunare de credinciosi, care cred in acelasi Dumnezeu si se strang impreuna din cauza acestei apartenente, dand slujire celor care au nevoie de ea si invatatura celor care cauta sa afle mai mult ... Biserica NU este Dumnezeu ... biserica, oricare ar fi ea, este (sau ar trebui sa fie) doar o unealta in mana lui Dumnezeu, pentru raspandirea evangheliei si a Slavei Sale. Atat. Sunt blestemata daca ma indepartez de Dumnezeu ... dar nu sunt blestemata pentru ca m-am indepartat de un set de reguli si regulamente omenesti ... E trist ca Dumnezeul la care va inchinati este atat de mic, incat exista numai in biserica ortodoxa. Cel caruia ma inchin eu transcede orice forma religioasa,fie ea veche sau noua ... Desigur, nu aveti cum intelege ceea ce spun. Pentru asta ar trebui sa incepeti sa cercetati pe propria piele si este riscant. Este mai simplu sa luati de-a buna invataturile despre erezie si dati cu ele in tot ce apucati ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate Isus nu sfinteste vinul in biserica voastra, pentru ca preotii vostri au venit de nicaieri. Intre un preot de-al vostru si un credincios nu e nici o diferenta. Daca Isus le-a dat apostolilor aceste puteri ("ceea ce veti lega pe pamint va fi legat si in cer, iar ceea ce veti deslega pe pamint va fi deslegat si in cer"), daca Duhul Sfint s-a coborit numai asupra UNOR persoane, insemana ca exista o difernta intre oamenii. Apostolii au primit haruri speciale, iar apostolii le-au transmis mai departe, prin punerea miinilor, exact cum scrie in biblie, preotilor de astazi. Sa nu uitam ca in scrisorile sfintului apostol Pavel este scris ca, chiar de atunci, unii, pentru cistig (zeciuiala pe care nici o secta nu uita sa o ia), s-au indepartat de adevarata credinta. Sa nu uitam ca, tot in scrisoarea sf apostol Pavel catre Timotei e scris cum intra unii in casele oamenilor si amagesc oamenii, in special femeile. Astia sint negru pe alb- sectantii. Imi pare rau pentru voi; ma rog ca indurarea lui Isus ce fara margini sa coboare si asupra noastra, a pacatosilor care il cunoastem si care gresim atit de mult si si asupra voastra, a celor care staruiti in ratacire si nu doriti sa beneficiati de un suflet curat si frumos, prin spovada si apoi impartasania cu Trupul si Singele Domnului nostru Isus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Doctore, precum am spus ... nu va pot lua in serios ... Poate ca v-ar fi de folos sa va rascumparati mai intai sufletul ... Mi se pare ciudat sa fiu blamata si acuzata pentru credinta mea de catre cineva care si-a vandut sufletul ... :-)
Intre timp, puteti incerca sa va linistiti putin. Dumnezeu isi desavarseste lucrarea Sa, in continuare, si pe langa Biserica Ortodoxa. Este cam neascultator Dumnezeul acesta, pentru ca face numai ceea ce vrea El, fara sa tina seama de indicatiile pe care I le dau drept-credinciosii sai. Sunt acolo, in lumea larga, multi lucratori care duc Cuvantul Domnului mai departe,in locuri in care el nu a fost inca auzit. Sunt sectari care arata mila si iubirea lui Isus celor care au mai multa nevoie de ea. Impart paine si medicamente, totul in numele unui Dumnezeu pe care va doresc sa-L cunoasteti si dumneavoastra intr-o zi. Sunt crestini care infrunta multe greutati in tari musulmane ... si rabda si trec prin toate, exact ca Pavel acum 2000 de ani, pentru un Dumnezeu pe care ei Il cunosc si Il iubesc. Desigur, cineva trebuie sa arate prin ceea ce sunt si prin ceea ce fac iubirea lui Isus. Ei tin locul celor ca noi, ca mine si ca dumneavoastra, care suntem tari in teorii si slabi tare la trairi. Altminteri, am fi ocupati in a purta de grija vreunui suflet amarat, si nu am imprastia venin pe internet. Dupa ce v-ati luat sufletul inapoi, faceti o infuzie masiva de Duh Sfant. V-ar ajuta sa vedeti lucrurile mai limpede si sa ganditi mai intelept. Si, un ultim sfat: nu faceti un bine bisericii de dragul careia va infierbantati atat de tare pe forum. Daca aveti ceva de spus, spuneti-o argumentat si fara invective. Altminteri, imi veti intari convingerea ca erezia mea este mai sanatoasa spiritual, mental si emotional decat dreapta dumneavoastra credinta. Last edited by macsim; 17.11.2010 at 22:24:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duhul Sfant nu s-a pogorat asupra tuturor oamenilor dar toti credinciosii din odaia de sus l-au primit. Si a fost promis tuturor celor chemati la mantuire. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. Fapte 2:39 Deci Duhul Sfant ii poate umple pe TOTI credinciosii nu doar pe unii. Chemarea la slujire (preoti, misionari, prooroci, etc.) poate fi diferita dar Duhul Sfant se pogoara asupra tuturor credinciosilor. Citat:
In fiecare Biserica neoprotestanta pastorii binecuvinteaza painea si rodul vitei si credinciosii se impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului. Si aceastea fara sa ceara acceptul niciunui ortodox sau catolic sau crestin de orice confesiune ar fi el. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, pentru ca nu-L respectati pe Domnul si Mintuitorul Nostru prin simplul fapt ca nu-L ascultati. Daca Isus a spus NUMAI APOSTOLILOR: " Adevărat vă spun, că orice veți lega pe pământ, va fi legat în cer; și orice veți dezlega pe pământ, va fi dezlegat în cer." (Matei 18,18)- voi nesocotiti aceasta porunca a lui Isus; daca Isus a spus: „Luați Duh Sfânt, cărora le veți ierta păcatele, se vor ierta lor; și cărora le veți ține, vor fi ținute” (Ioan 20, 22-23), deci cei care iarta pacatele sint cei care au acest dar de la Isus; Isus nu le-a spus TUTUROR acest lucru. (de altfel si in scrisoarea sf. APostol Iuda scrie sa ne marturisim pacatele unii altora). Deci, Isus nu coboara la fringerea piinii in bisericile sectante pentru ca nu-L lasati voi, nesocotindu-I poruncile. Pastorii, sint si ei adunatori de zeciuiala, cam astea sint marile realizari ale sectantilor. Nu am auzit de nici un reprezentant al vreunei secte sa fi lasat toate pentru Cristos. Nu am auzit de nici un sectant sa faca o minune cit de mica, fie in viata, fie dupa moarte. Deci, daca din zeciuiala din care se imbuiba mai marii vostri bisericesti (care apropos, sint secreti, nu-i cunoaste nimeni, iar Isus a spus ca toate trebuie sa fie pe fata), impartiti citeva medicamente asta nu inseamna jertfa. Inseamna o momeala pentru a prinde alti si alti oameni doar pentru a plati aceasta zeciuiala. Acesta e unicul scop al sectantilor. Asa cum a spus Isus, pomul se cunoasta dupa roade. Iar roadele sectantilor lipsesc pur si simplu cu desavirsire.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii | carmina | Impartasania (Taina Euharistiei) | 18 | 19.12.2010 13:50:01 |
Taina sfintei impartasaniei | DAMIAN | Impartasania (Taina Euharistiei) | 4 | 18.12.2010 16:32:23 |
Despre Taina Spovedaniei | adimirea | Generalitati | 10 | 10.11.2009 15:09:52 |
taina sfintei spovedanii | rotarufelicia | Pocainta | 6 | 02.01.2007 13:41:14 |
|