Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2012, 19:41:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".
Au facut-o spontan si de buna voie, nu manipulati cu texte din Vechiul Testament si povestiri duioase cum ca nu le merge bine in viata daca nu baga averea la comun.
Vechi 12.06.2012, 19:42:01
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este un text redactat de biroul de presa, imi puteti spune de catre cine este contrasemnat?

Nu de alta, dar se pare ca avem tendinta ca dintr-o litera sa facem dogma.
Nu știu, atâta apare pe pagina oficială a BOR. Poate vă interesați dumneavoastră.

Totuși, în patru ani nu am observat să se sesizeze nimeni din Sfântul Sinod că textul publicat de biroul de presă ar cuprinde erori.
Vechi 12.06.2012, 19:43:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE
Aha, e semnat de invidul numit "Biroul de Presa al Patriarhiei Romane" care fara doar si poate isi asuma in totalitate consecintele teologice ale redactarii textului cu B mare in loc de b mic.

Sigur o putem scoate din calcul pe doamna secretara, foarte posibil fara diploma teologica?
Vechi 12.06.2012, 19:45:09
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Aha, e semnat de invidul numit "Biroul de Presa al Patriarhiei Romane" care fara doar si poate isi asuma in totalitate consecintele teologice ale redactarii textului cu B mare in loc de b mic.

Sigur o putem scoate din calcul pe doamna secretara, foarte posibil fara diploma teologica?
Vedeți ce am scris mai sus. Până una alta, este singurul text la care avem acces, și este postat pe basilica.ro, site-ul oficial.

Dacă aveți un alt text, vă rog să ne luminați, sau, după cum spuneam și domnului Cătălin, contactați Patriarhia pentru o lămurire.
Vechi 12.06.2012, 19:48:17
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Oare va trebui sa solicitam Patriarhiei ca in comunicatele emise sa scrie Papa cu "p" mic ca nu cumva domnul Erethom sa vina sa ne spuna ca BO il recunoaste pe Papa ca si Papa a Bisericii Universale?
Citat:
contactați Patriarhia pentru o lămurire.
Nu exista nicio nelamurire. Confuzia e in mintea d-voastra.
Vechi 12.06.2012, 19:48:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Asta am spus si eu mai inainte, Alin. Nu cunosc nici un ortodox care sa Il fi cunoscut pe Hristos si sa isi schimbe Biserica. Daca au schimbat-o au schimbat-o pentru ca nu cunosteau, nu aflasera de la nimeni si nu erau nici macar ortodocsi. De aceea ar fi ideal ca fiecarui ortodox sa ii fie prezentat Hristos si mantuirea Lui, ca sa nu mai plece prin alte parti.
Pai sigur ca ii este prezentat, dar nu ii este pus pe tava, asta e diferenta.
De altfel si Scriptura spune: "ingusta este calea".
Dar oamenii cauta o cale larga, bine batatorita pe care sa mearga cu ochii inchisi.

Citat:
Sa nu ne multumim ca l-am botezat, caci conditia de mantuire este botezul insotit de credinta, iar credinta vine in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu. Sa dea Dumnezeu ca si tu si fratii tai credinciosi de pe aici sa fiti niste oameni care sa faca auzita credinta fratilor dvs si chiar railor de sectanti nedusi la biserica. Si astfel lumea va avea numai de castigat.
Din experienta iti spun ca duhul sectar nu iese decat cu mult post si rugaciune.
Si mari exorcisti nu suntem nici unul.
Vechi 12.06.2012, 19:49:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Vedeți ce am scris mai sus. Până una alta, este singurul text la care avem acces, și este postat pe basilica.ro, site-ul oficial.

Dacă aveți un alt text, vă rog să ne luminați, sau, după cum spuneam și domnului Cătălin, contactați Patriarhia pentru o lămurire.
Din punctul meu de vedere este mai mult decat clar ca este o eroare de redactare, dvs. aveti suspiciuni ca si catolic ca ar fi altceva.
Vechi 12.06.2012, 19:50:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Yeah, right! De aceea s-au și apucat adventiștii să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...
daca ati fost majoritari in Romania ati facut acest lucru: ADUNAREA MANTUIRII NEAMULUI ADVENTIST DE ZIUA 7. Din pacate pentru voi NU sunteti majoritari NICAIERI in lume, nici macar in SUA, tara voastra de bastina
Vechi 12.06.2012, 19:51:13
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Din punctul meu de vedere este mai mult decat clar ca este o eroare de redactare, dvs. aveti suspiciuni ca si catolic ca ar fi altceva.
Cam multe erori de redactare. Ia vedeți aici:

http://www.basilica.ro/ro/stiri/al_t...bona_4907.html

"Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și Catolice adresează, pe această cale, cuvinte de încurajare guvernelor naționale și persoanelor abilitate din instituțiile europene în eforturile lor de combatere a crizei, arătând că momentele de greutate prin care trecem acum nu pot fi depășite decât prin harul lui Dumnezeu.
"

"A fost prezentată actuala situație în care se găsește continentul nostru, Europa se confruntă cu o criză extrem de dificilă, de care Bisericile sunt conștiente și îngrijorate, luând contact direct cu mulțime de oameni care suferă de pe urma acestei situații economice, dezechilibrul de pe piața forței de muncă fiind tot mai accentuat. Bisericile îndeamnă la păstrarea credinței în bunul Dumnezeu, la necesitatea de a da sens vieții, la întoarcerea omului la starea sa firească și atrag atenția asupra necesității de a remedia erorile din trecut, având responsabilitatea de a contura calea spre un viitor dominat de dreptate și pace. Mesajul Bisericilor face trimitere la poziția și rolul ființei umane în societate, cu accent pe latura economică. Bisericile creștine învață că omul își găsește împlinirea în Dumnezeu."

Sau aici: http://www.basilica.ro/ro/stiri/patr...zard_3393.html

"La rândul Său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit pentru sprijinul acordat de Biserica Romano-Catolică parohiilor ortodoxe din diaspora și a menționat faptul că fenomenul migrației aduce atât avantaje cât și dezavantaje."

Last edited by MihaiG; 12.06.2012 at 19:54:22.
Vechi 12.06.2012, 19:54:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Pai chiar, de ce ar avea de mizilicul Statului cand stiu sa se descurce si singuri?

Escrocherie in stil adventist, 300 de milioane de euro

http://mihailandrei.wordpress.com/20...ioane-de-euro/

Cred ca ar putea cu banii astia sa dea ditamai replica la "Catedrala Mantuirii" :)
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09