Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 18:15:32
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Eu ma retrag momentan deoarece nu primesc raspunsurile (valeleu cati adventi am ametit -ei fiind deja ametiti- care nu vor sa revina la adevar . Am stat de exemplu cu o fata de vorba si sic ce credeti ca mi-a zis atunci cand eu credeam ca am dat lovitura? Ca trebuie sa studieze mai atent apocalipsa!!! Au ei o problema cu apocalipsa!!!) nu inainte de a arata ca adventii nu se bazeaza numai pe textul biblic ci si pe traditia ortodoxa deoarece ei cred si in crezul ortodox. Asta imi pare chiar o aberatie! Sau a-ti renuntat la el?!?
P.s Martorii iehovisti au spus ca generatia anului 1914 va "prinde" revenirea Domnului Iisus. Astazi ei nu spun ca s-au inselat ci spun ca din acel an Iisus guverneaza in mod invizibil. Interesant ca in acest babilon de culte care il cauta aiurea pe Dumnezeu nu se lovesc decat rareori unii pe altii. Deobicei se sprijina si lovesc impreuna doar in biserica ortodoxa si catolica! Culmea e ca biserica romano catolica intr-un spirit mai crestin (normal) decat adventii ii considera pe acestia frati, poate putin rataciti. Eu as zice ca nu sunt frati sunt fii!

Last edited by bairstow; 18.12.2011 at 18:20:48.
Vechi 18.12.2011, 18:38:46
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pot accepta această reformulare.
Dar stiti ca baza nu a fost doar scripturistica, nu?
Vechi 18.12.2011, 18:41:39
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Da, cam asta au facut. Si asta e o asemanare cu martorii lui Iehova, care, vazand ca 1914 nu se implineste cum au spus ei initial, au schimbat zicand ca venirea lui Cristos a avut totusi loc, insa invizibil.
V-am rugat ceva: sa nu ne bagati in aceeasi oala cu martorii si tunul lor de veghere. Am avut senzatia ca mi-ati ascultata rugamintea. M-am inselat. Sper sa nu ma fi inselat si in privinta caracterului dvs.

Sa intram pe subiect: ce profetie au facut adventistii de ziua a saptea si, deoarece au vazut ca nu s-a implinit, au schimbat interpretarea?
Vechi 18.12.2011, 18:44:16
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
V-am rugat ceva: sa nu ne bagati in aceeasi oala cu martorii si tunul lor de veghere. Am avut senzatia ca mi-ati ascultata rugamintea.
Ba da. Pentru ca nu v-am bagat in aceeasi oala ci am sesizat o asemanare. Asemanari puteti avea si cu baptistii. Sau cu crestinii dupa evanghelie.
Vechi 18.12.2011, 18:45:13
Banned

Implicit

Citat:
Sa intram pe subiect: ce profetie au facut adventistii de ziua a saptea si, deoarece au vazut ca nu s-a implinit, au schimbat interpretarea?
Cea cu sfantul locas/ anul 1844
Vechi 18.12.2011, 18:46:09
Banned

Implicit

Citat:
Domnule "osutafaraunu", stiti ca multi dintre pionierii adventisti nu credeau in Trinitate?
Dvs. stiti ca, la inceput, adventistii au facut unele greseli, pe care au avut puterea sa le recunoasca si sa le indrepte? Spre exemplu, la inceput nu pazeau ziua a saptea (greseala pe care au recunoscuto si au corectato, lucru de care nu multi sunt in stare).

Sunt de condamnat ca au gresti, au recunoscut greseala si au indreptat?
Vechi 18.12.2011, 18:49:01
Banned

Implicit

Citat:
Dvs. stiti ca, la inceput, adventistii au facut unele greseli, pe care au avut puterea sa le recunoasca si sa le indrepte? Spre exemplu, la inceput nu pazeau ziua a saptea (greseala pe care au recunoscuto si au corectato, lucru de care nu multi sunt in stare).
Sunt de condamnat ca au gresti, au recunoscut greseala si au indreptat?
Nu stiu daca au facut greseli, poate chiar acum fac greseli, eu sunt de partea acelor pionieri care au respins o dogma omeneasca, inexistenta in Scripturi si ma refer la dogma Trinitatii. Apostolii nu au cunoscut nicio trinitate, altfel ar fi scris despre ea. Evreii Vechiului testament si iudeii astazi, nu cred in trinitate. Dumnezeu este Unul, nu trei. Deci eu zic ca acei pionieri adventisti netrinitari, au propovaduit corect. Insa adventismul de astazi, are unele influente catolice si ma refer la invatatura trinitatii.
Vechi 18.12.2011, 18:53:53
Banned

Implicit

Citat:
Cea cu sfantul locas/ anul 1844
Referitor la profetia din Daniel 8:14 (cea cu 2300 de seri si dimineti si "sfantul locas") adventistii de ziua a saptea au o singura interpretare: cea referitoare la lucrarea de Preot si mare Preot a Domnului Iisus Hristos, in Sanctuarul Ceresc (asa cum este descrisa in Evrei cap. 8, 9 si 10).

P.S. Nu ne puneti in carca interpretarile altora.
Vechi 18.12.2011, 18:56:09
Banned

Implicit

Citat:
Referitor la profetia din Daniel 8:14 (cea cu 2300 de seri si dimineti si "sfantul locas") adventistii de ziua a saptea au o singura interpretare: cea referitoare la lucrarea de Preot si mare Preot a Domnului Iisus Hristos, in Sanctuarul Ceresc (asa cum este descrisa in Evrei cap. 8, 9 si 10).
Bine, daca ziceti dumneavoastra, asa este. Totusi, la ce este utila aceasta "profetie" ?
Vechi 18.12.2011, 19:00:09
Banned

Implicit

Citat:
Dumnezeu este Unul, nu trei.
De acord. Dumnezeu este Unul: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Tot asa cum si soarele care lumineaza pamantul este unul: astrul ceresc (Tatal), razele sale (Fiul) si caldura sa (Duhul Sfant).
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16