![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În felul acesta, căsătorindu-se cu Maria, Iosif a trecut drept tată al lui Iisus.
|
|||
|
|||
![]()
CristianR - teoretic asa este cum spui tu, dar in scripturi nu se spune asa.
Si la biserica se spune la predica asa: Maria a stat in templu pana la varsta de 12-13 ani sau cat le este permis fetelor sa ramana acolo. Deci era si ea o fata ca celelalte. Si cand a trebuit sa plece de acolo nu mai avea parinti (murisera) si nu avea unde sa se duca, asa incat s-a cautat un om care s-o ia in grija. Se mai spune si de logodnic. Aici este pentru mine o nelamurire. Nu stiu daca ei chiar cautau s-o marite. Dar Iosif a fost si denumit logodnicul. Era insa mult mai in varsta ca ea, avea deja copii mari, la casa lor. Si a fost ales, dupa cum se stie el, dupa nuiaua care a inverzit. Daca se stia la ei pe atunci ce avea sa se intample, nu stiu. Eu inteleg ca numai Iisus stia totul.
|
||||
|
||||
![]()
Așa este, nu se știa. E o potrivire între lucrarea lui Dumnezeu și a oamenilor. Ei gândeau omenește și căutau să o mărite, pentru că fetele se măritau cam pe la vârsta pubertății. Dar nu întâmplător s-a înverzit tocmai nuiaua lui Iosif. Acolo se vede lucrarea lui Dumnezeu. Plus vizita pe care Arhanghelul Gavriil i-o face Mariei și visele lui Iosif, prin care Dumnezeu îi spune ce să facă.
Nu toată lumea era pregătită să priceapă și să accepte minunile atât de mari pe care urma să le facă Dumnezeu, așa încât El vine în lume discret, furișându-se parcă, și adresându-li-se numai celor care aveau inimile pregătite să-L primească. De altfel, la fel face și astăzi, și nu mulți Îl primesc.
|
|||
|
|||
![]()
Ai comentat o afirmație fără ții cont de context. Te-ai oprit doar la literă fără să pătrunzi duhul, substanța ideii. Și ușor ai lăsat loc de mici interpretări. Și după cum vezi ai fost acuzat de blasfemie. În fine, eu am înțeles ce vrei să spui, la fel cum cred că a înțeles și Cezar, numai că uite sunt și minți strâmbe. Cum te prinde nu ezită să-ți dea cu sapa-n cap. Frumos era să-ți ceară o lămurire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce spui tu acolo? Eu din prima l-am contrat pe cristiboss. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Da asa-i , dar dacă mintea lui este mai mereu in ceață nu este vina noastră, fiecare cu ce a fost lasat din nastere :)
Simlu , nu ? :)))
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In fine , eu si Ioan am înțeles până la urmă, dar contextul ales a fost gresit ales. Sărbători fericite :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nasterea Domnului Iisus Hristos dintr-o Fecioară este mărturisită în mod direct si deliberat de doi evanghelisti, Matei si Luca. Această învătătură a fost introdusă în Simbolul Credintei la Primul Conciliu Ecumenic, care afirmă: …c are, pentru noi oamenii si pentru a noastră mântuire, s-a pogorât din ceruri si s-a-ntrupat de la Sfântul Duh si din Maria Fecioara si S-a făcut om. Pururea fecioria Maicii lui Dumnezeu este mărturisită de propriile ei cuvinte exprimate în Evanghelie, acolo unde ea exprimă întelegerea caracterului cu totul deosebit al alegerii ei: Sufletul meu preamăreste pe Domnul…căci iată, de acum toate neamurile mă vor numi fericită…Căci Cel care este puternic a făcut lucruri mari pentru mine li sfânt este Numele Său (Luca 1,46-49).
|
|||
|
|||
![]()
Știu că e greu să recunoști că ești pe lângă în multe situații. Nu e musai să și semnalizezi. Am spus foarte clar că intervenția lui Demetrius a fost ca nuca-n perete neținând cont de context. Dar tu ai luat-o drept blasfemie înainte de a-i cere o simplă explicație. Și cum nu te poți abține ai mai tras o flegmă pe forum.
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiti, oare, ca sunteti niste scumpi? Cu totii.
De aceea va iubesc. P.S. Voi reveni.