Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2011, 10:17:05
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Si daca diferenta ar fi fost "una mica" (nu exista o diferenta de invatatura mica, doar corect sau gresit) tot era suficient. Dar nici nu este corect sa afirmam lucruri despre ceilalti fara sa respectam sau sa cunoastem adevarul. Exista destule carti scrise de catre ortodocsi, care din exces de zel, pentru a evidentia greselile celor de alte confesiuni exagereaza. Le pun in "carca" lucruri neadevarare, astfel incat discrediteaza lucrarea aceea cu multe adevaruri pentru unele minciuni (pentru ca asta sunt). Pentru a putea combate pe cineva trebuie sa ii cunosti parerea si pe ce se bazeaza. Asta e parerea mea.
Tocmai pt.ca va bazati pe parerea d-voastra nu puteti avea dreptate.
Avem scrierile sfintilor parinti pt.a afla adevarul.
D-voastra participati duminica la sf.Liturghie?
Daca da ,ar trebui sa sorbiti cuvintele predicii.
De acolo va veti intari duhovniceste si veti abandona aceste idei ecumeniste.
Nu putem amesteca adevarul cu minciuna ,stiut fiind ca sectele se bazeaza pe invatauri false ,minciuni.
Ca dovada ca nu exista o unitate de credinta la aceste secte.
Pe cand ortodoxia sta dreapta in picioare ,neschimbata de 2000 ani
Doamne ajuta !
Vechi 17.12.2011, 10:37:30
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Eu tot nu am primit raspunsuri la intrebarea mea: daca Ellen White este considerata un profet al bisericii Adventiste, de ce astazi adventistii nu au profeti in mijlocul lor care sa le vorbeasca de la Domnul? (asta in conditiile in care adventistii spun ca darul profetiei este valabil si pentru zilele noastre)
Vechi 17.12.2011, 11:33:21
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Întâmplător, din acest verset reiese și dumnezeirea Duhului Sfânt și faptul că este o Persoană:
"Să nu întristați[/u] Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu[/b], întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării." Efes. 4,30

Duhul Sfânt nu este [doar] o emanație, o putere, o energie; ci este o Persoană. Doar o persoană poate fi întristată. Energia atomică și legea gravitațională nu pot fi întristate, ele nu au sentimente.
Poate nu am fost suficient de explicit: Eu nu contest faptul ca Sf Duh este a 3-a Persoana a Sf Treimi. De fapt eu nu ma bazez pe parerile mele personale, ci pe invatatura Bisericii. Eu doar spun ca nu reiese acest lucru din acest verset. Mai mult fara a cunoasta adevarul si analizand doar aces verset as inteleze ca este vorba de o creatie a Lui Dumnezeu. Inca o data nu va bazati pe ceea ce stiti si credeti, ci doar cititi versetul si nu cred ca vi se va parea ca se vorbeste despre a 3-a Persoana a Sf Treimi. Si totusi pentru ca este totusi a 3-a Persoana a Sf Treimi, acest lucru nu se poate baza decat pe Sf Traditie.
Vechi 17.12.2011, 11:38:59
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Tocmai pt.ca va bazati pe parerea d-voastra nu puteti avea dreptate.
Avem scrierile sfintilor parinti pt.a afla adevarul.
D-voastra participati duminica la sf.Liturghie?
Daca da ,ar trebui sa sorbiti cuvintele predicii.
De acolo va veti intari duhovniceste si veti abandona aceste idei ecumeniste.
Nu putem amesteca adevarul cu minciuna ,stiut fiind ca sectele se bazeaza pe invatauri false ,minciuni.
Ca dovada ca nu exista o unitate de credinta la aceste secte.
Pe cand ortodoxia sta dreapta in picioare ,neschimbata de 2000 ani
Doamne ajuta !
Unde folosesc eu in interpretarea invataturilor Bisericii expresia "dupa parerea mea"?
Ati auzit la predica duminica lucruri neadevarate? Sau daca nu ati auzit, credeti ca se spun si astfel de lucruri? Este irelevant daca particip sau nu la Sf Liturghie in discutia de fata.
Aveti si un exemplu din ceea ce am spus eu ca am idei ecumeniste?
Vechi 17.12.2011, 15:58:41
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Buna Luciane , Anita nu si-a dat seama cred ce ai vrut sa spui !
Din cate stiu eu adventii cred ca profetiile sau sfarsit in nu stiu ce an de aceea ei numai au in biserica profeti! Bine ei nu au mai multe lucruri ca si alti protestanti!Ei au avut insa doar o persoana care a profetit si aceea a profetit fals dupa cum am vazut!
Dar sa cercetam mai atent un pasaj biblic!Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri. (1Ioa.2:19)
Se stie ca membrii biserici advente au iesit din diverse biserici deoarece credeau cu tarie ca Domnul vine. Sa zicem ca acele biserici erau adevarate! Atunci adventii au iesit din mijlocul lor si au fost amagiti! Miler nu s-a mai intors in clubul adventilor dandu-si seama ca a gresit! Deci adventii implinesc astfel cuvintele scripturii in mod negativ :Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi. Si adaug eu : si nu ar fi fost prostiti!
Daca celelalte biserici nu erau adevarate care era biserica adevarata? Pentru ca nici o biserica nu a fost deacord cu amagirea adventilor! Ca si in ziua de azi cu acel adventist nu stiu ce ramura care a profetit sfarsitul lumi dar nu a fost bagat in seama de nici o biserica!
Astept raspunsul lui osutafaraunu sau lui Grasu.Cum interpreteaza acest verset la modul general dar si la acel timp cand domnul Miler a amagit adventii! Daca vor sa imi scrie mai repede sa se duca in alta tara in care azi nu e sabat. :)))))
Vechi 17.12.2011, 16:10:17
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Eu tot nu am primit raspunsuri la intrebarea mea: daca Ellen White este considerata un profet al bisericii Adventiste, de ce astazi adventistii nu au profeti in mijlocul lor care sa le vorbeasca de la Domnul? (asta in conditiile in care adventistii spun ca darul profetiei este valabil si pentru zilele noastre)
Sa incerc eu sa va raspund.
De ce astazi adventistii nu au profeti in mijlocul lor? Nu stiu sa va raspund. (Imi inchipui cat de multumit sunteti de raspunsul meu, dar altul nu am). Dar, adventistii se remarca prin deslusirea profetiilor despre vremea sfarsitului. O fi si acesta un dar al profetiei (avand in vedere faptul ca se adevereste ceea ce spun adventistii).
Vechi 17.12.2011, 16:30:15
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Din cate stiu eu adventii cred ca profetiile sau sfarsit
Usurel cu afirmatiile (minciunile). Adventistii de ziua a saptea cred ca multe din profetii sunt in plina desfasurare (gata sa se implineasca). Profetiile se vor sfarsi cand vom ajunge in Imparatia lui Dumnezeu.

Citat:
Miler nu s-a mai intors in clubul adventilor dandu-si seama ca a gresit!
Ce tot il legi pe Miler de o biserica formata la 14 dupa moartea lui? Cred ca asta vrei sa insinuezi (legatura dintre Miler si Biserica AZS).

Citat:
Ca si in ziua de azi cu acel adventist nu stiu ce ramura care a profetit sfarsitul lumi dar nu a fost bagat in seama de nici o biserica!
Mare mincinos mai sunteti. Nici un adventist nu a profetit sfarsitul lumii (ca data calendaristica).

Citat:
Astept raspunsul lui osutafaraunu sau lui Grasu.Cum interpreteaza acest verset la modul general dar si la acel timp cand domnul Miler a amagit adventii!
In primul rand, Miler nu a amagit nici un adventist de ziua a saptea.

In al doilea rand (foarte important) deoarece esti un mare mincinos (la 5 vorbe spui 10 minciuni), consider ca este daunator ca cineva sa mai dialogheze cu dumneata.
Vechi 17.12.2011, 17:02:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Dar, adventistii se remarca prin deslusirea profetiilor despre vremea sfarsitului.
Asa sa fie oare? ma indoiesc...
Vechi 17.12.2011, 17:35:33
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Sa incerc eu sa va raspund.
De ce astazi adventistii nu au profeti in mijlocul lor? Nu stiu sa va raspund. (Imi inchipui cat de multumit sunteti de raspunsul meu, dar altul nu am). Dar, adventistii se remarca prin deslusirea profetiilor despre vremea sfarsitului. O fi si acesta un dar al profetiei (avand in vedere faptul ca se adevereste ceea ce spun adventistii).
voi si cu martorii ce le mai deslusiti.
Vechi 17.12.2011, 17:36:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
voi si cu martorii ce le mai deslusiti.

vai si amar de cum le deslusesc....
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16