![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
sophia eu inteleg foarte bine ce spui ...asa sunt si eu in ai percepe pe cei care sunt mai credinciosi ca mine,defectul meu e ca sunt mult mai blanda in toate...ptr mine a iubi pe Dumnezeu inseamna dragoste in primul rand,de a nu face rau nimanui...si stii de ce simtim lucrul acesta? ptr ca am trecut prin mult greu...si parca am vrea sa fie totul mai bland.
am citit si multe carti cu Sf parinti ,vietile lor...un adevarat exemplu,imi plac foarte mult si incerc si eu sa fiu un om bun,in schimb am ajuns la concluzia ca fiecare om are o poveste frumoasa sunt si multi asceti in lume care nui ii vedem,aceestia nu se vad decat dupa moarte,acesti oameni sunt mai mult nevazuti ,lasa cate ceva frumos in urma lor chiar si o vorba si pleaca in drumul lor si poate mult mai tarziu sunt apreciati... realitatea din ziua de azi e alta si noi suntem altfel...eu ma raportez mai mult la viata de acum nu la ce a fost in trecut, desi si trecutul trebuie apreciat ...dar noi acum trebuie sa luptam ptr timpurile de acum...de aceea as vrea sa ii spun taticului lui antonio ca e bine ca isi cauta copilul,ptr ca nu se stie sigur daca baiatul a spus adevarul, timpurile sunt altele acum...fata de trecut, in comparatie cu vietile sfintilor,iar apoi sunt sigura ca i se aduce si lui o liniste in suflet...si bineinteles apoi dupa ce il gaseste ,fiecare sa ramana cu nadejdea la Dumnezeu ca va fi bine si aici pe pamant si dincolo fiecaruia...sunt si eu mamica de baiat si inteleg.
Doamne ai mila de noi... Last edited by speranta; 08.05.2010 at 12:55:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta este realitatea, restul predicilor sunt doar ...teorii frumos conturate, de obicei trancanite de cei care " viseaza " si nu detin experiente sociale si duhovnicesti destul de mature.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 08.05.2010 at 16:22:20. |
|
|||
|
|||
![]()
realitatea concreta..
sunt grupuri de tineri ortodocsi f.credinciosi in multe orase din tara.care sunt afiliati ,ca grupuri ..fie pe langa o parohie ..fie in grupuri gen ASCOR .vasiliada..etc organizeaza conferinte,fac excursii la manastiri ,de sarbatori colinda ,duc ajutoare pe spitale ,la azile un ex.nu pot da numele parohiei(fara consimtamantul lor)..au si un site . acest grup de tineri ..cam 30..fac si nuntile la trapeza bisericii..adevarate nunti crestine de la elevi de generala,la elevi de liceu ,la studenti pana la oameni maturi.. nu lipsesc la slujbe,citesc carti din Sf.Parinti..si nu prea stau prin forumuri..din pacate:) mi-e greu sa ii caracterizez ..mi-e f greu sa imi gasesc cuvintele |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca acesta este un thread f interesant.
Nimeni din cei ce au postat NU au de fapt nimic a spune (cu exceptia tatalui si a lui Geo). Nu-l cunoastem pe Antonio (putini i-au citit postarile), nu stim unde este. Dar postam. Ce postam.. ne postam propria noastra imagine. Exact ca intr-un test proiectiv, fiecare proiecteaza propriile temeri, idealuri, nelinisti.. Ne descoperim unii altora.. unii sunt de o frumusete interioara extraordinara (cum este cel care a incercat sa aduca mangaiere tatalui lui Antonio. Ferice de parintii lui!). Altii se gandesc la copiii lor.. Altii la copiii pe care nu-i au ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-a placut mesajul lui geo pentru ca ii da tatalui in suferinta,puterea de a vedea mai departe, dincolo de lucrurile si necazurile lumesti,si de frica fireasca,sa vadafrumusetea gestului fiului sau. Frumosi copii ,si parintii ar trebui sa fie mandri de ei.
Totusi si eu cred ca pana ce tatal nu va sti despre fiul sau ca este bine sanatos si in viata nu va avea liniste. Exista totusi o speranta si pentru tatal disperat.In afara de vagabonzi ,drogati si alte gasti dubioase,exista si oameni normali in tara asta.Daca in prima zi a ajuns la arad,sigur,pana seara chiar,s-a dus la o manastire,pe care sigur a contactat-o inainte.Si chiar daca nu a ajuns la ea in aceea seara,probabil s-a oprit la o alta,unde a cerut gazduire. Iar de ar fi fost disperat sau in vreo situatie rea,ar fi contatactat parintii,un prieten,sau chiar pe cei de aici de pe net(desi ma indoiesc) Deci absenta vestilor imi indica mai degraba ca a intraat pe maini bune,si ca ,deocamdata,vrea sa se desprinda de lume. Asa ca stati linistit domnule cristian,fiul dv sigur e bine,si se roaga pt dv. si pt noi toti. Si intr-un final probabil va va contacta Un singur lucru trebuie sa aveti in vedere din fapta lui ,ca Dumnezeu e alaturi de el ,pentru gestul care l-a facut, "pentru ca cine a lasat mama sau tata sau holde pentru Mine ,va primi insutit in viata vesnica" Si in plus:"Nu se vand 2 vrabii pe 1 ban?Totusi nici una din ele nu va cadea din cer fara voia Tatalui.Cat desptre voi,sunteti mai de pret decat multe vrabii" Deci aveti incredere in Dumnezeu ca l-a ocrotit cu dreapta Sa,si aveti incredere si rugati-va,ca in cele din urma baiatul va va contacta.Caci creedinta nu te invata in nici un caz sa nu iti iubesti parintii,si sa nu ai mila de suferinta lor |
|
|||
|
|||
![]()
tot off topic..si last topic
am vrut sa argumentez(cat am putut )faptul ca tineri asemenea lui antonie ..sunt multi, maturi duhovnieste iar acesti copii nu pot fi calificati timpitei ,rebeli,nehotarati..bine ca exista copii ca ei. atat. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu te framanta,sa dea Domnul sa avem multi asa ca Geo.Sunt cai paralele,nu pot fi intelese de cei neindragostiti de credinta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De multe ori am auzit spunandu-se: Nu exista "nu pot", dar exista "nu vreau". Cine nu poate ridica mana sa isi faca semnul crucii, sa ceara ajutor de la preot. Te rog, Andrei, nu da acestui lucru valenta trezviei, caci nu o are. Cine crede ca primeste sfaturi de la useri aici, se inseala. Noi aici vorbim despre cele pe care ni le-au lasat Sfintii Parinti despre lumea creata de Dumnezeu. Fiecare sa ia din aceste invataturi cat crede de cuviinta. Unii mai mult, altii mai putin, iar altii deloc; la alegere. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe AntoniO.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? | wassabi | Generalitati | 82 | 10.07.2015 11:58:43 |
|