![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragos, exagerezi. Exista un relativism necesar, deseori echivalalbil cu luciditatea si realismul, si exista un relativism minat de putreziciuni ascunse care duce, in timp, la amoralitate si, da, la moarte spirituala.
Insa a nu fi prizonierul/tipicarul unor norme de credinta/cult pina in pinzele albe nu duce, cel putin nu intotdeaun si nu in mod sustenabil logic, la a/imoralitate si desfiintare-ca-om. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca preotul nu a stiut ca nasii nu sunt ortodocsi casatoriti, pentru ca nu i-ati spus, nu pentru ca a stiut si a facut si asa. Si ma indoiesc ca preotul a stiut ca va casatoriti si la un cult eretic, ca doar nu a dat dispensa. POate sa se casatoreasca si la hindusi dupa aceea, daca asa au inteles mirii credinta, preotul de unde sa stie? Retine, sotul tau s-a convertit la ortoodcsi, nu se repeta botezul intotdeauna (desi nu e nici valabil), se face doar mirungerea. Daca el se considera tot eretic (sau reformat, e acelasi lucru) inseamna ca a facut o convertire falsa, e un mare pacat, mai mare decat atunci cand era doar reformat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În schimb e vinovat că nu l-a botezat pe om. Cum le mai stii tu, mah Cătăline. Toate tainele credintei. Chiar mai bine ca preotii. Deci, după tine, sotul Corinushei e un convertit ortodox... nebotezat. Dar atunci se mai pune si întrebarea: poate un om nebotezat să fie numit ortodox? Last edited by Dalian; 30.08.2014 at 15:02:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pune el mâna iar pe cărțile acelea dragi, cele cu viața de după moarte, și își reamintește cum stă treaba cu veșnicia, cu toate... Doar că nu știu cum va reacționa când va da de disputa dintre Cristian și Sophia relativ la ne-ființă... Abia aștept replica! |
|
||||
|
||||
![]()
N-am fost încă în vacanță.
Și nici nu cred că pup...
|
|||
|
|||
![]()
Bună, mai cunosc un caz în care soțul este romano-catolic vienez iar soția e ortodoxă constănțeancă starea civilă și cununia ortodoxă au făcut-o în România la Constanța iar nunta și cununia romano-catolică au făcut-o în Austria la Viena, cei doi se înțeleg bine și nu au fost probleme ba mai mult el a învățat limba română, rămâne de văzut copiii în ce religie vor fi botezați. Încă un caz de familie mixtă în care el e nigerian musulman și ea e româncă ortodoxă, au făcut cununia ortodoxă și starea civilă în România la Seini(MM) iar cununia musulmană și nunta în Nigeria la Bauchi au 2 copii o fată și un băiat, ei locuiec momentan în România, fata e botezată la musulmani iar băiatul la ortodocși bine oricum nu sunt practicanți, dar țin să precizez că soția e fiică de preot ortodox, iar tatăl ei nu a avut nici o împotrivire în acest sens copiii au crescut cu 2 limbi nigeriană și română iar la școală învață la secția germană. Soții se înțeleg bine afară de faptul că uneori trebuie să mai facă și un drum la Bauchi, în rest nu sunt probleme.
Last edited by redemptor; 30.08.2014 at 18:26:32. |
|
||||
|
||||
![]()
inca unii care si-au mintit preotii.
|
|||
|
|||
![]()
Pe Dumnezeu nu il poti minti.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ei ba bine că nu.
Nu-L mințim noi în fiecare zi? Treaba nasoală pentru noi e că El știe tot.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ai multe asemenea povești nemuritoare? ![]() Si nu cumva ai uitat iar să menționezi că musulmanul s-a făcut ortodox și abia apoi le-a fost oficiată cununia? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|