![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Last edited by ovidiu b.; 17.10.2011 at 18:53:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Reiau intrebarea: Mentionati trei jertfelnice ridicate in urma unor teofanii si motivatia lor.
Nu asteptati confirmarea, caci din pacate trebuie sa ies si eu, continuati mai departe , dupa ce dati raspunsul,ok? Have fun! |
|
|||
|
|||
![]()
1. Și Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tău, pe Isaac, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, și du-te în pământul Moria și adu-l acolo ardere de tot pe un munte, pe care ți-l voi arăta Eu!" (Ieșire 22:2)
Semnificația teologică: prefigurarea jertfei Mântuitorului. Restul să le caute altcineva, că-s în criză de timp!
|
|||
|
|||
![]()
1. Geneza cap.18 ne vorbeste despre intalnirea lui Avraam cu Domnul, insotit de doi ingeri, la stejarii lui Mamre, putin inainte de distrugerea Sodomei si Gomorei. Versetul 2 ne spune ca “Avraam a ridicat ochii si s-a uitat si iata ca trei barbati stateau in picioare langa el…” Din contextul relatarii intelegem ca unul din cei trei barbati era Domnul in persoana, ceilalti doi fiind ingeri.
2. Iosua 5, 13-15 ne prezinta un alt caz de teofanie. Domnul i se descopera lui Iosua in chip de luptator, avand titlul de “Capetenia ostirii Domnului”. Faptul ca Iosua s-a inchinat in fata Lui dovedeste ca Iosua era constient ca statea in prezenta unei Persoane divine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Semnificația teologică este clară: Avraam zidește un jertfelnic în semn de mulțumire față de Dumnezeu, Care i Se revelase și-i făgăduise că țara în care trăia ca străin va fi dăruită urmașilor săi. Acum va trebui să puneți o întrebare dvs, una dl Ovidiu B și una eu. :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iacov la intoarcerea din mesopotamia inalta un jerfelnic El-Elohei-Israel isaac-inalta un jertfelnic in Beer seba,dupa reconfirmarea fagaduintei facute lui Avraam
|
|||
|
|||
![]()
aveti cuvantul...eu tb sa ies
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 17.10.2011 at 19:15:45. |
|
|||
|
|||
![]()
În urma citirii cărei pericope din Ep. către Romani, Fer. Augustin a decis să se convertească la creștinism?
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Semnificația cifrei 12: 12 triburi ale lui Israel, 12 apostoli (celula de bază) etc. Mulțumită tovarășa Ioanna, sau mai săpăm? Dacă da, atunci Laura să se gândească la următoarea întrebare!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|