Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 11:09:45
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sa zicem ca e un om al pesterii, crescut de lupi, care n-a vazut un alt om niciodata, care gaseste un pachet de tigari si incepe sa fumeze. E moral sau nu?
ca sa terminam. cine stie ce este moral si fumeaza e imoral, cine nu stie, nu stie. asa si cu tine, esti ateu, dar esti botezat. tu, nu vei putea spune ca n-ai auzit de Isus, chiar daca ai fi crescut de lupi. la Judecata de Apoi n-ai cum sa spui ca n-ai stiu
Vechi 19.01.2010, 11:11:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
ca sa terminam. cine stie ce este moral si fumeaza e imoral, cine nu stie, nu stie. asa si cu tine, esti ateu, dar esti botezat. tu, nu vei putea spune ca n-ai auzit de Isus, chiar daca ai fi crescut de lupi. la Judecata de Apoi n-ai cum sa spui ca n-ai stiu
deci nu faptul in sine de a fuma e imoral?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 11:16:32
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

ca sa nu mai scriem sute de pagini, nu vrei sa completezi aici?

de fapt eu vreau sa demonstrez urmatoarele:
1. .............
2. .................
3. ..............
4. etc.
Vechi 19.01.2010, 11:23:17
topcat
Guest

Implicit

In principal, vreau sa iti arat ca morala nu trebuie data de Dzeu, ca ea apare in mod natural atunci cind doi oameni se intilnesc.
Ca pacatul si morala sint doua concepte diferite, pe care biserica le incurca dupa cum ii convine.
Ca morala e relativa, in functie de cei carora li se refera.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 11:31:09
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In principal, vreau sa iti arat ca morala nu trebuie data de Dzeu, ca ea apare in mod natural atunci cind doi oameni se intilnesc.
Ca pacatul si morala sint doua concepte diferite, pe care biserica le incurca dupa cum ii convine.
Ca morala e relativa, in functie de cei carora li se refera.
pai stai sa-ti spun o chestie. cine a "inventat" morala? de unde stii tu ce este moral, daca nu ti s-a spus? morala nu are cum sa apara " in mod natural atunci cind doi oameni se intilnesc", decat daca cei 2 sunt atei si daca sunt atei, si nu stiu cele 10 prounci, atunci pot sa se omoare si celui care ramane in viata sa i se para moral. nu te nasti cu "morala".
da, morala e relativa, credinta nu.
Vechi 19.01.2010, 11:52:14
topcat
Guest

Implicit

Citat:
pai stai sa-ti spun o chestie. cine a "inventat" morala? de unde stii tu ce este moral, daca nu ti s-a spus? morala nu are cum sa apara " in mod natural atunci cind doi oameni se intilnesc", decat daca cei 2 sunt atei si daca sunt atei, si nu stiu cele 10 prounci, atunci pot sa se omoare si celui care ramane in viata sa i se para moral. nu te nasti cu "morala".
Nu e greu sa iti dai seama ca un copil intr-o camera inchisa cu 100 de fumatori inraiti e ceva imoral. Sau iti trebuie vreo carte sfinta sa iti spuna asta?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 11:58:10
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e greu sa iti dai seama ca un copil intr-o camera inchisa cu 100 de fumatori inraiti e ceva imoral. Sau iti trebuie vreo carte sfinta sa iti spuna asta?
poti sa-mi garantezi asta? celor 100 de fumatori s-ar putea sa li se para imoral ca inca nu fumeaza copilul. ti-am mai spus ne invartim in jurul cozii.
Vechi 19.01.2010, 11:59:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
"Doi oameni" era o figura de stil
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 12:06:24
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Doi oameni" era o figura de stil
pai tot ca te o figura de stil s-o iei si tu(ma refer la "doi")
Vechi 19.01.2010, 12:06:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
poti sa-mi garantezi asta? celor 100 de fumatori s-ar putea sa li se para imoral ca inca nu fumeaza copilul. ti-am mai spus ne invartim in jurul cozii.
In concluzie, tu de ce crezi ca fumatul e imoral? Pentru ca nu are nimic terapeutic?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29