![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Un articol frumos despre iubire (si alte lucruri):
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...-este-plansul/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
plus ca prin asta poate ne gasim perechea...prin atractia fizica... sa intamplat de multe ori! e o parere! Last edited by hatryan; 13.07.2009 at 04:35:28. |
|
|||
|
|||
![]()
In Paradis nu exista unirea sexuala (actul sexual) intre barbat si femeie.
Dar dragoste erotica intre dansii exista - asa zice parintele Staniloae ca dragostea erotica intre Adam si Eva exista si era o simpla imbratisare. Fara act sexual. Acum probabil sunt destui soti care se iubesc foarte mult si nu au relatii sexuale.Si se iubesc asa la varste inaintate. Asta nu e dragoste erotica?Ca e mai puternica ca cea de mama,tata,sora,frate. Nu vedeti cat de mult il iubea Eva pe Adam ca ii da si lui sa manance din mar? Vedeti asa a salvat Dumnezeu omul de la cadere prin lucrarea acestei dragoste ca Eva nu doreste ceea ce ii ofera Satana numai pentru ea si ii ofera si lui Adam.Aci se pare esueaza planul Satanei prin lucrarea lui Dumnezeu. Conceptia conform careia existau acte sexuale intre Adam si Eva in Rai e luata de la bogomili. Last edited by mihailt; 13.07.2009 at 04:49:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Anna21, sa stii ca incep sa ma intristeze observatiile tale oarecum cinice despre dragoste, zau asa. Gandeste-te ca sunt pe aici oameni care nu sunt inca casatoriti, ce exemplu le dai?
Aia cu trei ani e valabila poate pentru iubirea-pasiune, iubirea-indragostire, nu pe cea bazata pe respect, tolenarnat, intelegere, jertfa reciproca, rugaciune, in Hristos, mai ales. Dragostea adevarata trebuie construita, trebuie lucrat la ea in continuu, si atunci devine ca vinul, mai bun la batranete. Eu cunosc cupluri care au stat impreuna 50 de ani si isi spun vorbe tandre, se poarta unul cu altul cu iubire, spun ca Dumnezeu i-a binecuvantat cu sotul sau sotia lor. Am multe exemple din astea in jur, cateva in familie. Sa nu ne facem exemplele negative model, ci pe cele pozitive. Aste este dupa parerea meza o atitudine crestina. Auzi, Anna? (cealalta) Vezi ce scrie si cristina2012 ;-)
|
|||
|
|||
![]()
Exact, anna, eu nu voresc de erotism ci poate de eros (dedi nu eu am introdus termenukl asta prima), mai exact de dragostea conjugala. Nu stiu de ce Anca ci Anna21 tot vorbesc de erotism.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum zice Anna, ecioara Maria a zamislit oricum fara barbat, este un exemplu unic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista si altele, o sa le dau cand o sa apuc, acu trebuie sa plec.
|
|||
|
|||
![]()
Despre casatorie vs monahism
Sfântul Ioan Gură de Aur: “soții desăvârșiți nu sunt cu nimic mai prejos decât călugării, ei pot să dea dovadă de virtuți mai mari decât cele monastice”(PG LXII, 147; LI, 209).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(eu nu am afirmat contrariul! discutia este despre dragostea erotica - pregustare a raiului!) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar si Anca a zis lucruri asemanatoare aici. Discutia cu pregustarea raiului era parca mai mult pe 'distractia', sau le incurc eu acuma? Oricum, sunt pe cale de a cauta texte, nu ar trebui acum sa ma mai lungesc.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|