![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce face AB in Rai si faci pronosticuri despre "vederea cu duhul".Frate nu le mai face maioneza ca nimeni nu stie cum se defasoara activitatile in Rai si nici ce vb AB cu Dumnezeu. Hai sa ne vedem de pacatele noastre si opreste-te cu naivitatile pe care le sustii. |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti careva emailul unui bun bounty hunter, de preferinta Boba Fett?! Target: sa il ia pe dom' Raglean si sa il duca la Prislop. De preferinta cu un arici pe bot si cu catuse, ca sa nu mai vorbeasca/tasteze tâmpenii si blasfemii. Ca sa vadă cu ochii lui pe cine înjură.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce bine ar fi fost ca Părintele Arsenie Boca să fi studiat Erminia picturii bizantine, iar nu Bele-Arte, iar cât a stat la Sfântul Munte să fi văzut cu luare aminte Sfintele Icoane Ortodoxe și să fi respins vedeniile. Astfel ar fi crezut în Dogmatica Ortodoxă și nu în mintea proprie, sau în învățăturile descoperite de jos.
Să vedem cum tâlcuiesc Sfinții Părinți Taina Persoanei și Tainele Sfinților Prooroci Ilie și Ioan ca fiind persoane diferite și Tainele Îngerilor ca fiind ipostase diferite, și, cu atât mai mult, față de oameni, având și firi diferite. Dacă ne va ajuta Dumnezeu vom putea înțelege mai apoi de ce ținea morțiș Părintele Arsenie Boca la această excepție (că Ilie ar fi fost prefăcut în înger, apoi reîncarnat în Ioan, apoi prefăcut în înger, din nou). |
|
||||
|
||||
![]()
Ooo, si sa vezi cate biserici exista in România zugrăvite in aproximativ aceeasi maniera, si a căror zugravi nu au studiat Erminia. Propui o petiÈie pt demolarea acestora? Că petiÈia impotriva canonizarii nu a strans intr-o saptamana decat 21 de semnaturi.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
|||
|
|||
![]()
După ce am înțeles de unde provine rătăcirea Părintelui Arsenie Boca și receptarea lui entuziastă de către cei ce vor să găsească în Ortodoxia tâlcuită de sfinția sa trupește prilejuri de a-și adormi conștiința pentru a-și satisface plăcerile având pretext că sunt sfințenie, să răspundem, dacă ne va ajuta Dumnezeu și la a doua întrebare:
De ce respinge reîncarnarea ca principiu general, dar o primește ca pe o excepție? O respinge ca principiu general să nu fie vădit ca practicant și propovăduitor al hinduismului. O primește ca pe o excepție deoarece este convins că și el este reîncarnarea Sfântului Prooroc Ilie, gândim noi că în urma unor vedenii ca aceasta: "După ce a terminat liceul la Brad, Părintele Arsenie dorea să meargă la aviație. Dar s-a mâhnit mult și a plâns, că, neavând bani să plătească garanția cerută, a trebuit să renunțe. Atunci, rugându-se înaintea sfintei icoane a Maicii Domnului, ca Samuel Proorocul, a auzit un glas din cer, care i-a zis: „Nu mai plânge, Ziane, că te voi înălța eu cu mult mai mult decât avioanele”. Această mărturie mi-a spus-o călugărul nevăzător Sebastian, de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus (Brașov). " Pr. Petru Vamvulescu, Părintele Arsenie Boca MĂRTURIA MEA, s.Ed., Arad, 2012, p. 13-14. [Poate de aici, comparând cu Sfânta Scriptură: 4Re 2:10 Răspuns-a Ilie: „Greu lucru ceri! Dar de mă vei vedea când voi fi luat de la tine, va fi așa; iar de nu mă vei vedea, nu va fi”.11 Pe când mergeau ei așa pe drum și grăiau, deodată s-a ivit un car și cai de foc și, despărțindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer. să fi înțeles sfinția sa că este reîncarnarea lui Ilie, dar este posibil să fi avut și alte vedenii înșelătoare, după cum citim mai jos, care să îi fi spus aceasta direct. |
|
|||
|
|||
![]()
Că sfinția sa se credea Ilie, avem multe mărturii:
Una o face chiar Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, cuprinzând în ea credința multor fani ai Părintelui Arsenie Boca: "Mulți se simțeau atrași de fenomenul religios mai ales pentru o anumi-tă spectaculozitate, pe care o vedeau într-însul, lucru foarte dăunător, după cum spunea tata. De pildă, într-o vară, cu câteva zile înainte de Sfântul Ilie, fiind la Vlădeni, am întâlnit într-o după-amiază, pe când ne plimbam pe șosea-ua de deasupra gării, un grup de oameni. Erau bărbați și femei, vreo cinci, șase, care veneau din sus, de către varnițe. S-au oprit, au salutat și văzând că au în față un preot au cerut să fie binecuvântați. Tata i-a întrebat încotro se duc. „Ne ducem la Mănăstire la Sâmbăta”, a răspuns cel mai în vârstă. Parcă-l văd și acum: era negricios, cu o barbă lungă, pe jumătate căruntă. „Pe jos? Doar e foarte departe”, a spus ta-ta mirat. „Trebuie să fie vreo optzeci de kilometri.” „Da, părinte, dar trenurile sunt scumpe. Și vrem neapărat să fim acolo de Sfântul Ilie, fiindcă părintele Arse-nie începe să vorbească păsărește și apoi se urcă cu căruța de foc la cer.” Nu ne-a venit să credem. Omul vorbea cu un entuziasm de nedescris. Au ple-cat grăbiți ca s-ajungă la timp. „Săracii oameni”, spunea tata. „Sunt naivi și dornici de extraordinar. Interpretează fiece cuvânt așa cum vor ei. Ar trebui să fim mai atenți la felul în care ne exprimăm în fața lor și; să mai renunțăm la spectaculozi-tăți ieftine.” A fost foarte abătut, ca de multe alte ori. „Așa se nasc rătăciri periculoase în popor”, spunea.[parintele Staniloae] " "Vreau să accentuez încă o dată, cu toată răspunderea, ca una care am fost de fa-ță la aceste împrejurări, că tata a ținut mult la părintele Arsenie, atâta vreme cât acesta s-a menținut în limitele îndatoririlor de mai sus, încadrându-se strict în concepțiile și prescripțiile Sfinților Părinți și ale tradiției monahale. Și a așteptat de la el realizarea unei înnoiri, a unei înviorări a religiozității populare, în acest cadru bine conturat. Dar, de la un anumit mo-ment, când părintele Arsenie a adoptat alt mod de a vedea lucrurile, relațiile dintre ei s-au răcit, tata nu i-a mai aprobat felul de viață, iar părintele Arsenie n-a vrut să accepte critica și observațiile tatei. Și sentimentele lui Stăniloae în ur-ma acestei îndepărtări se pot descrie printr-un singur cuvânt: dezamăgire profundă" Lidia Stăniloae Ionescu, Lumina faptei din lumina cuvântului: împreună cu tatăl meu, Dumitru Stăniloae, Ed. Humanitas, București, 2010 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Știi tu, noul Neti Sandu. |
|
|||
|
|||
![]()
DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!???
"Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renuntând la linia Sfintilor Părinti si apucându-o pe calea spectaculozitătii ieftine cu multă durere să întelegem aceasta si să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui. Dar si Părintele Arsenie Papacioc mărturiseste că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai multi, să-l laude, să-l iubească si să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viată: Părintele Arsenie Papacioc nu mintea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte): "Eu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credinciosi dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-si pervertească credinta. Eram odată mai multi tineri la el, la Sâmbăta de Sus, si ne-a spus, printre alte: "Vedeti locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie". Pentru că am văzut si auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit si mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, întelegând că multi mă vor lua drept ucenicul lui. " Last edited by crisstiann; 11.10.2015 at 20:59:45. |
|
||||
|
||||
![]()
Pune direct link. E mai simplu.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
|||
|
|||
![]()
Încă din 2011 le-am spus unor prieteni din clerul monahal că nu mai e mult până când prislopiștii și petruvodiștii se vor încăiera cu ură în spațiul public. Două gheare ale aceluiași drac, dracul habotniciei sectare. Două tumori ecleziologice concurente, luptându-se care să declanșeze cancerul în BOR.