![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Copilul nu este o dobitoaca, dar se comporta cateodata de parca ar fi. Sa-ti dau un exemplu: Cand nepotul meu avea 3 ani era la mine in vizita cu familia. Pe vremea aceea,vremuri de rastriste de mult apuse, nu se gasea benzina si se statea la cozi interminabile pentru cativa litri. Cum sora mea pleca acasa in urmatoarele zile, s-a dus cumnatul sa faca plinul la masina. La ora 7 dmineata am fost trezita de zbieretele nepotului "unde este tata?", care au continuat asa pana la pranz. A fost infernul pe pamant. Nu vroia sa asculte de nimeni, nici o explicatie nu era suficient de buna, el vroindu-l pe tatal lui. Aceste zbierete au avut ca urmare cu alta ocazie, inflamarea in asa masura a gatului, incat a facut o criza de sufocare, de era sa moara copilul cu zile. Stiind acest lucru am batut-o pe sora mea la cap sa intervina (sora mea fiind total impotriva bataii) si dupa niste palme la fund, s-a potolit copilul si nu a mai facut criza de sufocare. Noaptea a facut acea criza de sufocare din cauza iritarii gatului, dar nu a fost atat de grav ca prima data, cand a trebuit dus la spital. Mai bine o palma decat sa moara asfixiat.
Nu stiu ce se intampla, dar parca ii "scapa haturile" copilului, care are asa o criza de plans, incat nu se poate opri de unul singur si atunci un mic soc ajuta, caci ii abate atentia si il readuce la realitate. Sper ca exempul, adevarat dealtfel, este concludent si nu duce la interpretari gresite. Acel copil, care se dadea cu capul de pereti si facea acele crize, este acum un tanar cat se poate de cald si calm si plin de succes in viata profesionala, ca multi dintre tinerii romani de azi. Deci trebuie sa alegem din doua rele raul cel mai mic. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vrut sa scriu starfall nu ce a iesit...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nevanad copii, voi spune cuma fost cu parintii mei. Intre mine si fratele meu este o diferenta de 2 ani. Baiat si fata, va dati seama ce batai intre noi. Inca de mica, nu suportam sa ii vad pe ai mei suparati pe mine. Daca greseam si se suparau ma simteam ultimul om. Daca m-ar fi pocnit, m-as fi infuriat si imi dispareau toate regretele. Nu am primit o palma de la ei in toata viata mea. Si avem o relatie extraordinara, sunt apropiata de ei si vorbim orice.
Ca femeie, daca faci copil, trebuie sa stii sa te comporti. Ce mama este aceea care nervoasa si fara rabdare ii da 3 palme copilului si dupa aceea merge la el ispasita si isi cere iertare?? E o dovada de instabilitate psihica pe care copilul o va percepe de mic. In fata copilului trebuie sa fii ferm(sa stii cum sa faci sa nu ti se urce in cap, car nu cu palme), calm si bland, sa aiba incredere, sa reprezinti un suport moral, sa iti marturiseasca cand greseste fara sa se teama de palme si tipete. Si daca stii sa il cresti asa de mic, va fi o relatia mama-fiu stransa, va exista comunicare si incredere reciproca. Nu pot lovi un caine pe strada, nu pot percepe sa dai intr-un copil, mai ales daca are 2-3 anisori. Din fericire, pentru extreme, exista protectia copilului. Un copil care "le stie de frica parintilor" nu le va spune cand va avea o problema, se va ascunde si isi va forma un caracter violent la randul lui.Cand va avea proprii lui copii, se va purta la fel cu ei. Asa cum parintii mei nu m-au batut niciodata, nici eu nu voi ridica mana asupra copilului meu. Asa mititei si neajutorati, ametiti de o palma, nu vor intelege nimic. Scuzati-ma daca jignesc pe cineva, dar daca va bati copilul cand iti face scene in magazin, tipa urla, inseamna ca nu ati stiut sa vi-i cresteti. Si bataia nu ar trebui aplicata lor. Sunt convinsa ca dilema are niste copii cuminti, bine crescuti si comunicativi. Cu tot respectul, in primul rand parintii au nevoie de educatie pana sa faca un copil. Sa stie ca nu e un sac de box, nu e un animalut care cere de mancare si atat. Un copil nu se creste cu palme ci cu rabdare |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine e clar, cine nu isi poate stapani copilul decat cu batai, nu a stiut sa si-l creasca bine. Este clar pentru ca eu si fratele meu nu am fost batuti vreodata de parinti. Nici macar o palma la fund. Palma este calea cea mai usoara pentru a tempera un copil. Tot respectul pentru cine reuseste sa nu o dea.
|
|
|||
|
|||
![]()
foarte bine scris, erzbet. subscriu in totalitate. nici pe mine si pe fratele meu nu ne-au batut parintii, si zic asta nu pentru ca nu ne mai aducem noi aminte, cum ar fi poate tentati unii sa spuna, dar chiar mama de multe ori mi-a confirmat acest lucru.
|
|
|||
|
|||
![]()
De multe ori parintii au ce invata de la copii. Anca, chiar tu ai spus ca o mama ce isi loveste copilul fiind obosita, dupa care merge la copil si isi cere scuze, trebuie inteleasa. Ei bine, daca al ei copil o intampina cu o imbratisare in ciuda loviturii primite gratuit, care este mai intelept? Cine invata de la cine?
Urzicuta, nimeni nu spune nimanui cum sa isi creasca copii, fiecare face cum crede de cuviinta. Nu am zis ca o palma traumatizeaza, dar nici nu da rezultatul scontat; decat poate pe moment Parintii mei fac parte din nicio religie new age, nici super nany nu era cand eram noi mici, nici influentati de vreun mijloc mass-media pentru ca nu exista. Si ma poti crede pe cuvant, nu am primit o palma de la ei in viata mea. |
|
|||
|
|||
![]()
Erzbet: Speculatii, nimic altceva. Cum crezi ca un copil de 3 ani e mai intelept decat mama lui? La noi se ajungea la imbratisare si pupaturi DUPA ce discutam problema. Ori nu copilul discuta cu mine ci eu cu el, nu? Si apoi eu am avut copii asa cuminti, incat f rar era nevoie de o mica atentionare. O palma la fund nu constituie bataie in adevaratul sens si nu e data gratuit.
Dar de ce nu bagati la cap ce scriu mamele si verificati in practica cum este? Va doresc copii buni, care sa nu trebuiasca batuti, nici macar atinsi cu o palma. Pana atunci ceea ce scrieti voi cele sau cei fara copii e numai teorie. Cred ca si rasfatul are urmarile lui nefaste. Copilul devine egoist. Oare e de preferat sa ne rasfatam copilul, facandu-i toate capriciile sau e mai bine a-i administra o palma atunci cand o merita? Din clipa in care copiii incep sa inteleaga de vorba nu mai consider ca e necesar a se apela la bataie, oricat de putina ar fi ea. Cei dintre voi, care nu ati primit nici o palma in copilarie ati fost probabil foarte cuminti, ati invatat bine si nu ati suparat pe nimeni cu nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am zis niciodata ca unui copil trebuie sa ii faci toate mofturile. Si asta mi se pare o cale usoara: in loc sa te ocupi de educatia lui, ii iei tot ce isi doreste ca sa nu te deranjeze. Asta pentru cine isi permite. Te felicit Anca pentru copii tai, inseamna ca ai stiut sa ti-i cresti daca era rareori nevoie de o mica atentionare.
"La noi se ajungea la imbratisare si pupaturi DUPA ce discutam problema. Ori nu copilul discuta cu mine ci eu cu el, nu?" 1. Zicea cineva ca dupa ce era obosita si mai scapa o palma copilului mergea imediat la el si isi cerea scuze. Un astfel de comportament l-am criticat. Nu am facut referire la tine. 2. Eu inca raman la ideea ca atat parintii cat si copii invata unul de la celalalt. Chiar si un adult are multe de invatat de la copilasul de 3 ani, care este receptiv si intelege atatea. Nu am zis niciodata ca e mai intelept. "Pana atunci ceea ce scrieti voi cele sau cei fara copii e numai teorie" Am spus si mai repet, am vorbit din perspectiva copilului.De aceea nici nu judec pe cele care aproba bataia; nu am fost in pielea lor sa vad cum e; dar am exemplul parintilor mei ca se poate si altfel. Toate opiniile mele sunt fondate pe experientele mele proprii, pe ceea ce am trait in copilarie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si crezi ca bataia l-a dus pe caile bune? bataia cred ca l-a transformat intr-un adolescent "calm". Ai vorbit cu el vre-o data de la om la om sa vezi cat e de gol inauntru chiar daca acum e "plin" de succesul impins de parinti (din dorinta parintilor de realizare?) Tare nu imi miroase a bine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bai frata, daca nu esti in stare sa respecti ce te-a sfatuit Hristos in Biblie, rabdare, rabdare si iar rabdare...mai bine va legati trompele si sa nu mai procreati dragele mele ca nu e nici una obligata atata timp cat stii ca nu esti in stare sa ai grija de un copil. Decat sa il imbolnavesti psihic (sa iti mosteneasca tie mendrele) mai bine luati-va un caine sau o pisica. Ce mama e aia "cica e obosita". pai frate inseamna cada omul iti vine de la serviciu obosit (mai ales aia care presteaza munca fizica sau munca intelectuala epuizanta) sa traga niste mame de batai nevestelor de sa le sara ochii din cap (si unele aici chiar ar merita-o sa faca poate diferenta, poate asa s-ar convinge ca si unui copil nu i-ar conveni sa fie batut doar ca maica-sa habar nu are sa isi tina nervii in frau si ii varsa pe biata progenitura). Asa logica nu am mai pomenit-o. Si cred ca proverbul asta e foarte invechit. Cu respectul pentru experienta de viata si varsta unora de aici...acum chiar oul invata pe gaina. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|