Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 09:51:26
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit

Cocorel
"Dar de educatia sexuala ce ziceti,trebe predata?"
Personal cred ca da , deoarece marea majoritate a parintilor nu prea stau de vb cu copii lor despre acest subiect :sexul...In plus prin educatie se poate preintampina rata nasterilor , adica scaderea numarului de copii cu copii , precum si rata avorturilor si a nou nascutilor din tomberoane.....Apoi...se poate deprinde modul de prevenire al raspandirii bolilor sexuale...Deci nu cred sa fie ceva rau...Daca gresesc, sa fiu iertata!
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:07:04
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Scoala duminicala ? Ore de cateheza pentru copii, organizate la nivel de parohie ? Nu suna mai bine decat "ora de religie" la scoala de stat ?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:09:12
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Cocorel
"Dar de educatia sexuala ce ziceti,trebe predata?"
Personal cred ca da , deoarece marea majoritate a parintilor nu prea stau de vb cu copii lor despre acest subiect :sexul...In plus prin educatie se poate preintampina rata nasterilor , adica scaderea numarului de copii cu copii , precum si rata avorturilor si a nou nascutilor din tomberoane.....Apoi...se poate deprinde modul de prevenire al raspandirii bolilor sexuale...Deci nu cred sa fie ceva rau...Daca gresesc, sa fiu iertata!
Eu zic ca gresesti pentru ca "numarul de copii cu copii" a crescut de cand se vorbeste in scoli de metode de contraceptie.De fapt se deschide usa catre preocuparile sexuale si copii nu au mereu banii de prezervative.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:09:32
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Scoala duminicala ? Ore de cateheza pentru copii, organizate la nivel de parohie ? Nu suna mai bine decat "ora de religie" la scoala de stat ?
Sa stii ca zici tu ceva si zici bine ca o varianta....
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:11:07
Banned

Unhappy

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Eu zic ca gresesti pentru ca "numarul de copii cu copii" a crescut de cand se vorbeste in scoli de metode de contraceptie.De fapt se deschide usa catre preocuparile sexuale si copii nu au mereu banii de prezervative.
Poate este asa , sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc, dar crede-ma ca au fost si inainte de revolutie multe cazuri de nasteri in randul minorelor, dar nu s-a stiut....
ps.oricum ar fi ff bine daca de acasa din familie s-ar face mai multa educatie....
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:15:51
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Cum probabil ca 98% dintre copii nu vin/nu sunt adusi duminica la biserica, scoala duminicala nu are nici un rost. Din pacate, modalitatea cea mai usoara si cu potential efect este sa mergi unde copiii sunt deja, adica la scoala. Apoi, daca ii chemi sambata la biserica pentru cateheza, probabil foarte putini vor veni. Duminica si asa Sf. Liturghie dureaza 2 ore, unde sa mai incapa si o ora de cateheza?
Vechi 12.02.2011, 10:21:05
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit se poate calatorule

Am dat exemplu cu contraceptia doar vs religie in scoli.Prin raspunsul tau confirmi ca si daca vorbim si daca nu vorbim despre un lucru ala oricum se intampla prin libera alegere (Copii cu copii si inainte si acum) Deci si cu credinta este tot asa: si vorbimd si nevorbind cine va crede va crede pentru ca asa a ales important e sa fie informat in alegeri.Si Religia poate fi vazuta ca o informare.ca o teorie in scoli.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:25:38
Banned

Implicit

Poi, pana la urma este libera alegere a fiecaruia , nu?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:48:43
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Vai de-aș fi profesor de religie... Vai... Mi-e și milă de sărăcuțele caiete de matematică care ar fi aruncate cu desăvârșire pe geam. Vai și de cărțile de joc, revistele și toate cele care se vor transforma dintr-un întreg în niște foarte mici fragmențele, depozitate în coșul de gunoi...
Bravooo
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 10:55:28
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Vai de-aș fi profesor de religie... Vai... Mi-e și milă de sărăcuțele caiete de matematică care ar fi aruncate cu desăvârșire pe geam. Vai și de cărțile de joc, revistele și toate cele care se vor transforma dintr-un întreg în niște foarte mici fragmențele, depozitate în coșul de gunoi...
Imi amintiti foarte mult de personajul Margaret White din "Carrie"- Stephen King....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42