Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 20:29:27
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Corect asta...la fel și cei care au plecat de la Ortodoxism la secte sau alte religii. Numai că pentru ortodocșii aflați în prima situație (blesteme, ură etc) există Taina Spovedaniei. Pentru cei care au plecat de la Ortodoxism trebuie să se facă o mică rugăciune și să se lepede de satana în public.
Eu știam că spovedania implică și părăsirea păcatului respectiv. Altfel spovedania = 0.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:30:17
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
S-a verificat: informația este falsă, nu a existat niciun pastor adventist cu acel nume. Cu atât mai puțin unul care să treacă la ortodoxie.
Și cum îl chema pe acel om?
Și de ce să te cred, în primul rând? Pot să zic că am încredere în cel care a trimis filmul pe youtube, chiar dacă nu-l cunosc personal.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:31:25
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Eu știam că spovedania implică și părăsirea păcatului respectiv. Altfel spovedania = 0.
Da, implică și părăsirea păcatului, normal. Mai întâi te pocăiești sincer, apoi te mărturisești promițând Domnului că nu mai repeți păcatul și că nu mai faci nici altele.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:31:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
16. Blestemat să fie [...]
Stimată soră, ați găsit undeva în NT vreo învățătură asemănătoare de-a Domnului Hristos?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:33:51
Banned

Implicit

Citat:
Și cum îl chema pe acel om?
Și de ce să te cred, în primul rând? Pot să zic că am încredere în cel care a trimis filmul pe youtube, chiar dacă nu-l cunosc personal.
Nu-l chema nicicum: nu există pastor adventist care să fi trecut la ortodoxie. Cine a făcut verificarea a mers și mai departe în demersul lui: nici măcar la Mișcarea pentru Reformă nu a e existat un asemenea caz. Și hai să fim serioși... credem mai degrabă un anonim youtubist, decât un comunicat oficial al Bisericii?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:35:13
Banned

Implicit

Citat:
Da, implică și părăsirea păcatului, normal. Mai întâi te pocăiești sincer, apoi te mărturisești promițând Domnului că nu mai repeți păcatul și că nu mai faci nici altele.
Ferice de tine dacă faci așa!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:38:44
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Stimată soră, ați găsit undeva în NT vreo învățătură asemănătoare de-a Domnului Hristos?
Sfanta Evanghelie după Matei

Cap. 25

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.

A doua epistolă Sobornicească a Sfantului Apostol Petru
Cap. 2

14. Având ochii plini de pofta desfrânării și fiind nesățioși de păcat, ei amăgesc sufletele cele nestatornice; inima lor e deprinsă la lăcomie și sunt fiii blestemului.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:40:19
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
Nu, eu nu am blestemat pe nimeni atunci, inainte de botez, nici nu mi s-a cerut !Am inteles ca nu se mai practica acest lucru, desi am fost botezata la Manastire.
Pentru o persoana a secolului XXI este foarte greu de inteles aceasta mentalitate de acum vreo 4000(?) de ani. , dar poate ati citit Vechiul Testament.
Da, am citit Vechiul Testament dar intre timp a mai fost scris inca unul. Nou.
In Noul Testament au fost abrogate o seama de porunci ale celui vechi.
După cum a zis Mantuitorul Hristos: „Ați auzit că s-a zis celor de demult...Eu însă vă spun vouă:...”

Dar după ce ați aparat cu strasnicie randuiala ortodoxa, după ce afirmati ca nu ati primit nici o derogare de la ea, după ce mi-ati dat linkul, acum imi spuneti ca, de fapt randuiala nici nu se mai practica asa cum e scrisa...
Ma intreb de ce nu stiu asta cei de la Manastirea Dervent?

Și mai stiam ca in Biserica Ortodoxa nimic nu s-a schimbat, toate sunt asa cum au fost randuite de multe sute de ani. Pentru ca sunt desavarsite.
Mda, probabil ca se mai fac si in ortodoxie reforme.

Multumesc pentru informatiile oferite, multe binecuvantari in noul an.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:41:05
Banned

Implicit

Citat:
Sfanta Evanghelie după Matei

Cap. 25

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.

A doua epistolă Sobornicească a Sfantului Apostol Petru
Cap. 2

14. Având ochii plini de pofta desfrânării și fiind nesățioși de păcat, ei amăgesc sufletele cele nestatornice; inima lor e deprinsă la lăcomie și sunt fiii blestemului.
Dumnezeu are tot dreptul să blesteme și o va face la Ziua Judecății. Eu m-am referit dacă învățătura lui Hristos permite unui om să blesteme pe alt om. Sper că acum m-am făcut înțeles...
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:44:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul
Mda, probabil ca se mai fac si in ortodoxie reforme.
Trebuie să recunosc cu umilință că în ciuda scepticismului meu, Biserica Ortodoxă face și reforme. Una importantă (din puctul de vedere al adventiștilor) este recenta reformă a calendarului ortodox românesc: Patriarhia Ortodoxă Română recunoaste oficial prin calendarul pe anul 2011 că duminică este ziua întâia a săptămânii, iar sâmbăta este a șaptea.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09