Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2026, 20:46:03
iustin_dumitru iustin_dumitru is online now
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:

1) Cea mai simplă, cuprinzătoare și puternică rugăciune este rugăciune inimii:
”Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”
Ea cuprinde smerenia(păcătosul), lauda(Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu) și binecuvântarea(miluiește-mă).

2) Dacă tu simți nedumerire sau nepotrivire, bănuiesc că ai adoptat rugăciunea după sfatul altuia, nu din convingerea ta că
așa e bine.; ai răbdare și așteaptă până Dumnezeu îți va da ”luminarea” de a o adopta, a o îmbunătății sau de a o schimba.

3) De asemenea, cred că este nevoie să îți asumi(dar nu orbește) și tu puterea harului primit, după ce verifici sau ceri sfatul altora pe care-i socotești mai avansați. Orice binecuvântare ceri, vei primi; la momentul potrivit.

4) Cum pot verifica? Punându-mi întrebări: Ce folos am din asta? Cui folosește? Mă întărește în fața durerii sau mă face să o ocolesc?
Dacă îmi aduce suferință, atunci e garantat că vine de la Duhul Sfânt.
1) Da ,uite ca nu m-am gandit la aspectul de lauda "Isuse Hriustoase, Fiul al Lui Dumnezeu" este o lauda intradevar , caci marturisesti dumnezeirea lui Hristos

2)4) Nu sunt genul care face ca trebuie ceva, ca nu functioneaza. Dimpotriva ,imi pun intrebari despre mine , si in plus de asta vreau sa gasesc mereu legatura cu Hristos in tot ce zic si fac.

Nedumerirea nu provine din lipsa intrebarilor, ci de la aceea ca autorul spune ca lauda pe Domnul , si atunci cred ca intra un gand lumesc in mine : fie constat ca eu nu simt lauda, fie ma panichez ca nu o pot simti , probabil o fac ca si pe ceva literal , ca un fel de sentiment de lauda care ar trebui sa il simt .

Atat cat cer harul laudei e ok, dar cand ar fi trebuit sa il simt eu ,atunci ma ia pe nepregatite.

Dar daca imi mut gandul la Hristos, atunci prin El simt si reproduc in mine lauda ,lauda adusa Tatalui prin Hristos, asa cum si El a cautat mereu.

3) "cred că este nevoie să îți asumi(dar nu orbește) și tu puterea harului primit"

Cum adica sa imi asum puterea harului primit ? Poti exlica ce ai vrut sa zici?

PS Multumesc mult de raspunsurile tale , chiar ma ajuta sa pot intreba pe cineva.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare