![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si ma gandeam ca in Evanghelie ,nu prea avem rugaciuni catre Domnul cu adaosul ca cel care o adreseaza e pacatos. Singura care nici macar nu a recunoscut cu vorbe,dear cu lacrimi, a fost femeia desfranata care ii saruta picioarele , si pe care a iertat-o pentru dragostea ei. Si Petru care zice "Pleaca de la minme Doamne ca sunt om pacatos" , dar care primeste contrariul In schimb "milueste-ma" avem o gramada : videca boala mea , copilul meu, foamea, furia vantului " etc Deci ce sens ar avea un pacatos sa ceara o miluire si in ce ar consta aceasta miluire? Aici intervine constiinta pacatului, iar miluirea este iertarea, in primul rand, apoi daruirea bunatatilor Dumnezeiesti, care eu ca si pacatos nu le cer explicit ca nu le stiu. Pe mine ma apasa doar pacatul. Dar cande afirmai ca se pune accent pe dragostea cu care o spui, asta cum am putea sa o devoalam ? Unde ar fi dragostea ,si a cui catre cine , in cererea aceasta "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul"? Eu am simtit slavirea caci, pleaca de la Iisus ,care e om, si ajunge la Fiul Lui Dumnezeu, deci este o marturisire , o revelatie, asemanatoare cu a lui Petru. Citat:
Unde ai mai intalnit aceasta interpretare, imi poti da referinte? Sau mai bine un exemplu in NT de pocainta, revelat prin lumina perfectiunii divinitatii,nu prin reamintirea pacatelor proprii. Psalmul citat e ok, dar poate gasesti si in NT. De exemplu te ajut eu, cum se vede in pasajul cu Zaheu ideea aceasta? Dar e cam evident. Poate gasesti tu un altul. |
|
|