![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Se pare ca ai avut activitate nu gluma :))).
Una peste alta, consider ca este foarte important ce ai scris aici. Este foarte interesant cum ei rastalmacesc o grămadă de versete, neînțelegând nimic din ceea ce citesc. A considera ca icoanele sunt idoli, este deja cea mai mare erezie posibila. Sunt zeci de marturii pe care le avem cu preoți care fac minuni cu ajutorul Sfinților, asa cum este cea mai recenta în cazul Părintelui Nicolae Dima ce a primit revelație de la un mare călugăr din Dobrogea, iar cu ajutorul Sfinților, a vindecat pe fiica sa, și a descoperit ca nu era tumoare pe creier, ci un chist în creierul fiicei sale. Cat despre restul fazelor cu comisionul... se vede clar pe unde se duce treaba. Nu e vorba de religie ci mai mult de mammonism (banii, una dintre sferele eului, practicata la cel mai mare și mai distructiv nivel). Când ajungi sa dai mai multa importanță banilor decât tradițiilor religioase, unele seculare chiar, este clar cam de ce baricada lucrezi
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare poți să înțelegi din această introducere care este scopul ascuns al apariției protestantismului? Scop care se execută de adepții ei întocmai cum povestești tu și care a fost ”ridicat la ceruri” prin jertfe ascunse de ochii lumii în aceeași zi. Ca să înțelgi mai multe despre acet tip de ”coincidențe”, vezi aici: https://bogdanherzog.ro/nelinistitoa...azul-colectiv/ și aici https://bogdanherzog.ro/incendiul-de...ctiv-addendum/ + comentariul (obligatoriu!) ..... Citat:
De-acum (zic eu), poate ar fi bine să te scuzi că nu ai voie/dreptul/nu vrei să vorbești cu ei fiindcă ei au apărut din ”voința” care se manifestă(fără inspirație divină, dimpotrivă) în ziua inaugurării lor.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cat despre configuratia astrala a Protestantilor, nu trebuie sa ne mire ca au apărut exact de Halloween. Normal Halloween (Hallows Eve) etc mai este cunoscuta si ca Samhain, unde valul din văzduh se "sensibilizeaza", permitând comunicarea mesajelor de dincolo. Nu ma mira ca ei au ales însă să primească un mesaj eronat, mai ales când atât fortele bune dar si cele malefice lucrează la un nivel mult mai profund.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) Last edited by Andrew; 03.03.2025 at 06:38:36. |
|
|
|||
|
|||
|
Așa a fost proiectat/programat/hotărât să apară.
|
|||
|
|||
|
Apreciez muncă, râvna și dedicarea pentru misiunea ta personală, în numele ortodoxiei.
Sunt convins că indiferent de cult pot fi oameni atât sinceri, cât și cu interese nu tocmai spirituale. Eu n-am granițe cu privire la religie sau spiritualitate, și încerc să văd ce ne unește,mai degrabă decât ce ne separă. Vreau mereu să creem un mediu de pace,de colaborare și de unire întru credință. Ură, conflictele și discordia nu sunt de la Dumnezeu,ci de la Satan. Desigur, fiecare are dreptul să-și apere credința, însă să nu uităm toți cei care îl mărturisim pe Hristos și credem în Dumnezeu,cel revelat în Sfânta Scriptură… Ioan 14:27 VBRC2020 [27] Pace vă las vouă, pacea mea v-o dau vouă. Eu nu v-o dau așa cum o dă lumea. Să nu se tulbure inima voastră, nici să nu se teamă! 1.Nu știu exact ce variantă de traducere Cornilescu ai folosit, dar în cea “clasică 1924”,nu este înlocuit “chip cioplit “ cu “icoană”și nici în cea “traducerea literală 1931”. Exodul 20:4 VDC [4] Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul. Deuteronomul 5:8 VDC [8] Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus, în ceruri, sau jos, pe pământ, sau în ape sub pământ. 2.Chiar dacă diferă puțin traducerea psalmilor,și tu te refereai la psalmul 150, versetul 1 din traducerea BOR,care este așa: “Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui.” Iar în Cornilescu așa, Psalmul 150:1 VDC [1] Lăudați pe Domnul! Lăudați pe Dumnezeu în Locașul Lui cel Sfânt, lăudați-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui! Iar în traducere Bisericii Catolice: Psalmi 150:1 VBRC2020 [1] Aleluia! Lăudați-l pe Domnul în sanctuarul său, lăudați-l în firmamentul puterii sale! Stai liniștit că nu-i o conspirație împotriva BOR,cu aceste traduceri. Mai jos vezi că nu a exclus Cornilescu termenul sfinți, întrucât îl găsești în psalmul 149: Psalmii 149:5 VDCL [5] Să salte sfinții cu slavă, să cânte de bucurie pe paturile lor! 3.Cu privire la Luca capitol 1, referitor la Fecioara Maria…. Avem varianta ortodoxă: 28.Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. 29.Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Nu înțeleg ce anume a scos Cornilescu? Luca 1:28 VDCL [28] Și îngerul a intrat la ea și a zis: Bucură‐te, cea căreia i s‐a făcut mare har; Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. Există două variante de traducere și la Cornilescu, însă în cea literală a păstrat “bucura-te”,iar în cealaltă a pus plecăciune… Luca 1:28-29 VDC [28] Îngerul a intrat la ea și a zis: „Plecăciune ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!” [29] Tulburată foarte mult de cuvintele acestea, Maria se întreba singură ce putea să însemne urarea aceasta. Să nu transformăm totul într-o conspirație,dragii mei și într-o ură unul împotriva celuilalt. Să ne unim in dragoste și credința!
|
||||
|
||||
|
Citat:
[i]Sunt convins că indiferent de cult pot fi oameni atât sinceri, cât și cu interese nu tocmai spirituale. - Absolut corect. Este exact ca in vorba românească "fiecare gradina are propriile-i uscaturi". Exista, indiferent de religie / cult oameni cu interese și preocupari spirituale, intr-adevar. Cat despre restul lucrurilor... mi se pare chiar absurd sa se creeze conspirații pe genul Biblic, mai ales când am văzut foarte clar acum ca traducerile coincid.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Romani 1:23. Și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și tîrîtoare Apocalipsa 13 : 15 I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească și să facă să fie omorîți toți cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Mai e încă un loc în Apocalipsa, deci e real ce zice fratele de cauză și de crez creștin AdrIun.
|
|||
|
|||
|
Continuând cu referința din traducerea Bisericii Catolice:
Romani 1:23 VBRC2020 [23] și au înlocuit gloria Dumnezeului nepieritor cu asemănarea chipului omului pieritor, al păsărilor, al patrupedelor și al reptilelor. Varianta ortodoxă: 23.Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor. Varianta my friend: Romani 1:23 VDC [23] și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare. Și acum vom lua originalul să vedem cine are dreptate: Romani 1:23 Textul în greacă καὶ ἤλλαξαν τὴν δόξαν τοῦ ἀφθάρτου θεοῦ ἐν ὁμοιώματι εἰκόνος φθαρτοῦ ἀνθρώπου καὶ πετεινῶν καὶ τετραπόδων καὶ ἑρπετῶν. Transcriere fonetică: kai ēllaxan tēn doxan tou aphthartou Theou en homoiōmati EIKONOS phthartou anthrōpou kai peteinōn kai tetrapodōn kai herpetōn. Traducere literală: „Și au schimbat slava Dumnezeului nepieritor într-o asemănare a EIKONOS unui om pieritor, a păsărilor, a patrupedelor și a târâtoarelor.” EIKONOS= Icoană,Imagine,chip, reprezentare ,idol . Deci nu-i greșit deloc utilizarea ICOANĂ. Mai degrabă cred că au dres traducerea BC și BO pentru a nu se confunda aceste pasaje care condamna idolatria cu cultul cinstirii icoanelor și statuilor.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 03.03.2025 at 21:53:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 03.03.2025 at 11:32:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Continuăm cu textul oferit de colegul nostru ,scuze că intervin pe ceea ce ce ai adus, însă ca de obicei îmi place să discut in contradictoriu:))
Dacă o să apară persoane de la neoprotestanti care se vor lua de ortodoxie sau catolicism, promit că voi fi primul care intră în “luptă”:)) Încă o dată mă bucură râvna și interesul pentru cuvântul lui Dumnezeu și Biserica Sa ,cea nevăzută compusă din toți credincioșii. Voi folosit traducerea Bisericii Catolice,ca text de referință, să fie teren neutru… Deci vom continua cu pasajul invocat de tine : 2 Tesaloniceni 2:15 VBRC2020 [15] Așadar, fraților, rămâneți tari și țineți TRADIȚIILE pe care le-ați primit fie prin cuvânt, fie prin scrisoarea noastră! Aici avem varianta ortodoxă: 15. Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți PREDANIILE pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. Iar prietenul meu Cornilescu vine cu: 2 Tesaloniceni 2:15 VDC [15] Așadar, fraților, rămâneți tari și țineți ÎNVĂȚĂTURILE pe care le-ați primit fie prin viu grai, fie prin epistola noastră. Deci care sa fie varianta corectă,dragii mei? Tradiții,Predanii sau Învățături? Indiferent de variantă acest pasaj este un argument în favoarea Sfintei Tradiții sau a integrării învățăturilor transmise prin viu grai de către Iisus Hristos,apostoli și biserică de-a lungul istoriei sale. La acea vreme logic nu exista o Sfântă Tradiție,textul se referă la atenția asupra ceea ce apostolii le spuneau fraților, comunității, biserici din acele locuri, adică predici, cuvântări etc. Vă dați seama ca nu s-a putut scrie sau înregistra tot ce se vorbea. Deci pasajul atrage atenția să se țină cont despre ce li s-au transmis verbal sau prin viu grai și continuă,fie prin epistola… Este acest pasaj un argument în favoarea Sfintei Tradiții? Eu zic că da, însă pasajul in sine atrage mai degrabă atenția asupra ceea ce am spus mai sus. Mai departe cu: 2 Petru 1:20 VBRC2020 [20] Înainte de toate, să știți aceasta: nicio profeție a Scripturii nu se interpretează după propria părere a cuiva, Varianta ortodoxă: 20. Aceasta știind mai dinainte că nicio prorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; Și my friend: 2 Petru 1:20 VDC [20] Fiindcă, mai întâi de toate, să știți că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. Eh,aici my friend Cornilescu a dres puțin pasajul,iar BC și BOR merg cam de mânuță. Colegul nostru Andrei invoca acest pasaj,ca și contraargument pentru curentul neoprotestant de interpretare individuală (sau cum îi taie capul pe fiecare) a Sfintei Scripturi. In primul rând pasajul se referă clar doar la profeție/proorocie. Aici my man Cornilescu a fost cam șmecher, recunosc, întrucât a nuanțat ideea de a nu se interpreta profețiile singure,ci mai degrabă împreună cu alte profeții. Dar boșii cei mari zic altceva,ci mai degrabă a nu se interpreta profețiile fiecare de capul lui. Însă pasajul nu se poate aduce ca piedică împotriva citirii și studiului și înțelegerii individuale a Sfintei Scripturi, întrucât se referă strict la proorociri. Așa,mai avem o referință biblică, întrucât la celelalte mențiuni,voi interveni separat. Referința cu Filioque, parcă : Ioan 15:26 VBRC2020 [26] Când va veni Mângâietorul pe care eu vi-l voi trimite de la Tatăl, Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, el va da mărturie despre mine. Varianta ortodoxă: 26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. Cornilescu: Ioan 15:26 VDC [26] Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine. Biblic stăm bine toți 3 pe Sfântul Duh,care purcede de la Tatăl. Totuși nu intrăm acum in Filioque, însă nu văd o problemă cu a admite că vine și de la Fiul, având în vedere Sfânta Treime,pare mai corect așa. In final ultima referință la Botez: Marcu 16:16 VBRC2020 [16] Cine va crede și va fi botezat se va mântui; iar cine nu va crede va fi condamnat. Varianta ortodoxă: 16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. Marcu 16:16 VDC [16] Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit. Avem iarăși o mică nuanța “se va mântui” și “va fi mântuit”... Adică varianta “pocăită” forțează ideea de mântuire automată,pe când celelalte două implică acesta mântuire la posibilitate.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 03.03.2025 at 12:49:28. |
|
|