Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Muzica Bisericeasca

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2024, 21:38:48
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Am senzatia ca era ceva de genul - nu va bagati in treburile mele ca nici eu nu ma bag intr-ale voastre. Insa tovarasii se cam bagau si Covaci i-a tratat cu indiferenta pana la capat, pai prin 76 cand a plecat prima data nu mai avea nici un concert, nu i se mai aproba nimic.
L-au lăsat destul să țină concerte pe stadioane el zice că totul era contra șpagă, dar chiar și așa, dacă erai suspect sau incomodai statul te băga la pușcărie.
Plus că nu mai ieșeai niciodată din țară, cazul Calciu a fost singular că s-a aflat în comunitatea internațională.

Eu nu-mi imaginez că în China sau Coreea de Nord dacă ești văzut ca periculos pt regim ți se dă un șut în fund peste graniță să scape de tine, din contra stai în niște pușcării de evul mediu și nu mai vezi lumina zilei.

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Insa faptul ca nu-i pupau in cur, macar asa 5 minute cum facea Paunescu la fiecare cenaclu, nu se coafau si imbracau regulamentar dupa linia partidului, de acolo li s-a tras. Insa partea buna e ca muzica lor a ramas si inca suna bine dupa 50 de ani si chiar suna romaneste.
Nici Vali Sterian nu era coafat regulamentar și nu apărea cu ode politice, iar Covaci avea avantaj că mama sa Tamara știa să facă costume de tot felul, făcuse avere din costume populare.
Deci el știa arte vizuale, plastice, le îmbina cu puțină muzică și așa era ingredientul de semi originalitate, că și ei copiau.

Am înțeles că și în URSS și Yugoslavia erau trupe de rock utilizate de regim pt a mai disipa controlat niște energii de revoltă.

Thread Tools
Moduri de afișare