Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2020, 19:41:09
alexlucian alexlucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.02.2014
Implicit

[quote=Iorest;665772]

Putea să spună dar se va scuza că nici tu nu l-ai întrebat, o șmecherie circulară care evită să recunoască neatenția.
Un preot disciplinat îți transmite tot în timpul spovedaniei.

Nu a vrut să te jignească, în cel mai bun caz a vrut să te încerce dacă faci față la un test blitz ca ucenic, în cel mai rău caz te dă la o parte pt că nu ai funcții, bani, etc și vrea să-și facă un cerc doar de oameni cu stare și cu poziție socială.

Nu vrea însă nici să te alunge, nu cred asta, în cel mai rău caz te lasă la urmă în lista de priorități există și astfel de preoți din păcate.

Asa ma gandeam si eu, ca m-a cam evitat. Mai ales ca e o biserica centrala, unde vin doamne cu palarii si pensionari verzi ca bradul..

Pe de alta parte, eu, indiferent de prreotul la care merg sa ma spovedesc- ca e bun, ca e rau- intodeauna consider ca mi-am facut datoria si sunt multumit ca am ajuns intr-un alt post, sa ma spovedesc. Ca mi-a dat agheazma mare, ca mi-a dat impartasanie etc nici nu mai conteaza.

Dar tot reluand filmul in capul meu, ce a facut intamplarea asta sa fie asa inedita a fost faptul ca m-a oprit de la Impartasanie in fata potirului. Iar la usa altarului , cand a iesit a doua oara, mi-a explicat ca am avut pacate dar nici nu mi-a dat agheazma mare din prima. Noroc ca am intrebat eu 'Macar agheazma mare imi dati?' Si a trebuit sa mai astept inca ceva timp. De mai bine de 20 de ani , spovedindu-ma aproape in fiecare post al Craciunului si al Pastelui, si in Romania si in strainatate (cativa ani buni), la diferiti preoti - asa situatie n-am mai intalnit. De cele mai multe ori am primit Impartasanie. De cateva ori aghiazma mare. Dar niciodata nu m-a lasat cineva in coada de peste. Sau sa-mi spuna sa vin peste ceva timp sa ma spovedesc din nou, fara sa-mi dea nimic. Intotdeauna la mine spovedaniile au avut o finalitate. Acum,poate s-or fi schimbat regulile recent.

Oricum, intre timp m-am mai calmat. Dar tot nu cred ca o sa ma intorc la el, nu prea vad rostul.

Last edited by alexlucian; 18.08.2020 at 19:55:40.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare