![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cerne Doamne linistea uitarii
Peste nesfarsita suferinta Seamana intinderi de credinta Si sporeste roua indurarii Rasadeste Doamne Dragostea si crinul In ogorul napadit de ura Si asterene peste munti de zgura Linistea iertarea si seninul Cerne Doamne linistea uitatrii Peste nesfarsita suferinta Seamana intinderi de credinta Si sporeste roua indurariï |
|
|
||||
|
||||
|
"Rugă" de Corneliu Coposu.
Paula Seling doar o cântă. |
|
|
|||
|
|||
|
Lung e, Doamne, Postul Mare si departe-i Invierea,
Grea e crucea asta-n spate,desi e dulce ca mierea, Dulce e ca mierea crucea, ca-i purtata cu Hristos, Insa de sub cruce curge sange rosu de pe os. Multa e din lume-n mine cea durere de o port, Care-o port cu Sfantul Pavel, cat oi sta in acest cort. Si mi-e dor de Inviere, dar mai e pan'la Calvar Ca mai trebuie sa curga dintru Domnul Dar si Har. Curge sangele siroaie de la crestet pana jos, Curge sangele siroaie: Harul Domnului Hristos. Am mancat din carnea-paine si-am baut din sange-vin: Hrana zilelor de Cina, si de Paste, si de chin. A murit pe cruce Domnul... am murit si eu cu El... Maica Sfanta, unde-i Fiul?-A murit de jertfa, miel! Nu mai plange, Maica Sfanta, ca a treia zi invie, Domnul nostru, Domnul Nostru, nu mai moare pe vecie! A-nviat din groapa-adanca, calcand cu moartea pe moarte Dandu-ne in veci si noua, o cu totul alta soarte... Lung afost si Postul Mare, dar acum e Invierea, Sfanta zi de Inviere: darul Domnului Hristos. Ce-a-nviat cu carnea-I sfanta, peste sange, peste os S-a-aratat si Maicii Sfinte si Mariei din Magdala, S-a-aratat intai in taina, iar apoi, cu toata fala; Dar nu s-a-aratat la lume, ci doara la ucenici Sa-I vesteasca invatatura la cei mari si la cei mici; Sa-I vesteasca-nvatatura, adica a Lui Iubire, Ce e mostenire-ntreaga, pentru noi, de Fericire, Caci nu-i alta fericire, ce ni-i data pe pamant Decat sa-L iubim pe Domnul, Domnul mare, Domnul Sfant. Octavian Cosma
|
|||
|
|||
|
Din Adevar si din Iubire imi fac si patrie si crez,
In viata mea mai sus ca ele nimic nu vreau sa mai asez. (?????)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 28.06.2021 at 02:26:17. |
|
|
|||
|
|||
|
O Doamne, ai milă
O Doamne, ai milă de cei care-i chemi să vină pe urmele Tale, ajută-i în lupta din grelele vremi nimic să nu-i frîngă pe cale! - Ajută-l pe-acel care-n urmă-a lăsat prea mari prietenii sau păcate să nu-l mai întoarcă din drumul curat dorința spre cele lăsate. - Ajută-l pe-acel ce-a lăsat pe pămînt iubiri prea adînci și prea grele să nu-Ți lase calea cu sufletul frînt și inima-ntoarsă spre ele. - Ajută-l pe-acel ce-a lăsat multe-averi și scapă-l de orice robie ca slobod de-a lumii deșarte poveri să-Ți poată urma numai Ție. - Ajută-l pe-acela cu suflet legat ce-ascunse păcate mai ține căci cel care Tu nu-l desparți de păcat păcatu-l desparte de Tine. - Ajută-l pe-acel ce plecînd lasă tot pe veci să se rupă de toate să n-ajungă stîlp ca femeia lui Lot privind blestemata cetate. - Ajută-l pe-acel ce-a ajuns pe altar și nu-i pregătit de-njunghiere să nu-l piardă frica de-al morții hotar pierind la un pas de-nviere. Ajută-i pe toți cînd e clipa cea grea să biruie tot ce-i mai leagă ca dînd lumea-ntreagă pe dragostea Ta să afle-a Ta dragoste-ntreagă. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
|
||||
|
||||
|
"Cu ce-ai rămas din flăcări" (Traian Dorz)
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 19:15:49 |
| Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 16:59:15 |
| Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 12:46:00 |
| Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 15:31:41 |
|
|