Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2018, 20:30:00
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Iar eu ti-am zis ca ce zici tu p'acolo, e un cliseu de doi bani.
Crezi ca ar trebui sa-ti mai spun si ca e o generalizare prosteasca?

Pana una alta eu studiez Biblia mai mult decat tine si o cunosc mai bine. Deci, aici pe forum, cade.

Nu exista niciun studiu serios care sa-ti sustina asertiunea.
Ar fi si foarte dificil de realizat.

Last edited by Penticostalul Traditional; 17.02.2018 at 20:32:35.
Vechi 17.02.2018, 23:29:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai
(a Lăsatului sec de brânză)
Mt. 6, 14-21
Zis-a Domnul: Dacă veți ierta oamenilor greșelile lor, va ierta și vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar dacă nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre. Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își întunecă fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor. Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală, ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură, ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică și unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.
Vechi 17.02.2018, 23:30:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Post binecuvântat :)
Vechi 18.02.2018, 00:03:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mt. 6, 14-21
Zis-a Domnul: Dacă veți ierta oamenilor greșelile lor, va ierta și vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar dacă nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre.
Eu te iert, Cristi, fii sigur de asta!
Nu am dreptul sa nu te iert. Am nevoie mereu de iertarea Domnului si stiu ca daca nu iert, nu mi se va ierta.

Dar tu trebuie sa iti ceri iertare. Problema serioasa consta in faptul ca tu nu ti-ai cerut iertare pentru ca m-ai facut imbecil, nebun, prost, macar ca eu nu iti adresasem niciun cuvant. Asa ceva un crestin nu face. Sau, daca se intampla sa cada in greseala, isi cere iertare. Mantuitorul ne-a cerut sa ne cerem iertare cand gresim si sa iertam cand cineva ne greseste.

Asta e cea mai concludenta invatatura a Domnului:
Luca 17:3,4
Luați aminte la voi înșivă. De-ți va greși fratele tău, dojenește-l și dacă se va pocăi, iartă-l. Și chiar dacă îți va greși de șapte ori într-o zi și de șapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.
Cand e un conflict intre doi crestini, noi ii indemnam repede sa se ierte unul pe altul.
Iisus insa NU ne invata asa. Daca fratele tau iti greseste, Domnul nu iti cere sa-i acorzi repede o iertare superficiala.
Domnul nu iti zice din prima: "iarta-l". Alta e porunca Lui: " - dojeneste-l!". Asta e o chestie foarte complicata pentru ca noi preferam sa facem orice altceva decat sa dojenim cu dragoste.
Ne este teama ca ne vom iesi din fire, ca vom face mai mult rau, ca mai bine ne facem ca ploua.
Iisus insa ne spune clar: "dojeneste-l!".
Iar apoi El, Domnul, conditioneaza iertarea: "si, daca se va pocai, iarta-l". Unii zic "lasa ca ma pocaiesc pe blat, eu singur, nu ma duc la cel caruia i-am gresit, dar ma pocaiesc". Insa Iisus ne taie si retragerea asta si precizeaza: "daca se va întoarce către tine, zicând: mă căiesc, iarta-l".

Vreau sa-ti zic ca eu te iert oricum, si daca te caiesti si daca nu. Nu vreau sa tin legat pe nimeni in inima mea.
Insa Domnul te va ierta doar atunci cand implinesti ceea ce a spus El. Adica atunci cand mergi la fratele tau si zici: "imi pare rau!"

Daca o vei face sau nu, e problema ta.
Eu zic un "Doamne ajuta" sa faci ceea ce e spre binele sufletului tau.
Vechi 18.02.2018, 00:29:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu te iert, Cristi, fii sigur de asta!
Nu am dreptul sa nu te iert.

Mulțumesc și aceași iertare te rog s-o primești și din partea mea :)
Era odată un coleg și un bun prieten de al meu "Pelerin spre rasarit" , penticostal si el , un om deosebit cum rar întâlnești printre noi ortodocșii, un Om printre oameni !
Am avut o corespondență destul de îndelungată cu el , mi-a trimis multe , foarte multe cărți ortodoxe , un om de o finețe rară .
Numele lui real era Cezar :)
Ii duc lipsa aici pe Forum !
In fine , încă odată iertare și:
Doamne ajută :)
Vechi 18.02.2018, 20:50:04
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mulțumesc și aceași iertare te rog s-o primești și din partea mea :)
Era odată un coleg și un bun prieten de al meu "Pelerin spre rasarit" , penticostal si el , un om deosebit cum rar întâlnești printre noi ortodocșii, un Om printre oameni !
Am avut o corespondență destul de îndelungată cu el , mi-a trimis multe , foarte multe cărți ortodoxe , un om de o finețe rară .
Numele lui real era Cezar :)
Ii duc lipsa aici pe Forum !
In fine , încă odată iertare și:
Doamne ajută :)
Multumesc frumos pentru spiritul tau impaciuitor! Si eu l-am rugat pe Cezar sa revina pe forum. El este unic in abordarea lui si ii duc si eu lipsa. Nu e penticostal, este protestant. Sper sa nu-l rabde inima si sa revina :)
Doamne ajuta!
Vechi 18.02.2018, 20:57:50
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Multumesc frumos pentru spiritul tau impaciuitor! Si eu l-am rugat pe Cezar sa revina pe forum. El este unic in abordarea lui si ii duc si eu lipsa. Nu e penticostal, este protestant. Sper sa nu-l rabde inima si sa revina :)
Doamne ajuta!
Doamne ajută !
Vechi 18.02.2018, 21:10:48
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Pelerin nu era/este calvinist?
Vechi 18.02.2018, 22:02:28
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

De ce nu vă faceți toate aceste urări și de ce nu vă puneți toate aceste întrebări folosind MESAGERIA PRIVATĂ?
Eu aici discut doar despre glosolalie și doresc ca și voi să faceți la fel.
Vechi 19.02.2018, 10:20:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Pelerin nu era/este calvinist?
Pe langa faptul ca a spus de fiecare data ca e calvinist am avut si o discutie pe tema calvinismului cu el.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10