![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar eu ti-am zis ca ce zici tu p'acolo, e un cliseu de doi bani.
Crezi ca ar trebui sa-ti mai spun si ca e o generalizare prosteasca? Pana una alta eu studiez Biblia mai mult decat tine si o cunosc mai bine. Deci, aici pe forum, cade. Nu exista niciun studiu serios care sa-ti sustina asertiunea. Ar fi si foarte dificil de realizat. Last edited by Penticostalul Traditional; 17.02.2018 at 20:32:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Duminica Izgonirii lui Adam din Rai
(a Lăsatului sec de brânză) Mt. 6, 14-21 Zis-a Domnul: Dacă veți ierta oamenilor greșelile lor, va ierta și vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar dacă nu veți ierta oamenilor greșelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greșelile voastre. Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își întunecă fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor. Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală, ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură, ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică și unde furii nu le sapă și nu le fură. Căci unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.
|
||||
|
||||
![]()
Post binecuvântat :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am dreptul sa nu te iert. Am nevoie mereu de iertarea Domnului si stiu ca daca nu iert, nu mi se va ierta. Dar tu trebuie sa iti ceri iertare. Problema serioasa consta in faptul ca tu nu ti-ai cerut iertare pentru ca m-ai facut imbecil, nebun, prost, macar ca eu nu iti adresasem niciun cuvant. Asa ceva un crestin nu face. Sau, daca se intampla sa cada in greseala, isi cere iertare. Mantuitorul ne-a cerut sa ne cerem iertare cand gresim si sa iertam cand cineva ne greseste. Asta e cea mai concludenta invatatura a Domnului: Luca 17:3,4Cand e un conflict intre doi crestini, noi ii indemnam repede sa se ierte unul pe altul. Iisus insa NU ne invata asa. Daca fratele tau iti greseste, Domnul nu iti cere sa-i acorzi repede o iertare superficiala. Domnul nu iti zice din prima: "iarta-l". Alta e porunca Lui: " - dojeneste-l!". Asta e o chestie foarte complicata pentru ca noi preferam sa facem orice altceva decat sa dojenim cu dragoste. Ne este teama ca ne vom iesi din fire, ca vom face mai mult rau, ca mai bine ne facem ca ploua. Iisus insa ne spune clar: "dojeneste-l!". Iar apoi El, Domnul, conditioneaza iertarea: "si, daca se va pocai, iarta-l". Unii zic "lasa ca ma pocaiesc pe blat, eu singur, nu ma duc la cel caruia i-am gresit, dar ma pocaiesc". Insa Iisus ne taie si retragerea asta si precizeaza: "daca se va întoarce către tine, zicând: mă căiesc, iarta-l". Vreau sa-ti zic ca eu te iert oricum, si daca te caiesti si daca nu. Nu vreau sa tin legat pe nimeni in inima mea. Insa Domnul te va ierta doar atunci cand implinesti ceea ce a spus El. Adica atunci cand mergi la fratele tau si zici: "imi pare rau!" Daca o vei face sau nu, e problema ta. Eu zic un "Doamne ajuta" sa faci ceea ce e spre binele sufletului tau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era odată un coleg și un bun prieten de al meu "Pelerin spre rasarit" , penticostal si el , un om deosebit cum rar întâlnești printre noi ortodocșii, un Om printre oameni ! Am avut o corespondență destul de îndelungată cu el , mi-a trimis multe , foarte multe cărți ortodoxe , un om de o finețe rară . Numele lui real era Cezar :) Ii duc lipsa aici pe Forum ! In fine , încă odată iertare și: Doamne ajută :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută !
|
|||
|
|||
![]()
Pelerin nu era/este calvinist?
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu vă faceți toate aceste urări și de ce nu vă puneți toate aceste întrebări folosind MESAGERIA PRIVATĂ?
Eu aici discut doar despre glosolalie și doresc ca și voi să faceți la fel. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe langa faptul ca a spus de fiecare data ca e calvinist am avut si o discutie pe tema calvinismului cu el.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|