![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Fiecare caz e particular, eu ți-am vorbit de atitudinea generală. Firește că Hristos nu e brutal și nici nu are cum să fie, pe nimeni nu întoarce dacă omul nu dorește. Mântuire cu de-a sila nu se poate.
În altă ordine de idei, întoarcerea reală nici nu e posibilă dacă propovăduirea o face un moralist. Or, femeia asta s-a întâlnit cu Adevărul întrupat. :) Toți care ne pocăim Îl întâlnim fiindcă ni Se descoperă sub o formă sau alta și, în ultimă instanță, ni Se oferă direct în Sf. Împărtășanie.
|
||||
|
||||
![]()
Intr-o lume ideala in care toti suntem perfecti si toate merg bine si totul iese aliniat si cum nu se poate mai bine atunci iti alegi sotia perfecta, o iei din vitrina, este perfecta si frumoasa toata viata, si la 70 de ani arata ca la 20, este buna, intelegatoare, sanatoasa si toate sunt bune.
Insa intr-o luma in care noi suntem cazuti, lucrurile se strica si se repara. Cu totii gresim, iar Biserica ar trebui sa te ajute sa te recuperezi din greseala si nu sa te osandeasca. MILA VOIESC SI NU JERTFA. Si asa omul trage suficienta durere dintr-o despartire, nu are sens sa il mai condamni pentru o greseala anterioara, chiar daca asta a insemnat o alegere gresita sau altceva. Sunt oameni care efectiv nu rezista impreuna, nu sunt compatibili... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mat 19 8 Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsați nevestele, dar de la început n-a fost așa. 9 Eu* însă vă spun că oricine își lasă nevasta, afară de pricină de curvie, și ia pe alta de nevastă preacurvește și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurvește.” Dumnezu nu spune ca e vinovat cel ce lasa , cat cel care lasa si ia pe alta. |
|
|||
|
|||
![]()
E la fel de vinovat si cel ce lasa ca si cel lasat, daca ambii iau pe alta/altul. Revezi Matei19,9.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 02.01.2018 at 18:30:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca si Apostoulul Pavel da aceasta ingaduinta pentru despartire(daca interpretez eu bine) : 1 Cor 15 Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu este legat: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în* pace. 16 Căci ce știi tu, nevastă, dacă îți vei mântui* bărbatul? Sau ce știi tu, bărbate, dacă îți vei mântui nevasta? Se poate admite ca nu te intelegi cu sotul,si atunci ,decat sa fie cearta si ura , mai bine fiecare sa stea linistit. Dar daca primesti aceasta ingaduinta , de ce nu te multumesti cu linistea si mai vrei inca odata ? Oare nu pentru ca esti nefericit te-ai despartit ? Si analiza frazei pare a indica o prioritizare: "Eu* însă vă spun că oricine își lasă nevasta, afară de pricină de curvie, și ia pe alta de nevastă preacurvește " Fraza nu se opreste la "oricine isi lasa nevasta" ci continua "si ia pe alta" Altfel fraza era : <<Oricine isi lasa nevasta preacurveste si oricine mai ia si pe alta cu atat mai mult>> |
|
||||
|
||||
![]()
Bine. Altă întrebare?