![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, abia dupa ce am citit mesajul tau si , deoarece ai spus âprisosâ, comparandu-l cu pilda vaduvei sarace (Mt12,44)am realizat(abia acum, repet), dupa cum spui si tu, ca adevarata milostenie s-ar cuveni facuta din "propriul sange", nu din ceea ce-mi depaseste nevoile; sa iau de la mine ca sa dau cuiva, sa rup din mine, nu din prea-plinul meu, fiindca Iisus si-a dat sangele Lui pentru viata mea vesnica. Odata, mai demult, fiind spre seara intr-o curte a unei institutii de langa penitenciar(!), s-a apropiat un om in varsta nacajit ce parea de la tara si mi-a cerut o suma(cam cat ar costa vreo doua paini) cat sa se intoarca acasa cu trenul; vazandu-i nevoia i-am dat de vreo trei ori mai mult(aveam de unde) si de-ndata i-a aparut zambetul pe fata si mi-a multumit grabindu-se sa plece bucuros. E dureros pentru cineva sa ceara. De aceea trebuie sa spun ca alta data o femeie mi-a cerut, in fata unei farmacii in se pregatea sa intre, cam cat de-o paine, iar eu, desi aveam, nu i-am dat mai mult de jumate, iar ea a refuzat, dovedindu-mi durerea la care s-a expus si pe care v-am relatat-o fiindca n-o uit, chiar daca am spovedit-o.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 01.06.2017 at 03:37:07. |
|