Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2017, 23:31:37
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Uite, vezi? Ăsta e cusurul tău. Eu ți-am spus că îmi formez opiniile pe baze ortodoxe, chiar dacă altele decât ale tale, dar nu eretice.
Slavă Domnului că găsim în Ortodoxie teologi destui.
Vechi 27.04.2017, 23:34:47
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Zâmbește! Și nu uita la ce concluzie ai ajuns. :)
Reply With Quote
Vechi 28.04.2017, 17:34:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Uite, vezi? Ăsta e cusurul tău. Eu ți-am spus că îmi formez opiniile pe baze ortodoxe, chiar dacă altele decât ale tale, dar nu eretice.
Slavă Domnului că găsim în Ortodoxie teologi destui.
Nu e un cusur (desi am destule), doar ca nu cunosc o alta baza ortoodxa a invataturii, e una singura si pentru chinezul ortodox si pentru noi si pentru un african ortodox. Si banuiesc ca baza cealalta s-ar putea sa fie ceea ce spunea si Parintele Staniloae, o baza nu prea ortoodxa: "Eu nu prea sunt pentru ecumenism; a avut dreptate un sârb, Iustin Popovici, care l-a numit pan-erezia timpului nostru. Eu îl socotesc produsul masoneriei;"
Reply With Quote
Vechi 28.04.2017, 17:48:42
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

E vorba de un cusur al cărui nume nu l-am găsit, dar care constă în faptul că ești foarte tendențios în interpretările spuselor interlocutorului.
Vechi 28.04.2017, 17:56:09
antoniap
Guest

Implicit

Cuvintele ,,da" si ,,nu" pot suna tendentios atunci cand nu suntem de acord cu informatia transmisa! ,,Da si un pic" - nu exista!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2017, 18:04:09
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Nepomenitorii, in masura in care e legal si canonic, trebuie sa paraseasca incintele in care nu mai au dreptul sa slujeasca, imediat ce sint caterisiti. E o chestiune de bun simt, si de minim respect fata de legea bisericeasca.

Catalin e mai hardliner, el are credinta formata pe linia de tip catehism, fiind el mai acrivic. Nici o problema. Si eu, si el, si Cristian, si Iuliu: toti sintem ortodocsi, de diferite nuantari si abordari. Asta conteaza.
Vechi 28.04.2017, 18:10:29
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

@suslik: Asta-i părerea ta (și a mea), pentru că accepți nuanțele. Dar nu e și părerea celor care nu le acceptă.
Vechi 28.04.2017, 18:14:08
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
@suslik: Asta-i părerea ta (și a mea), pentru că accepți nuanțele. Dar nu e și părerea celor care nu le acceptă.
Acei altii au calea lor, pe care cale le doresc sincer mintuire, conform cu relatia lor personala cu Dumnezeu, prin Taine si rugaciuni. Treaba noastra e sa fim mai departe intelepti si sa evitam conflictele si discutiile inutile cu cei care nu sint apti de nuantari si retractari in discutii.
Vechi 28.04.2017, 18:42:53
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Nepomenitorii, in masura in care e legal si canonic, trebuie sa paraseasca incintele in care nu mai au dreptul sa slujeasca, imediat ce sint caterisiti. E o chestiune de bun simt, si de minim respect fata de legea bisericeasca.
Ce-o sa-i mai plangem! Dumnezeu nu Se lasa batjocorit!
Dar cine spune ce e legal si ce e canonic? Cei care au gresit! In cazul acesta, dreptatea leului este asigurata!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2017, 18:29:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
E vorba de un cusur al cărui nume nu l-am găsit, dar care constă în faptul că ești foarte tendențios în interpretările spuselor interlocutorului.
Nu sunt deloc tendentios. Eu de obicei spun adevarul dar, sunt sigur ca nu ai observat, incerc sa-l spun intotdeauna cat mai delicat, sa nu supar prea tare pe cel cu care vorbesc. Dar pana acum nu am intalnit pe cineva pe care sa nu-l deranjeze adevarul, daca nu vrea sa-l accepte.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare