![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Uite, vezi? Ăsta e cusurul tău. Eu ți-am spus că îmi formez opiniile pe baze ortodoxe, chiar dacă altele decât ale tale, dar nu eretice.
Slavă Domnului că găsim în Ortodoxie teologi destui.
|
|||
|
|||
|
Zâmbește! Și nu uita la ce concluzie ai ajuns. :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu e un cusur (desi am destule), doar ca nu cunosc o alta baza ortoodxa a invataturii, e una singura si pentru chinezul ortodox si pentru noi si pentru un african ortodox. Si banuiesc ca baza cealalta s-ar putea sa fie ceea ce spunea si Parintele Staniloae, o baza nu prea ortoodxa: "Eu nu prea sunt pentru ecumenism; a avut dreptate un sârb, Iustin Popovici, care l-a numit pan-erezia timpului nostru. Eu îl socotesc produsul masoneriei;"
|
|
|
||||
|
||||
|
E vorba de un cusur al cărui nume nu l-am găsit, dar care constă în faptul că ești foarte tendențios în interpretările spuselor interlocutorului.
|
|||
|
|||
|
Cuvintele ,,da" si ,,nu" pot suna tendentios atunci cand nu suntem de acord cu informatia transmisa! ,,Da si un pic" - nu exista!
|
|
|
|||
|
|||
|
Nepomenitorii, in masura in care e legal si canonic, trebuie sa paraseasca incintele in care nu mai au dreptul sa slujeasca, imediat ce sint caterisiti. E o chestiune de bun simt, si de minim respect fata de legea bisericeasca.
Catalin e mai hardliner, el are credinta formata pe linia de tip catehism, fiind el mai acrivic. Nici o problema. Si eu, si el, si Cristian, si Iuliu: toti sintem ortodocsi, de diferite nuantari si abordari. Asta conteaza.
|
||||
|
||||
|
@suslik: Asta-i părerea ta (și a mea), pentru că accepți nuanțele. Dar nu e și părerea celor care nu le acceptă.
|
|||
|
|||
|
Acei altii au calea lor, pe care cale le doresc sincer mintuire, conform cu relatia lor personala cu Dumnezeu, prin Taine si rugaciuni. Treaba noastra e sa fim mai departe intelepti si sa evitam conflictele si discutiile inutile cu cei care nu sint apti de nuantari si retractari in discutii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar cine spune ce e legal si ce e canonic? Cei care au gresit! In cazul acesta, dreptatea leului este asigurata! |
|
|
|||
|
|||
|
Nu sunt deloc tendentios. Eu de obicei spun adevarul dar, sunt sigur ca nu ai observat, incerc sa-l spun intotdeauna cat mai delicat, sa nu supar prea tare pe cel cu care vorbesc. Dar pana acum nu am intalnit pe cineva pe care sa nu-l deranjeze adevarul, daca nu vrea sa-l accepte.
|
|
|