![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Ochei, leț tok.
|
|||
|
|||
|
Ma scuzati, poate m-am pronuntat putin incalcit.
eu spun ca poate in evul mediu, numele de TURC era asociat cu un luptator neinfricat. Doar turcii din armatele mongole n-au demonstrat acest lucru. Si turcii din Anatolia au facut-o si ei de nenumarate ori. Poate in apus erau foarte apreciati. Poate de aceea Voievozi romani ca Iancu de Hunadoara si Matei Corvin si-au asumat numele si nationalitatea Maghiara, spunand vezi si eu sunt viteaz, si eu sunt turc dar de-al vostru sau pentru voi apusenilor. Sau Ion Zapolia si Familia romaneasca din Maramu, Batory cu Stephan si Sigismund Batory, dar si Regi ai Ungariei care au fost toti sau Slovaci sau Sarbi (ma rog catolicizati formal si numiti in carti croati). unguri, adica Maghiari originali nu stim pe tronul Ungariei. Pana si Kosuth a fost slovac. |
|
|
|||
|
|||
|
Da in anii 1690 Valahii din Noricum au castigat in luptele cu turcii si au recucerit restul unitatii administrative "Hungaria".
La Budapesta au facut Recensamant pe la 1750, si au gasit din 1500 de gospodarii: 69 Maghiare (adica vorbitoare de oigula, limba turcica de fapt), vreo 700 de limba sarba si restul altele. Ei, Valahii din Noricum, numiti acum austrieci, au vrut sa desfiinteze "Hungaria" dar au fost infranti de prusaci si acestia i-au obligat sa reorganizeze o unitate mai mica sub forma de "Regatul Hungar" pe la anii 1866. De atunci s-au straduit sa aduca limba si la popor si pe la 1918 au reusit ca tot al doilea om din aceasta unitate administrativa sa si vorbeasca limba bravilor si credinciosilor Oiguli la origine Crestini-Ortodocsi apartinand de Patriarchia Apostolului Petru de Antiohia. |
|
|