Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2017, 10:18:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Ne-a parasit actorul Ion Besoiu. Actorul, în vârstă de 85 de ani, s-a stins din viața. Informația a fost confirmată pentru MEDIAFAX de reprezentanți ai UNITER.

Dorel Vișan a vorbit cu emoție despre ultima oară când a vorbit cu actorul Ion Besoiu, care a s-a stins din viață pe 18 ianuarie. De asemenea, Dorel Vișan a evocat personalitatea generoasă și veselă a actorului și a povestit pentru MEDIAFAX o istorioră despre prietenia cu Ion Besoiu.

"Eu am vorbit cu dânsul exact de Sfântul Ion, era într-o situație neplăcută, folosea oxigen, dar a glumit cu mine, așa era el. Mi-a făcut plăcere să-l aud și cu atât mai trist sunt acum. Ion Besoiu face parte dintr- generație școlită, care a trecut prin școala de teatru, era altfel viața când a intrat el la școală. Oamenii erau mai puțin egoiști, mai puțin răi, toate filmele în care a jucat le-a făcut alături de actori prieteni, cu care a rămas, cu care a trăit, s-a înțeles, cărora li s-a spovedit. Din păcate, această generația e pe sfârșite, mai sunt câțiva. Trebuie ca omul și societatea să se deștepte și să aducă înapoi școala la care a învățat Besoiu, Toma Dimitriu, Toma Caragiu, toți acești artiști mari care au dispărut.", a declarat actorul Dorel Vișan pentru MEDIAFAX.

"Altfel, Ion Besoiu era un om cu un suflet bun, de o generozitate extraordinară, de o prietenie deosebită, pe care îl concepe o anumită școală și un anumit fel de a gândi, de a gândi despre tine și de a te cunoaște pe tine, așa a fost Ion Besoiu, Dumnezeu să-l ierte.", a mai afirmat actorul Dorel Vișan pentru MEDIAFAX.

Actorul Dorel Vișan a povestit pentru MEDIAFAX și o istorioară de prietenie cu actorul Ion Besoiu: "De fiecare dată când îl sunam, chiar și acum în ultima vreme, când era bolnav, îmi spunea: "Băi, tu de la mine ai învățat teatru, să știi! Era un om de o veselie extraordinară, chiar și în momentele de cumpănă."

Actorul Ion Besoiu a încetat din viață pe 18 ianuarie, la vârsta de 85 de ani. Îndrăgitul artist era internat la Institutul pentru boli cardio-vasculare C.C. Iliescu din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931, la Sibiu. Îndrăgitul actor, erou al copilăriei celor care au iubit "Toate pânzele sus!", și-a dedicat viața teatrului și filmului românesc.

Ion Besoiu a debutat în carieră la 19 ani, în 1950, dar consacrarea a cunoscut-o abia după 1978, după apariția filmului ”Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureșan, în care i-a avut parteneri pe marii actori Ilarion Ciobanu și Jean Constantin.

Pe Ion Besoiu și Jean Constantin i-a legat o prietenie de-o viață. Actorul a povestit în nenumărate rânduri de petrecerile de pomină organizate de Jean Constantin. Ion Besoiu a trăit în perioada boemiei legendare din teatrul românesc. Prietenii actori îl alintau pe Ion Besoiu cu porecla "Jimmy."

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stiri dorinel78 Stiri, actualitati, anunturi 318 11.06.2014 16:16:17
Pe scurt din lume (stiri mai noi si mai vechi) Laura19 Stiri, actualitati, anunturi 173 13.05.2014 06:46:57
Stiri, spectacole, evenimente culturale pentru cei din Bucuresti glykys Stiri, actualitati, anunturi 160 05.04.2014 22:07:21
Baptistii stiu de dinainte ca o sa apara stiri indreptate impotriva BOR metanoia2 Generalitati 13 23.11.2009 16:23:51