Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2017, 14:53:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Relevanța ar fi că indiferent de vinovăția vreunui cleric, toți au dreptul la un proces cinstit, predictibil, urmând procedurile asumate prin statut nu încălcându-le, la urma urmei judecata în consistoriu poate fi atacată și-n judecată civilă, pentru că toți se supun legilor statului.
El poate câștiga pe civil refacerea consistoriului, chiar dacă hotărârea ar fi aceiași, doar pentru că s-au încălcat proceduri, orice judecată făcută cu încălcarea procedurilor e nulă și trebuie refăcută cu respectarea normelor din statut.
Eu cred ca nu stii despre ce vorbesti

Preotul este un angajat care trebuie sa urmeze o conduita ceruta de fisa postului.

Nu vrei, no problem, mustrare verbala, mustrare scrisa, tot nu vrei, cautam altul si tu iti cauti de lucru in alta parte.

Tu ce ai zice ca se intampla daca unul de la PR de la IBM Romania sa se apuce sa de declaratii in presa despre IBM, sub numele titulaturii oficiale ca angajat, declaratii care sa nu fie aprobate de conducere?

Ce zici, urmeaza un proces in care respectivul sa sustina ca el stie cel mai bine despre misiunea, rolul si obiectivele firmei si are dreptul sa vorbeasca fara aprobare despre chestiile astea pentru ca asa ii cere lui constiinta?

Iti spun sigur: zbora din firma fara alte discutii decat "respecti sau nu regulamentul".
Iar Statul n-are nimic de comentat.
Pentru ca asa e corect.

Hirotonia ai primit-o de la Episcop, nu a coborat un Hristos imaginar sa-si puna mainile pe tine, ca la neoprotestanti.
Pana si aia primesc de la sefii lor ierarhici "hirotonia", nu si-o dau singuri, si o au atat timp cat fac ascultare de ei.
Cand nu fac, si aia zboara din schema fara alte discutii.

Citat:
Nu cred că-și dorește să meargă la altă Biserică și Gheron Sava a subliniat într-un interviu că nepomenirea nu trebuie să presupună plecarea la alte Biserici, altare improvizate acasă sau judecarea preoților care în continuare pomenesc.
Foarte bine. Sa vedem ce o sa faca acum. Punem pariu ca nu e ca in teorie?

Pe un om ca asta Il vezi abandonand meseria de preot? Iti spun eu sigur ca nu.

Asa cum nici stilistii n-au parasit manastirile BOR atunci cand au decis sa se rupa de BOR.

Last edited by AlinB; 18.01.2017 at 15:01:12.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare