![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Preot Nicușor Stroe
Anul din noi Anul ce vine nu-i decât un număr; el are timpul tot – sămânță-n lutul meu. Privește-te-n oglindă peste umăr și roagă,-n el, să-ți intre Dumnezeu. Dintre pământeni cel mai iubit, peste pragul inimii să-ți treacă! Fii-n mâna Lui toiagul odrăslit și timpul care-n Veșnicie pleacă! *** In illo tempore… Anul numit „Nou” zicând că „vine”, anul în care „facem primul pas” stă tot cu rădăcinile în mine, nu e de nicăieri, nici de pripas. Anul în care intru, intră-n mine; anul mă crește, eu îl cresc și-l nasc; anul care mă paște,-l alăptez și-l pasc cu flori de rău și sângerări de bine. Îl rog acuma pe Hristos Cel Viu să lege răni, să curețe puroaie, s-aștearnă dor, Lumină, chip de Fiu, ninsori de har și Ape Vii –șuvoaie. Zăgazul Milei să deschidă Cerul, să umple Veșnicia timpul tos! Vremelniciei să-i redea misterul vremii când Dumnezeu era mai jos! Să-L coborâm pe aripi de iertare! Să-ntindem mâini în sus, spre Cel Sărac!, și rana se va-nchide-n Ziua Mare când fi-vom Cetățenii altui Veac.