![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Este bine să privim la lucrul acesta și din altă perspectivă. Este posibil ca unii dintre noi, care părem oameni foarte de treabă, de fapt să fi folosit atît de putin din caracteristicile ereditare bune și din educatia bună primită, încît sîntem, în realitate, mai răi decît aceia pe care îi socotim oameni înrăiti. Știm noi cum ne-am fi comportat dacă am li avut structura psihologică, educatia rea și puterea politică pe care a avut-o, să zicem, Himmler? Acesta este motivul pentru care creștinilor li se spune să nu judece. "(CS Lewis-Crestinism pur si simplu) Citat:
In budism ,"sistemul" e facut de asa natura ca daca spui nu ,se repeta filmul pana spui da,adica sistemul nu accepta un refuz,nu exista un real liber arbitru.Dumnezeul crestin accepta refuzul pentru ca fiintele pe care le-a creat sunt cu adevarat libere,un lucru minunat si infricosator in acelasi timp.
|
|||||
|
|||||
|
Dupa care standarde de moralitate?
Budhiste, crestine? :) Citat:
In viata "prezenta" n-a facut nimic rau, viata anterioara daca a existat e discutabila dupa cum tu ai spus, nu exista o "entitate" care sa se reincarneze de fapt si chiar daca le-a facut nu si le aminteste deci este "pedepsit" inutil, fara sa stie de ce. In plus, o data ce "fiinta" a fost creata imperfecta de dumnezeu tau, automat va face alegeri proaste, deci va fi pedepsita in mod sadic si nedrept. Citat:
Ca sa nu mai zic ca invocarea moralei din perspectiva unui sistem in care morala e foarte relativa e destul de haioasa. Citat:
Pentru ca ce a spus Hristos se adreseaza unor persoana care pot constientiza legatura cauza-efect. Am facut asta - am primit asta, deci imi regret greseala. Nu genul "metempsihotic": nu am facut niciodata ceva rau, dar imi asum vina automat din perspectiva faptului ca am facut ceva rau care nu imi amintesc ca era in alta existenta. Citat:
Citat:
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 22:05:47 |
| Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 22:55:18 |
| Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 11:13:01 |
| Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 21:14:10 |
|
|