![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumim Domnului pentru toate, fraților Ioan și Cristian. Să nu vă îndoiți, că eu nu aș avea conștiința propriilor mele păcate...
Fiindcă ai studii de psihologie, frate Ioan, te rog : Am citit recent, să fie câteva luni, un studiu american, de la o Universitate de Psihologie, nu mai rețin exact locul, s-au adunat profesorii de acolo, cu studenții și s-au pus să analizeze psihologic, psihiatric și psihanalitic pe Iisus Hristos, s-au făcut lucrări de licență, spuneau ei acolo, etc., și după relatările evagheliștilor din Noul Testament drept mărturie, au spus despre Hristos că a fost psihopat, bolnav psihic, cu grave tulburări psihice, era în "delir mistic", spuneau ei, "delir religios", psihanalitic spuneau că a avut foarte multe frustrări și neîmpliniri sexuale, dezechilibre serioase, sechele psihice din copilărie, inadaptat, cu multe psihopatologii grave, etc. mi-e greu să mai scriu... La fel au fost acuzați și toți Apostolii și toți Sfinții care cred în entități nevăzute, toți pustnicii care "se autoexclud", ca o formă de sinucidere, că sunt cu grave patologii și dezechilibre psihice, etc... În fine... Deci o simplă întrebare : Ce ne facem când psihologia/psihiatria/psihanaliza, acuză Teologia cu... diverse ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 22:39:11. |
|