Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2016, 18:02:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Fraza asta e de gala umorului involuntar. :) Fraza asta cred că depășește orice am știut noi pînă azi despre umor. Nu te mint dragul meu și nu te înșel.
"vsovi", ai scris 29 de cuvinte și n-ai spus nimic... să fiu mai precis, nimic argumentat.

Citat:
De asta eu hulesc, și de asta eu îmi bat joc de ortodoxie? De asta eu mint și eu sunt bolnav și sunt orb? Doar pentru că asta vrei tu să crezi despre mine ca să te autoîndreptățești? Păi tu ești josnic crezînd așa ceva despre mine și nu eu care mărturisesc Adevărul crezînd.
Mi-ai spus că sunt josnic... Nu că mă supăr, atât de duce căpșorul, dar fără să argumentezi, mai jignit gratuit... E una din 4 jigniri din acel

În fine, caut să-ți înțeleg și să-ți port neputințele... Dar vreau să te întreb:

La semnătura ta spui așa:

"Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin N.I.P. (Noul Ierusalim Pucioasa) sau via FB (facebook) (Sunt vsovivi bannat, vsovivivi bannat și Trimisul bannat si aveți aici și aici o interpretare științifică la Facerea."

Rațiuni argument-întrebări 1:

Toate drumurile duc spre Împărăția Cerurilor numai dacă trec direct prin N.I.P. sau FB. ? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem pe la N.I.P. sau FB., nu ne vom mântui?

Rațiuni argument-întrebări 2:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau FB ? Nu au mai ajuns în Sfântul Cer ? Se mântuiau sau mergeau în iad ? Iar acum la existența N.I.P. sau FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care Nu trec prin N.I.P., se mântuiesc sau nu se mântuiesc ? Iar acum, la existența N.I.P. sau FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. sau FB, se vor mântui sau nu ?

Rațiuni argument-întrebări 3:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer, via N.I.P. și FB, fiindcă ori nu vor sau nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. și FB ?

Ultimă întrebare, să-i zic, de cultură generală:
Există un raționament de folos spre mântuire, al numelui "vsovivi"/"vsovivivi"? Că sunt multe "vivivivi"... Nu-i găsesc scopul de ajutor spre mântuire.

Iar ca încheiere, ce spui tu la semnătura ta, că se numește interpretare științifică la Cartea Facerii, din Biblie, nu este deloc științifică, ci în cel mai fericit caz, o părere laică, iar dacă are pretenție mântuitoare, e erezie, fiindcă contrazice ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, în volumele psb 21 și 22, unde tratează în câteva omilii excepționale, Cartea Facerii.

Citat:
Ți-am spus că fraze din astea sunt de gala umorului trist! (Păi nu se vede cine nu are bun simț? Oare nu se vede? Ce părere ai?)
Și încă o tură de 29 de cuvinte, fără să spui absolut nimic, însă ai repetat fix aceleași cuvinte care le-ai scris mai sus, puțin rearanjate...

Deci cum să nu fi banat? Cum să spui că nu scrii mult, mult și spui puțin, puțin, și cel mai adesea nimic, nimic ? :(

P.S.:

"Iuliu 46"... așa-i că o să te distrezi copios pe neputința unor oameni bolnavi... ? :(
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 18:08:49.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare