Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2016, 19:29:33
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit parintii sunt impotriva

Este adevarat ca dupa casatorie barbatul si femeia vor lasa pe parintii lor, dar pentru casatorie trebuie sa primeasca binecuvantare si de la parinti, nu doar de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 19:35:58
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Dar cu unirea care există deja între ei cum rămâne? Mi se pare că ei au încă șansa de a fi unul pentru celălalt unici. Nu e deloc de lepădat ca soții să se fi cunoscut trupește doar unul pe celălalt. Este păstrarea, într-un fel, chiar a stării paradisiace. De ce să cunoască și căderea?

Gândurile astea că ar putea să-i fie mai bine cu un altul, nu sunt decât șoaptele șarpelui și bine ar fi să-i dea un călcâi în cap.

Dacă ei doresc să „fie mai sus”, șansa lor este tocmai iubirea lor, pe care o pot sfinți și curăți și prin care Îl pot cunoaște pe Dumnezeu - care este Sus.

Căsătoria asta înseamnă, în fond: transfigurarea unei iubiri naturale cu harul lui Dumnezeu; sfințirea ei.

Last edited by CristianR; 31.07.2016 at 20:10:05.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 19:46:00
Senior Member

Implicit Parintii sunt impotriva

[quote=Bublisor;626941]
Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Dar de unde stii tu ce face din moment ce traiti despartiti ?[/

Pentru ca noi vorbim foarte mult si ne spunem tot si niciodata nu ne ascundem lucruri.
Pai, ai cam spus tot: sta la o bere cu prietenii si mai intrece masura cateodata.Draga mea, a sta la "o bere", nu inseamna a bea o bere dupa masa, uneori,si nu de fiecare data ca devine obisnuinta. Desi vrei sa devii medic, totusi nu stii ce inseamna alcoolismul. Te rog studiaza foarte bine problema inainte de a trage concluzii. Alcoolicii nu se iubesc decat pe ei si viciul lor, nu uita asta pana vei muri. Lor le este bine doar atata timp cat au "materia" preferata, dar spiritul lor este bont. Nu vreau sa te jignesc ori sa te supar, dar iubitul tau se afla pe o panta extrem de periculoasa si te va trage si pe tine dupa el, daca nu pui punct pana nu e prea tarziu.
Ha-ha! O bere cu prietenii!

P.S. O patima atrage pe alta, intelegi?!
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 20:00:25
Senior Member

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exista riscul asta, e drept.
Persoane care vin din familii cu traume, nu de putine ori le mostenesc.

Exista si posibilitatea ca parintii tai sa vada/intuiasca anumite lucruri pe care tu, ca o persoana indragostita sa nu le vezi.

Poate el vede casatoria doar ca o prelungire a relatiei cu tine si nimic mai mult.

Esti sigura ca atunci ca poate sa se descurce cu ideea de familie, copiii, etc?
Ati discutat despre lucrurile astea?

Sunt cazuri in care unii nu s-au putut adapta la noua realitate si au continuat, tot cu prietenii, tot cu betiile, poate si ceva in plus, femeia a ramas practic singura si cu serviciu si cu casa si cu copii pe cap, au aparut frustrarile, etc.

Tu de exemplu acum esti o persoana multumita, dar daca ar face niste lucruri care nu ti-ar fi pe plac, cum ai reactiona?

Ca sofer de tir, s-ar putea sa lipseasca multe zile de acasa, esti de acord cu asta? Nu esti o persoana geloasa, nu te-ai gandi pe unde este, daca este cu cineva, etc?

Sigur, ar putea fi relatii pasagere, dar ai trece peste asta?

"O bere cu prietenii si uneori mai intrece masura" este deja alcoolism.
Un viitor medic ar trebui sa studieze mai putin superficial aceasta problema.
Parerea mea: lasa-l acum, cand inca nu ai pierdut decat opt ani din viata aiurea.

Si sa iei in calcul ca o patima nu vine nicioadata singura.Sa fii convinsa!!!
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 20:12:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bublisor Vezi mesajul
O sa facem si acest pas,dar pe viitor. Vrem sa ne facem totul noi,cu banii nostri fara sa depindem de parinti si pt asta mai trebuie sa asteptam putin pana ne stabilizam financiar.
Te-ai născut în bogăție? Nu. Stabilitatea financiară se dobândește cu timpul, susținută de dragostea voastră curată și credință și urmarea sfințeniei creștine. Mai important e să fi-ți mulțumiți cu modestie.

Dacă veți mai sta mult timp necăsătoriți, părinții, nesiguranța, îndoiala, duhurile jucăușe și alte criterii vă vor despărți. Nu aștepta nimic de la el, oferă-i dragostea și căsătoriți-vă. Dacă mai ezitați, înseamnă că nu-l iubești și în maxim un an de zile vă veți despărți.

Să cauți stabilitate a dragostei în inimia ta și viața voastră, nu stabilitate financiară, să vă doriți și să faceți copii, pe el să nu-l lași la un job de șofer de tir și să nu-l lași la mai mult de jumate de litru de vin pe zi. Numai vin, nimic altceva.

Și apoi, neaparat pentru reușita căsătoriei voastre și belșugul meștegului mântuirii în zeci de ani de căsnicie, trebuie să aveți duhovnic, trebuie să fiți nelipsiți, nelipsiți repet, de la toate Sfintele Liturghii din Sfintele Duminici, Sfânta Împărtășanie, minim odată la 3 luni, să vă rugați împreună, seara un Acatist, un condac și un icos unul, apoi un condac și un icos, celălalt. În fiecare seară, ca un ritual de familie. Chiar și când aveți unirea initimă, înainte să aveți unirea intimă, vă rugați cu rugăciune Acatistului. Postiți miercurea și vinerea și unirea intimă, după căsătorie, obligatoriu să nu faceți decât marți și joi, ca să fiți pe placul lui Dumnezeu, să nu vă îmbolnăviți și să vă sfințiți.

Când o să vă crească copii, îi puteți lua și pe ei, să spună rugăciuni cu voi, puteți adăuga pe lângă Acatist, rugăciunile de seară, toți împreună, de dragul copiilor, apoi îi duceți la culcare în cămăruța lor, le citiți o povestioară, dacă sunt micuți, îi sărutați și voi mergeți apoi să vă sfințiți pe mai departe.

Și altele ar mai fi de spus. Dar nu acum, decât după căsătoria voastră. Dacă nu mă ia Dumnezeu la El, voi fi aici să vă ajut, cât de bine pot.
Voi doar să împliniți cu dragoste.

Ascultă-mă, că te învăț spre mântuire. Căsătoriți-vă, chiar și în secret, cu 10 oameni, o masă festivă micuță, Hristos e mulțumit și va binecuvânta din belșug căsnicia voastră, cu cât mai mult Îi urmați și ascultați de El.

Ascultă-mă în Domnul. Căsătoriți-vă !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 31.07.2016 at 20:20:52.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 20:18:44
Senior Member

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Dar cu unirea care există deja între ei cum rămâne? Mi se pare că ei au încă șansa de a fi unul pentru celălalt unici. Nu e deloc de lepădat ca soții să se fi cunoscut trupește doar unul pe celălalt. Este păstrarea, într-un fel, chiar a stării paradisiace. De ce să cunoască și căderea?

Gândurile astea că ar putea să-i fie mai bine cu un altul, nu sunt decât șoaptele șarpelui și bine ar fi să-i dea un călcâi în cap.

Din cate stiu canoanele Sfintilor Parinti cer despartirea celor ce au trait in desfranare. Si asta nu spre raul acestora.Caci curvia nu poate fi inceput de casatorie. Cei care se casatoresc in aceasta stare nu se mantuiesc. Ci trebuie sa se spovedeasca macar inainte de casatorie, sa indeplineasca un canon, sa intrerupa legaturile trupesti pana la casatorie, iar dupa casatorie primesc de asemenea un canon pentru un timp de cativa ani, chiar pana la sfarsitul vietii trebuie sa urmeze calea pocaintei si a Bisericii, daca vor sa le fie bine.
Daca nu stiati aceste lucruri nu-i tarziu sa le invatati, caci toti am trecut prin diferite experiente.
Insa daca baiatul este deja alcoolic este o problema extrem de grava si cum spunea cineva, daca nici fata nu este credincioasa, atunci esecul este garantat. Nici nu va puteti imagina ce inseamna sacrificiul fizic, moral si duhovnicesc pe care trebuie sa-l faci pentru a ajuta o astfel de persoana(alcoolica).Multi nu fac nici macar pentru copiii lor, sau pentru parintii lor. Si nu vorbesc de cei necredinciosi, ci de cei credinciosi(sau, asa numiti credinciosi)
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 20:37:16
Senior Member

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul

Dacă ei doresc să „fie mai sus”, șansa lor este tocmai iubirea lor, pe care o pot sfinți și curăți și prin care Îl pot cunoaște pe Dumnezeu - care este Sus.

Căsătoria asta înseamnă, în fond: transfigurarea unei iubiri naturale cu harul lui Dumnezeu; sfințirea ei.

Despre ce "unire" vorbiti si in numele cui "unire"? Unire la ce ? La desfranare?
Cine le-a dat binecuvantare pentru aceasta"unire"?
Desigur, ar fi frumos sa ne gandim doar ideal la iubire, dar e prea periculos sa devenim romantici, sau sentimentali cand e vorba de lucrul DOMNULUI care nu prea are legatura cu asa ceva. Chiar daca ne aflam in mileniul lll, Dumnezeu este tot Acela si la El nimic nu se schimba.Schimbatori suntem doar noi, pacatosii.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 21:06:10
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Treceam pe aici si am observat ca s-au incins niste discutii. Am inteles: e vorba despre subiectivism.
Am realizat ca oamenii nu se schimba decat daca vine de la ei asta (sau de la Ziditor), in rest, as zice eu, e doar implicare emotiva de moment care e posibil sa nu aiba efect 100% garantat.
De cele mai multe ori ramanem doar cu frustrari pe care le vom regreta in viitor
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 21:14:26
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Treceam pe aici si am observat ca s-au incins niste discutii. Am inteles: e vorba despre subiectivism.
Am realizat ca oamenii nu se schimba decat daca vine de la ei asta (sau de la Ziditor), in rest, as zice eu, e doar implicare emotiva de moment care e posibil sa nu aiba efect 100% garantat.
De cele mai multe ori ramanem doar cu frustrari pe care le vom regreta in viitor
Întotdeauna de la Ziditor. Prin împreună lucrarea noastră cu El. De acord cu ce-ai scris, "veilur".

Dar există schimbare în bine și la ei și la toți, numai să fie dragoste adevărată unii pentru alții și dorința îmbunătățirii în Domnul.

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Maniac religios, ai post report pentru mîrlănie la adresa doamnei.
Și Hristos era maniac religios și mârlan, nu? Când o numește pe însăși mama Lui, "femeie"? E mârlănie, nu?

Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, erau tot maniaci religioși, nu?

Mai ales că Hristos îi scoate afara cu biciul din Templu, pe bișnițari și pe cei cu schimbul valutar. Cum e încadrat, la depresiv, la manic religios, ce să mai, nu ?

Măsura, Adriane, măsura...

Ești și tu "duhovnic", așa-i Adriane? Ce mulți "duhovnici"... Ai făcut ceva să salvezi acest cuplu ? Ai făcut ceva să îndrepți amăgirile lui "nacu simona", date din belșug și nouă? Cum să îndrepți ceva ce nu vezi? Cum să ajuți dacă crezi că nu este nevoie să ajuți? Tu ești în mai mari amăgiri și înșelări decât ea, dar la tine nu se pot îndrepta cu o postare, ca la ea, de aceea ție nu îți spun nimic, la tine trebuiesc alte medicamente. Pe care desigur, nu le accepți.
În schimb, eu sunt împielițatul în ochii tăi, nu? Primul tău post aici pe topic este de a jigni în grupa mare, "maniac religios" și "mârlan"? O vai de tine, că nu știi ce faci. Dacă am fi în viața reală, mi-ai da și niște palme, sau mai scuipa, nu? Cum să nu, doar merit, nu? Sunt un maniac. Maniacii trebuie închiși la psihiatrie, sau la pușcărie, nu? O... vai, sărăcuțul de tine... Te compătimesc sincer, dar nimeni nu te poate ajuta, dacă nu primești ajutor.

Nu-ți permit să hulești și să denigrezi munca mea ! Nu-ți permit să-ți bați joc de Hristos ! La noi în casă, aici pe forum !

Nu-ți permit, obraznicule !

Ai post report.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 31.07.2016 at 21:43:02.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 22:03:25
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Igor, te-ai înfierbântat prea tare.

Thread Tools
Moduri de afișare