![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu avem televiziune de 6 luni nu din cine stie ce optiune ideologica, sau de strategie parentala, ci fiindca pur si simplu nu am simtit nevoia. Viata fara televizor e minunata. Conectarea la stiri ? In fiecare dimineata imi beau cafeaua citind stirile. Nu dau un euro pe niciun cotidian, citesc stirile de pe net. Sunt abonat la vreo 6 periodice, dar la niciun cotidian. Sunt periodice fie de specialitate, pe care le citim in scop profesional, fie publicatii catolice la care m-am abonat nu ca sa le citesc, ci ca sa le sprijin. Sunt chiar mai bine informat decat inainte, cand pierdeam cel putin o ora pe zi privind la televizor stiri manipulate sau false emisiuni de opinie, in care concluzia, ca si invitatiile, erau rezultatul unei strategii fixate de producator inainte de emisiune. Filmele ? Le iau fie gratis, de pe net, fie platesc in medie un euro pe DVD-uri cumparate din talciocuri, criteriul fiind: "voi vrea sa vad acest film de mai multe ori ?". Cum spuneam, este minunata viata fara televizor. Iar pasul necesar este, privind retrospectiv, foarte usor de facut. Curaj !
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.07.2016 at 09:42:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Subscriu! Și la noi televizorul este mai mult de decor, de câtiva ani buni. Mai vedem F1 si ceva evenimente sportive din când în când. Sau filme "de colectie" pe care nu mă pot abtine să nu le cumpăr full price, ca să le am si să le văd când vreau. :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Ni se pare ca viata celorlalti parca decurge mai lin, cu mai putin efort in a realiza ceva, ca au mai multe si mai rapizi sanse si realizari decat noi.... parca au o alta stralucire.
De ce oare ni se pare ca a noastra cruce este mai grea ca celor din jur? |
|
|
|||
|
|||
|
Crucea fiecaruia nu e toata la vedere. Intr-o mare masura, singuri ne-o construim, prin patimile, greselile si propria fire. Am putea mult s-o usuram, daca am lucra cu noi insine.
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu ma mai uit la TV de ani buni. Se intimpla totusi sa ma uit din inertie atunci cand mai mananc ceva pe fuga in sufragerie, ca doar acolo exista TV. Si chiar si asa, pentru scurt timp, nu ma uit la emisiuni penibile de cancan si de duzina, prefer un documentar sau un canal de stiri cat mai "neutru", sa aflu ce se mai intimpla prin tara si Europa.
Pentru majoritatea din noi, TV-ul a fost inlocuit de Internet, jocuri si filme, un mediu din care putem alege cu ce sa ne petrecem timpul. E tot un fel de dependenta, dar macar e una custom-izata :) Last edited by veilur; 03.08.2016 at 13:51:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Hristos a înviat!
Stau în fața ecranului și îmi fac curaj să scriu. Nu am o structură bine definită a ceea ce îmi trece prin minte și aș vrea să împărtășesc cu voi. Dar încerc. Sper să aveți timp și bunăvoință să răspundeți postării mele... Slavă Domnului, nu am vreo problemă majoră. Și totuși mi-e frică. Cred că asta vine din izolare, lene, fixisme/rigiditate, cât și din familie... Este o frică de a nu-mi găsi locul în această lume, sau de a nu mă mai simți bine cu locul meu. O frică de a pierde zona de confort, din cauza izolării, a neîndeplinirii unor îndatoriri la nivelul așteptat, din cauza (auto)criticii neconstructive. Din cauză că mă feresc (ca să nu spun că, poate, mint/ mă mint...). Viața mi se pare ... prea "lumească", sau prea solicitantă... Nu reușesc să adâncesc vreun aspect, domeniu sau vreo direcție... Nu reușesc să comunic direct ceea ce mă preocupă, îmi place sau îmi displace. Am vrut să fiu singură și am reușit... :-) Chiar dacă mai sunt unele persoane care încearcă să stabilească o relație... nu sunt pe același canal de ... afinități... Că și eu sunt fixistă... Am scris cam amestecat și ambiguu. M-aș bucura se răspunsuri...deși am observat că în ultimul timp mai mult se monologhează pe forum. |
|
|
|||
|
|||
|
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 18:40:29. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
|
Adevarat a inviat si bine te-am gasit !
Ai vrut sa ajungi singura si chiar ai reusit... Si eu de multe ori m-am intrebat de ce cand am reusit sa dau de tine pe un canal de socializare main stream ,unde puteam comunica mai usor si pastra legatura ,de ce nu participi? Probabil traiesti dupa canoanele societatii si iti este teama de judecata si osanda familistilor ,pt care lucrurile sunt clare,ori esti casatorit ,ori esti calugar. Daca ne-am pune mintea cu lumea,am fi morti deja ...ca pana si cel mai fruntas bisericos il pizmuieste pe altul si-l judeca pt niste aspecte neintelese de o minte densa. Nu esti nimanui datoare cu explicatii ,vietuieste prin lume ,fa lucruri bune de care oamenii sa-si aduca aminte,spune cuvinte calde sau intelepte dupa situatie si traieste normal ,neizolata ca o paria. Daca dorinta de a te izola provine din faptul ca nu te integrezi in societatea traditionala, atunci nu este o izolare cu folos ci frica de a nu fi descoperita si pusa in fata interogatoriului. Cum am mai zis,nu esti datoare cu explicatii decat lui Dumnezeu si ocazional,duhovnicului. Cu lumea trebuie sa fi ferma,sa spui cu claritate pana unde pot judeca si ce anume pot intreba. Daca merg prea departe cu mojiciile ,le poti spune senin ca nu esti pregatita sa vb despre asta si nici macar nu le foloseste lor la ceva,sa stie. De fapt nu trebuie sa te izolezi tu singur,te izoleaza ea,lumea -daca nu esti pe placul ei :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Doamne ajuta!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|