Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2016, 10:00:02
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Ionel, crestinismul s-a suprapus peste obiceiurile ancestrale sau pre-crestine. Hristos nu a distrus lumea si a construit una noua, ci a transformat-o. Daca voia sa faca asta, se repeta episodul potopului. Si atunci lumea o lua de la 0, cu cativa crestini "autentici" care trebuiau sa repopuleze lumea.

Dupa ce crestinii au iesit din catacombe si au devenit "legali", multi au trasnformat cladirile fostelor temple pagane in biserici.

Daca e sa o luam dupa principiul originalitatii, crestinismul de fapt e iudaismul in care e acceptata Trinitatea si pe Hristos cel ingropat si inviat ca om si Dumnezeu. Dar poporul ales l-a refuzat pe Hristos si atunci darul credintei a fost dat la "neamuri".

Stii episodul biblic in care Petru viseaza masa plina de soparle, iar refuzand sa manance Dumnezeu ii spune ca ce a binecuvantat El nu mai e spurcat?

Stramosii mei cand priveau sfinxul si babele se gandeau la Zamolxe. Eu ma gandesc la Dumnezeu si cat de minunata e creatia Lui. Ca sa fiu crestin autentic trebuie sa dinamitez sfinxul si babele?

Crestinismui ne invata cum si cui sa ne inchinam. Sa il gasim pe Dumnezeu in tot ce ne inconjoara.

Dumnezeu s-a intrupat. A fost un om ca toti oameni. Nu s-a intrupat intr-o creatura noua. A fost la fel si ca cel sfant si ca cel pacatos. A innoit vechiul om.

Eu cred ca intruparea Bisericii si formarea ei de-a lungul secolelor isi gaseste logica in intruparea lui Dumnezeu. Si maturizarea, consolidarea si supravietuirea Bisericii in forma ei ortodoxa, e pe placul Domnului. Asta cred...si nu am dubii.

Am incercat sa iti raspund cat de "politicaly corect" am putut. Fara sa fiu ironic sau de dragul polemicii.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32