![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Legat de intrebarea ta, din cate stiu Pasti era numit mielul care se jertfea la evrei. Iar in crestinism Hristos este Mielul, de aceea sunt acele formulari. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
„ Multă lume m-a întrebat cum se spune corect: Paști sau Paște. Răspund pe scurt astfel: sărbătoarea are în originile sale – dacă trecem de etapa ebraică "pesah" – și acea azimioară numită pască (dupa opinia etnologului Simion Florea Marian; alți cercetători sunt de părere că mielul jertfit purta acest nume, de "pască"). La plural, acest cuvînt face "paști": o pască, două paști, conform unei alternanțe obișnuite în românește, cum e și în verbul a paște: "să pască, să paști" sau a naște: "să nască, să naști" etc. Așadar, Paști e pluralul de la pască. Resimțit, în mod normal, ca un plural, vorbitorii au căutat, cînd era vorba de sărbătoarea într-ale cărei zile ne aflăm, au căutat singularul, și astfel a fost derivat singularul "Paște", spunîndu-se, firesc, fie "sărbătorile de Paști", fie "sărbătoarea Paștelui". Amîndouă formele sunt la fel de corecte, și alte subtilități pe această temă nu au substanță, e o falsă problemă.” Mulțumesc și lui Cezar.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sf. Ev. dupa Luca, cap 22: "7.Și a sosit ziua Azimelor, în care trebuia să se jertfească Paștile." Sf. Ev. dupa Marcu, cap. 14: "12. Iar în ziua cea dintâi a Azimilor, când jertfeau Paștile, ucenicii Lui L-au întrebat: Unde voiești să gătim, ca să mănânci Paștile?" |
|
|
|||
|
|||
|
𝐇𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐬 𝐚 𝐈𝐧𝐯𝐢𝐚𝐭!
|
|
|
||||
|
||||
|
Adevărat a înviat!
|
|||
|
|||
|
Hristos a inviat!
|
|||
|
|||
|
Adevarat a inviat!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Hristos a inviat! | florin7 | Intrebari utilizatori | 12 | 02.05.2012 11:44:58 |
| Hristos a inviat . | cojanete | Intrebari utilizatori | 30 | 12.04.2010 15:16:30 |
| Hristos a inviat! | bmd | Biserici Protestante | 8 | 28.05.2009 16:22:39 |
| Hristos a Inviat! | amatyyy | Generalitati | 2 | 10.05.2009 21:20:53 |
| Hristos a inviat! | princess | Calugarul | 0 | 29.05.2008 22:18:35 |
|
|