Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2016, 21:14:20
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Alin si Mihail au spus-o cu foarte mult bun simt. Bun simt ignorat deopotriva in numele fanatismului cit si in cel al laxismului.
Propun inchiderea topicului.

Pai topicul nu era despre creatia in 6 zile ci despre cele mai noi descoperiri stiintifice ( presupusele descoperiri stiintifice ). Tu ai deturnat topicul cu atacurile tale impotriva celei mai solide teorii stiintifice din toate timpurile - YEC.

Despre asa zisul fizicalism al miracolelor eu va rog sa va ganditi la cele mai mari miracole - intruparea si invierea. E chiar ridicol sa-ti inchipui ca ar fi vorba de vreun proces fizic acolo.

On topic :

Iata ca sunt unii care nu doar ca stiu tot ce se intampla in prezent in univers, dar stiu si ce numar purta la pantofi bunicul gaurilor negre de astazi : :)

https://arxiver.wordpress.com/2016/0...e-source-heap/
Reply With Quote
Vechi 18.02.2016, 22:24:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Despre asa zisul fizicalism al miracolelor eu va rog sa va ganditi la cele mai mari miracole - intruparea si invierea. E chiar ridicol sa-ti inchipui ca ar fi vorba de vreun proces fizic acolo.
Argumentul "e ridicol" aruncat in lipsa de ...argumente?
Vechi 18.02.2016, 22:32:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Argumentul "e ridicol" aruncat in lipsa de ...argumente?
Pai spune-mi de ce anume crezi ca e neaparat vreo chestie fizica in spatele fiecarei minuni ? ( de exemplu legi pe care nu le cunoastem sau orice altceva ). Care e baza acestei credinte ? De ce e imposibil ca un lucru sa apara din neant ?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2016, 22:39:04
Senior Member

Implicit

In afara de univers care probabil a aparut din neant... in urma vreunui proces fizic.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2016, 23:10:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai spune-mi de ce anume crezi ca e neaparat vreo chestie fizica in spatele fiecarei minuni ? ( de exemplu legi pe care nu le cunoastem sau orice altceva ). Care e baza acestei credinte ? De ce e imposibil ca un lucru sa apara din neant ?
Pentru ca universul fizic functioneaza dupa legi fizice :)
Ca poate fi ca si cauza ultima intr-un proces fizic, constiinta e partea a doua :)

Constiinta nu o poti "vedea" dar actiunea fizica da, si pana la nivelul subtil al constiintei poate fi in buna parte urmarita ca proces fizic.

Simplu, nu? :)
Vechi 18.02.2016, 23:14:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru ca universul fizic functioneaza dupa legi fizice :)
Ca poate fi ca si cauza ultima intr-un proces fizic, constiinta e partea a doua :)

Constiinta nu o poti "vedea" dar actiunea fizica da, si pana la nivelul subtil al constiintei poate fi in buna parte urmarita ca proces fizic.

Simplu, nu? :)
Pai functioneaza dar legile sunt la cheremul creatorului. Un copac poate sa apara dintr-o samanta sau poate sa apara din neant complet dezvoltat daca asa vrea creatorul. La fel si un om. Prima varianta e o lege fizica pe care noi nu o putem evita - a doua este o minune la indemana creatorului.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2016, 23:16:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai functioneaza dar legile sunt la cheremul creatorului. Un copac poate sa apara dintr-o samanta sau poate sa apara din neant complet dezvoltat daca asa vrea creatorul. La fel si un om. Prima varianta e o lege fizica pe care noi nu o putem evita - a doua este o minune la indemana creatorului.
Atunci mai dezvoltam ipoteza ta cand ai sa-mi arati copacul ala care apare din neant :)

Adica, pot sa cred varianta cu copacul care creste de 15m in 10 secunde dintr-o samanta, dar neantul..e putin cam mult :)
Vechi 18.02.2016, 23:24:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Atunci mai dezvoltam ipoteza ta cand ai sa-mi arati copacul ala care apare din neant :)

Adica, pot sa cred varianta cu copacul care creste de 15m in 10 secunde dintr-o samanta, dar neantul..e putin cam mult :)
Bun. Nu esti cu nimic diferit de un naturalist de asta care ar spune ca o sa discute cu tine atunci cand o sa-i arati cum se transforma apa in vin. Sau cum se concepe un copil fara sa ... si asa mai departe.

Ce l-ar opri pe Dumnezeu sa poata face un copac din nimic ? Asta in cazul in care crezi ca a facut universul din nimic. E mai greu de facut un copac ? Scrie undeva ca trebuie sa se supuna legilor create tot de El ? :)

Samanta macar a creat-o din nimic ? :)
Reply With Quote
Vechi 18.02.2016, 23:17:53
Senior Member

Implicit

Si despre datarea U-Pb care e betooon asa cum spunea cineva pe aici.

"Here, using atom probe tomography, we document the effects of crystal–plastic deformation on atomic-scale elemental distributions in zircon revealing sub-micrometre-scale mechanisms of trace element mobility."

http://www.nature.com/ncomms/2016/16...omms10490.html

Cum adica poate sa scape ceva din zirconiul ala ?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare