![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
De acord cu tine, între teolog și omul de știință nu ar trebui să existe conflicte și așa și este. Însă, în cazul Facerii, mă tem că există mereu acest conflict și, în acest caz, eu nu aș da întâietate științei. Asta nu înseamnă că nu sunt oameni de știință care nu își neagă adevărata obârșie, cea de la Dumnezeu. Și atunci dreptul este omul lui Dumnezeu, fie că este preot, teolog, om de știință, artist, conducător sau slujitor, bogat sau sărac...dar nu uita frate că știința nu angajează viața, de aceea nici n-o poate pricepe și nici n-o poate crea, lucru vădit. Revenind la subiectul topicului, lămurește-mă și pe mine, cu cine ținem, cu teologii ăștia înguști sau mai marii luminați ai științei? Mă refer la ăștia care susțin că vârsta Pământului ar fi de 4,3 miliarde de ani.
Last edited by ovidiu b.; 16.01.2016 at 01:25:52. |
|
|
|||
|
|||
|
Last edited by bob2909; 16.01.2016 at 03:38:36. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta e jocul tau, nu al meu. P.S. Cand spui ca stiinta nu angajeaza viata, prefer sa imi imaginez ca esti beat. Lucru scuzabil la un familist din ziua de azi. E cea mai buna ipostaza in care pot sa mi te imaginez, altminteri chiar e de rau... |
|
|
|||
|
|||
|
Omul de rand e cam confuz vizavi de ceea ce este si cum este stiinta.
Educatia "materialist dialtecta si stiintifica" a facut din stiinta un Zeu si din pacate se pare ca multi si cei mai cuviosi si nu orice cuviosi,, inca din aia cu "intelect", au luat-o de buna. Si toate parerile lor sunt emise de pe pozitia asta, se luptacu morile de vant facand din pacate, de multe ori, donquijoteasca si credinta pentru care chipurile se lupta.
|
|||
|
|||
|
Hâc ... :)))
Last edited by ovidiu b.; 16.01.2016 at 22:55:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta daca vorbim de varsta Pamantului, ca asta e subiectul.
|
|||
|
|||
|
Foarte bine exprimat.
|
|
|
|||
|
|||
|
Și cărei ipoteze ai da întâietate?
|
|
|
|||
|
|||
|
https://archive.org/stream/serafim-r...tului_djvu.txt
Scripturile si Părinții privesc întotdeauna lucrurile asa cum se văd de pe pământ. Nu te poți plasa într-un loc ipotetic, în vreo altă galaxie, ca să te uiți înapoi spre pământ. Acesta e un mod cu totul abstract de a privi lucrurile, fiindcă noi nu ne aflam acolo, ci aici. Nouă ni s-a spus ceea ce avem nevoie să știm spre a ne mântui sufletele, nespunându-ni-se nici măcar un singur lucm despre acești alți sori, planete etc. Dacă ne-ar fi fost de folos să le știm, Dumnezeu ni le-ar fi spus. (Serafim Rose) |
|
|
|||
|
|||
|
Cred ca poti dormi la fel de bine fara a da nici uneia.
Adica: Evanghelia versus varsta pamantului. Sa fim seriosi. Asta daca ai ajuns totusi cat de cat la o maturitate a credintei si ea are temeiuri solide in sufletul tau. Altfel, orice problema ridicola devine o problema existentiala.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 16.01.2016 at 23:47:59. |
|
|