![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Problema e ca deja ai "invatat", dar din surse neautorizate. Facaturi.
|
|||
|
|||
|
Eu nu cred ca sant facaturi , intrebari simple legate de Scriptura . Facaturi sant probabil multe lucruri in care inca mai cred multi dintre noi fiind crestini fara sa se intrebe sau sa intrebe pe altii si se iau dupa multime. Asa ca nu ai dreptate deloc aici.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cartile respective din Librarii sau din biblioteci le numesti tu ,,surse neautorizate,, dau exemple : Semnele pamantului,, ,, Semnele cerului,, ,, Civilizatia Tisa,, ,,Simboluri patrimoniale,, toate de Virgil Vasilescu , sau ,,Dacii de-a lungul mileniilor,, si ,,De la Zalmoxis la Iisus Hristos,, scrise de regretatul preot dacolog Dumintru Balasa, care spunea in una din lucrarile sale ca in Biserica stramoseasca sant multe urme de OFISM, reminiscente ale cultului Sarpelui, si multe alte lucruri. De la purtarea acelei ,,carje,, episcopale cu cei doi serpi in capete , pana la asezarea icoanei in casa pe peretele de la ,,rasarit,,. Apoi cartea ,,Istoria universala a poporului evreu,, de Alfred Harlauanu, unde se spune ca monoteisul ebraic dorea inchegarea tuturor oamenilor, dar ,,politeismul pagan,, intretinea ura si vrajmasia intre popoare( lucru dovedit clar si astazi in zonele de conflicte religioase si etnice) . Cartea ,,Duhul Sfant,, a lui Isidor Martinca preot profesor , cartea lui Gabriel Gheorghe ,,Studii de cultura si civilizatie romaneasca,, unde vorbeste despre originea cuvantului ,,Craciun,, . Cartea lui Simion Florea Marian , etnolog renumit ,,Mitologie romana,, unde el spune la prefata ca intreg ritul ortodox este pagan. Romulus Vulcanescu in cartea sa ,,Mitologie Romana, spune despre multe reminiscente din Cultul Soarelui existente in multe ritualuri ale crestinilor din tara noastra. Si multe alte carti. Astea le numesti tu surse neautorizate.Neautorizate de catre cine?. Da cartile dintr-o librarie trebuie sa fie autorizate de cineva ca sa fie citite si cumparate. Chiar daca exista si lucruri inutile in multe carti si minciuni si lucruri neadevarate ( gen Pavel Corut , Eugen Delcea , pe Internet documentarele lui Dinu Costel Linta care ridica in slavi stramosii poporului nostru ca si cand noi eram cei mai dintre cei mai , eram zeii solari blonzi cu ochi albastrii , si eram crestini inaintea crestinismului(?), iar grecii ca popor sau evreii erau niste criminali ai istoriei) , sant si lucruri adevarate istorice , lingvistice etc. Omul trebuie sa aleaga cand cumpara ceva si cauta ceva.
|
|
|
||||
|
||||
|
Iar ai inceput cu propaganda iehovista ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
||||
|
||||
|
Ionel, Ionelule, nu mai bea băiatule...
|
|||
|
|||
|
Beau sau nu beau , lucrurile astea tot exista , si cine vrea sa le gaseasca in carti tot le gaseste. Nu are nici o legatura ca nuca de perete bautura cu informarea exacta pe care vrea cineva sa o caute intr-un anume domeniu. Dar chiar intr-o carte care analiza practici si simboluri precrestine preluate de Biserica Catolica , un preot profesor Salvatore Freixedo spunea asa ,, Poporul vrea sa fie inselat , deci sa fie inselat. El se referea la necunostiinta majoritatii care mai degraba cred basme frumos mestesugite , decat ceea ce spune in realitate Scriptura.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De aceea, marii predicatori crestini au luat in considerare intotdeauna nevoile oamenilor, in majoritatea lor chinuiti si napastuiti. I-au pastorit cu grija, cu pricepere... Dar ei (predicatorii) nu au basmit, cum le pare unora! Ci au desfasurat cu duh invatatoresc, cu mare mestesug si multa dragoste, ceea ce Scriptura contine doar ca semn, ca seminte... L-au glasuit pe Hristos printre noi. E meritul acestor mari agricultori ca au lucrat aria Cuvantului pentru ca noi sa nu murim de foame, amar de secole... |
|
|
|||
|
|||
|
Cum mor acum de foame iehovistii rumegand revistute si brosurele si traduceri aranjate ale Bibliei.
Daca nu cumva mor chiar la propriu pentru ca li se refuza asistenta medicala de catre cei apropiati.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||